Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkatematuuuuuu

czy moga mi nie wyplacic pieniedzy czy ktos sie zna prosze o rade

Polecane posty

Gość autorkatematuuuuuu

czy jesli pracowalam na umowe o dzielo, bez ubezpieczenia ( nie posiadajac kopii umowy ) i jesli zrezygnowalam z pracy z dnia na dzien to moga mi nie wyplacic pieniedzy ? obawiam sie, ze tak moze byc ze wzgledu na to, ze nie przyszlam po prostu i poinformowalam ich tego samego dnia. czy mam jakies prawa ? jedyny dowod jaki mam to hitorie przelewow z konta firmowego

Gość autorkatematuuuuuu
podbijam

Gość autorkatematuuuuuu
prosze o rade bo jestem zdezorientowana i nie wiem co zrobic jak 10go nie bedzi przelewu za prawie 2 tyg pracy a zapewn nie bedzie

Gość gość
Nie mają prawa. Zarobiłaś, więc pieniądze Ci się należą. W polskim prawie nawet umowy słowne mają takie same znaczenie jak te na piśmie.

Gość autorkatematuuuuuu
ale wiem z pewneo zrodla, ze jak dziewczyna zrobila tak jak ja to kasy nie dostala.. dostalam pismo, ale niestety na adres zameldowania, a tam mam kawalek, tata mi czytal tresc, ze ze wzgledu na porzucenie pracy, nie oddanie kluczy do lokalu i brak kontaktu natychmiastowo mi wymawiaja umowe, ale nie wiem co wiecej bo przez tel ciezko sie dogadac... co moge zrobic jak kasa nie wplynie na moje konto, gdzie sie uda.. 700 zl to dla mnie n obecna chwile duzo

Gość autorkatematuuuuuu
,,,

Gość autorkatematuuuuuu
moo

Gość Jak nie masz kopii umowy
to nie masz zadnego zaswiadczenia ze pracoalas

Gość gość
póki pamiętasz spisz wszystkie fakty z okresu, gdy pracowałaś, żeby miec dowód, że tam pracowałaś. Jak nie będą chcieli zapłacić to zgłoś oszustwo na policję. Nawet to, kiedy pracodawca dzwonił z telefonu o określonym numerze jest dowodem, bo dowodzi, że tam byłaś