Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie pomysl na dobre ciasto

Polecane posty

Gość gość

Chce upiec cos nowego cos pysznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gość gość
dodam ze znudzily juz mi sie szarlotki. ostatnio czesto robialm czekoladowe na rozne sposby. cos z jakas masa, krem srodku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
to ananasek: biszkopt jasny- upieczony na to gotujesz budyń waniliowy na soku odlanym z ananasów w puszce (wychodzi kisielek) i lączysz a pokrojonymi ananasami. Ciasto pączujesz ciemną kawą z alkoholem (najlepsza jakaś nalewka albo amaretto) na to masa ananasowa a na to piana z bialek ubita z cukrem i wymieszana z kokosem. To wszystko do pieca aż piana będzie zlota. Pycha ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
i bez margaryny? cztery z plusem fajny ale z lakoholem. a dla dziecka juz nie bardzo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
albo nie nowe wprawdzie ale pyszne zawsze- sernik bez spodu z rodzynkami i polewą z ciemnej czekolady ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
Możesz nie dawac alkoholu tylko samą kawę albo sok ananasowy też pasuje do pączowania ;) A i fajne jest jeszcze takie z kubusiem i delicjalmi: http://www.ciasta.net/placek-z-kubusiem.php Ja na wierzch daje jeszcze galaretkę- bardzo wysoki wychodzi ale lekki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jednak skusze sie na ciasto chlwowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
daj znac jak wyszlo :) Taki ciemny biszkopt z masą budyniową już nie raz robilam ale chalwy nigdy nie dodawałam. My jutro robimy murzynka z tartymi jablkami bo mlodzi chcą się bawić w pieczenie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wyjdzie bo to bez masla ani maki? 1 raz bede piekla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
aaa jak chcesz coś superaśnego to sobie zrób tiramisu ;) Rozpusta na maxa ale od czasu do czasu można poszaleć :D No i pieczenia tam specjalnego nie ma, troche ubijania i chłodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
wyjdzie- masz aż 3 budynie smietabkowe czyli wyjdzie ci szklanka mąki tyle ze ziemniaczanej a nie pszennej ;) Plus lyżka pszennej. Bedzie zwykly ciemny biszkopt.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ok dam znac ale poznym wieczorem. czekam na meza i dopieor pojedziemy na zakupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
*budynie czekoladowe a nie smietankowe jak chcesz to daj 3/4 szklanki mąki i czubatą lyżkę gorzkiego kakao np decamoreno wyjdzie ci dokladnie na to samo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a jak dam do kremu tylko 200g masla zamiast 250g. nie bedzie zle? a ciasto bez tluszczu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cztery z plusem
biszkopty sa bez tluszczu- jaja, mąka, cukier, proszek do pieczenia no i potem wedlug uznania aromaty, wanilia, kakao czy co kto lubi. Maslo do kruchego, zaparzańca, ucieranego itd Co do masy myślę że wyjdzie bez problemu będzie bardziej budyniowa i będzie jej ciut mniej. Nie dodawaj cieplego tego budyniu bo ci zetnie maslo i potem jak już zrobisz ciasto to wsadz do lodówki żeby się ladnie maslo ścielo w masie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeśli lubisz napoleonke to mam przepis bez pieczenia a smaczniejsza niż z najlepszej cukierni. Oto on. Litr mleka kostka masła dwa cukry waniliowe niecała szklanka cukru szklanka mąki pszennej. Masę budyniowa są przekładane krakersy dwie duże paczki. Jak wystygnie do lodówki. Na górę bita śmietana i pasuje polane gorzka czekolada dla ozdoby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ex_debill_znowu_po
chałwowiec wygląda super! szkoda, że nie mam chałwy pod ręka... może w przyszły weekend:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ex_debill_znowu_po
i pozbędę się budyni, których nikt nie chce jeść:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wegeGirl
Ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym! :D Pycha jest ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kawusińska
murzynek!! tak murzynek najlepszy :D i najszybciej sie go robi :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiem ze budyn musi byc zimny. dzieki napisze jak wyszlo jak zrobieh u j mk j j njnnn ujn jn jn gbryyyh ujnfyyh hvfgh gklhuiujh*jhhgijiuyhokuh*jyhuy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pieczesz 2 biszkopty : jeden jasny , drugi orzechowy, przekładasz kremem; Przepis na krem: 30dag słonecznika łuskanego wsypać na patelnię dodać niecałe pół margaryny i 3 łyżki mleka. Smażyć to przez 10min, potem dać na blachę i przyrumienić na złoto w piekarniku ( 200 st) , mieszać. Wystudzić. Utrzeć kostkę masła , dodać trochę więcej niż pół puszki masy kajmakowej, ucierać. Potem dodać 2/3 słonecznika. Na wierzch polewa i posypać resztą słonecznika. To moje popisowe ciasto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ostatnio robilam myrzynka z rozne sposby. juz maz warca zaraz jedziemy na zakupy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a macie jakis dobry spsob na to by dobrze utrzec maslo z cukrem bez uzycia robota.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja zawsze ucieram ręcznie w makutrze i taką pałką. Trochę to czasu zajmuje , i ręce bolą, ale się da

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość Pieczesz 2 biszkopty : jeden jasny , drugi orzechowy, przekładasz kremem; Przepis na krem: 30dag słonecznika łuskanego wsypać na patelnię dodać niecałe pół margaryny i 3 łyżki mleka. Smażyć to przez 10min, potem dać na blachę i przyrumienić na złoto w piekarniku ( 200 st) , mieszać. Wystudzić. Utrzeć kostkę masła , dodać trochę więcej niż pół puszki masy kajmakowej, ucierać. Potem dodać 2/3 słonecznika. Na wierzch polewa i posypać resztą słonecznika. To moje popisowe ciasto. X Fuj! kajmak jest pioruńsko słodki, więc się daje go mało, więc... wychodzi, że to ciasto to sam suchy biszkopt z czymś cholernie słodkim miejscami :o Rzeczywiście ciasto popisowe ^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A najlepsze są ciasta, których nie trzeba piec ;P Np 3 bit :) Z petitkami, masą budyniową, bitą śmietaną i masą krówkową :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×