Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionka88

Imiona typu Kevin Nicole Junior

Polecane posty

Gość imionka88

Mam wrażenie, że takie imiona dają dzieciom tylko patologiczne rodziny, a w najlepszym wypadku niewykształcone. Macie podobne obserwacje czy krzywdząco generalizuję?

Gość gość
nie wiem, ale dziwnie brzmia w polskojezycznych rodzinach, np. wracam dziś do domu z pracy, a ojciec woła do synka "Alan chodź tu", nosz kur... , bardzo mi sie nie spodobało, jest tyle ładnych imion polskich

Gość gość
To jest moda takich nowobogackich, co z reguły siłą rąk zarabiają, a nie głową. Muszą sobie ciągle udowadniać, że są trendy i flashy, więc dobre auto, drogie ciuchy, wakacje na Teneryfie i amerykańskie imiona dla dzieci.

Gość gość
Ja nie widzę nic złego w wyborze innych imion. Kiedyś Mateusz, Dawid, Sebastian też "dziwnie brzmiały". Imiona są dla wszystkich i nic nikomu do tego. Ja myślę że ludzie są jakoś anty-Angielscy nastawieni do imion brzmiących po Angielsku. Od siebie powiem że rzadko które PL imię MNIE się podoba i nikt nie ma obowiązku trzymać się PL tradycji która i tak nie istnieje. Tym co się "niepolskie" imiona nie podobają, niech nazywają swoje dzieci jak im się podoba a nie martwić się jakie kto tam wymyśli imię dla własnego dziecka. Dajcie żyć innym ludziom.

Gość gość
Dokladnie! Macie imiona,ktore lubicie-zostawcie ludzi w spokoju!Niech wybieraja imiona,wg swojego gustu!