Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Własnoręcznie zrobione zabawki grzechotki Podzielcie się pomysłami

Polecane posty

Gość gość

czy oprócz sklepowych zabawek robicie niemowlakom/dzieciom zabawki/grzechotki np. butelka po wodzie wypełniona ryżem, makaronem? jeśli tak to podzielcie się pomysłami?

Gość gość
też jestem zainteresowana tematem:)

Gość gość
np. do jakiegos woreczka materialowego wrzucic groch

Gość gość
moja chodzi z plastikowa butelka a w srodku ma ryz nasypany:)

Gość gość
butelkę już ma :) wiem, że niektórzy dają dzieciom gazety - fajnie się rwą i szeleszczą ale trzeba pilnować, żeby ich nie zjadły no i zazwyczaj rączki są brudne od tuszu

Gość gość
Moja znajoma zrobiła swojemu synkowi taką oto grzechotkę. Wzięła plastikową butelkę po soku i wsypała tam małe koraliki i zakręciła a na całość zrobiła szydełkiem kolorowy pokrowiec z muliny z imieniem synka i porobiła takie uchwyty (grube wypustki) żeby mały mógł dobrze uchwycić grzechotkę w każdym miejscu. Poświęciła się dziewczyna ale zawsze miała rękę do tych rzeczy (jest plastyczką) i efekt był super.

Gość gość
polecam zaczerpniecie inspiracji z publikacji na dzikoludki.blogspot.com lub zabawyizabawki.blogspot.com czy zyraffa.pl masa pomysłów na zabawy i zabawki

Gość gość
Też bym chętnie coś zrobiła. Niestety nie mam talentu, ale uważam, że taka zabawka może być fajniejsza niż niejedna kupiona. W jakiejś gazecie była książeczka z materiału- ciekawy pomysł.