Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abuabu

Kuria o wypowiedzi ks Bochyńskiego o pedofilii

Polecane posty

Gość abuabu

6 Lis 2013, 17:42 06.11.2013 (IAR) - Jest reakcja władz kościelnych na kontrowersyjne słowa kapłana z Piotrkowa Trybunalskiego. Łódzka Kuria Metropolitalna oświadczyła, że ksiądz Ireneusz Bochyński udzielił wywiadu bez zgody swoich przełożonych. Ksiądz Bochyński rozmawiał z dziennikarką portalu epiotrkow.pl o pedofilii w Kościele. Powiedział: ...jeżeli mówimy o dziecku 3-letnim, bo i takie przypadki pedofilii miały miejsce, to dotyczyły one rodzin, bo pod ich ścisłą opieką znajduje się wtedy dziecko. Ale mamy i dzieci 10-letnie, trochę starsze i znam przypadki, gdzie ich życie intymne potrzebowało wcześniejszego zaspokojenia. Same dzieci “wchodziły” do łóżek dorosłych, chcąc być spełnionym. I to był wybór dziecka". Łódzka kuria stwierdziła, że udzielenie wywiadu przez księdza Bochyńskiego to złamanie norm Konferencji Episkopatu Polski dotyczących występowania duchownych i osób zakonnych oraz przekazywania nauki chrześcijańskiej w audycjach radiowych i telewizyjnych.

Gość gość
Czytałam te żenująca wypowiedz z Kurii. Zadnego komunikatu, co sie stanie z księdzem ktory ma takie poglądy, czy pracuje z dziećmi itp. Tylko suchy tekst, ze nie powinien sie wychylać.

Gość gość
na fejsbooku, o mało jaj temu zboczeńcowi nie urwą

Gość gość
Gdzie na fejsie, jakas konkretna strona?

Gość gość
Księża tłumaczą się tak samo jak g****iciele. Zrzucają wine na ofiarę.

Gość abuabu
kolejny czarny, który został postawiony przy tablicy i powtarza zdanie Szefa, czyli biskupa M.

Gość gość
strona Fakt. pl

Gość gość
masakra :O

Gość gość
G****iciel tłumaczy, że kobieta sama chciała bo miała krótką spódniczkę. To samo robią teraz księża.

Gość gość
tak sobie pomyślcie. Czy normalny zdrowy samiec mający potrzeby kontaktu fizycznego z kobietami, zrzeka się wszystkiego i zakłada sutannę tłumacząc się miłością do Boga? Normalnych to tam chyba wogóle nie ma.

Gość koniushygminny
widziałem na zdjęciu tego kapłana, normalnie w oczach ma k***iki

Gość koniushygminny
jeszcze raz, jeszcze mnogo, mnogo raz: k,u,r. viki

Gość abuabu
Franciszek dał tym naszym biskupom trzy lata na oczyszczenie polskich kościołów z chwastów, niech sami wyłażą , niech się pokazują publicznie ze swoimi poglądami i do łopaty, na budowę , do roboty w polu !

Gość gość
Ale nasi biskupi prezentują takie same poglądy, to kto ma ten chlew oczyścić?

Gość gość
mogliby rzeczywiście iść do roboty

Gość abuabu
a to może być ciekawie, gdy nagle Franciszek oznajmi wszystkim katolikom, niestety nie przyjadę do Polski w 2016 roku ze względów technicznych i co będzie ?

Gość gość
Weź się za jakąś robotę pożyteczną debilu zamiast przesiadywac na fb pierdzieć w fotel i się podniecać jak inni podobni tobie się podniecają wypowiedziami jakiegoś idioty w sutannie. Btw Szkoda że na fb nie deliberują tak intensywnie o pedofilskich pomysłach na system edukacji w wykonaniu jakichś dziwnych organizacji przy who.

Gość gość
i dobrze że to nagłaśniają. Niech zrobią rozpierduchę w tym chlewie. Sam przed sobą się wstydzę że kiedyś takim klechom się spowiadałem. Na szczęście kupę lat tego nie robię

Gość abuabu
ten 'idiota' w sutannie jak tu określasz ks. Bochyńskiego jest rektorem i ma tytuł doktora , przez kurię został mianowany

Gość gość
bo to pewnie lizodup

Gość koniushygminny
gość Weź się za jakąś robotę pożyteczną debilu zamiast przesiadywac na fb pierdzieć w fotel i się podniecać jak inni podobni tobie się podniecają wypowiedziami jakiegoś idioty w sutannie. Btw Szkoda że na fb nie deliberują tak intensywnie o pedofilskich pomysłach na system edukacji w wykonaniu jakichś dziwnych organizacji przy who. u u wolno mi popiardywać, gnoju, bo to mój komputer, a na FB czytałem wypowiedzi internautów, a nie jakiegoś ksiendza , kretyna

Gość koniushygminny
A teraz sobie pod to walę konisia.Za chwilę skończę na klawiaturkę.Bez fejsa nie mam co robić z rękoma.