Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze spaniem od kiedy jedna drzemka

Polecane posty

Gość gość

Mam synka 8 miesiecy. I od kilku dni problem ze spaniem w dzien. Raptem wszystko go interesuje i jak ma zasnac to jest jeden wielki krzyk. Oczy mu leca ale on spac nie chce. Do tej pory zasypial bez problemu. Polozony do lozeczka przekrecal sie na bol i zasypial. Sporadycznie trzeba bylo usypiac. Na spacerach nie spi juz z 2 miesiace. Wczoraj w dzien spal tylko raz rano po spacerze. Potem nie bylo szansy. Przez 2h usypialam go ja,maz i mama. W koncu trzeba bylo przyspieszyc kapiel i kolacje o godzine i poszedl spac o 19. Do tej pory wstawal po 7 i o 10/po 10 mial drzemke do ok.11.30. I potem od 15/15.30 do ok 17/17.30. O 19 kapiel i po 20 zasypial na noc. Dzis cudem zasnal o 11.30 chociaz padniety byl o 11. Bronil sie jak tylko mogl. Moze jakos zajmowac mu czas i klasc wlasnie w okolicach 12. Jakby dlugo pospal to by mu wystarczyla jedna drzemka? Tylko ciekawe ile zechce pospac. Wydaje mi sie,ze to za wczesnie na redukcje drzemek,bo jak pisalam on jest wyczerpany, kreci glowka,trze oczka,jak przyjmuje pozycje do raczkowania to az glowka mu leci ale i tak sie buja,probuje sie ulozyc i nie moze a wziety na rece wyrywa sie i nie daje ululac.

Gość gość
mój synek gdy miał 9 miesięcy spał już raz w ciągu dnia , zazwyczaj coś koło 11 - 12 . Od 17 był już senny ,ale wtedy zabawiałam go , tak przed 19 mamy kąpiel i spanie do rana . Nie usypiaj małego na siłe bo nie potrzebnie będziesz tracić nerwy a mały będzie płakać .

Gość gość
U nas zaczelo byc podobnie jak u ciebie. Teraz zasypia pijac herbatke. Zrobilam tak: Rozkladam lozko nasze daje herbatke i z nim leze. Takim sposobem spi przewaznie 2 razy dziennie. Czasem drugi raz zasypia dopiero o 18:30 spi do 19:30 kompiel i zasypia o 22-23 do 8 rano. Teraz ma 9 mcy robimy tak od ok mca a wczesniej bylo idwntycznie jak u ciebie

Gość gość
a moja ma 4 miesiące i śpi dwa razy dziennie po 30 minut :(, jak będzie mieć 8 to pewnie nie będzie spać w ogóle :O

Gość gość
Moja córcia została przy jednej drzemce jak miała ok. 11 mies. Nie usypiałam na siłę, spała raz ok. 1,5 - 2,5 godz., na noc chodziła spać ok. 21. Teraz ma 1,5 roku iczasem zdarza jej się w ogóle nie spać w dzień, wtedy pada ok.19, jak ma drzemkę w ciągu dnia to na noc zasypia ok.20. W dzień śpi zwykle po spacerze, sama pokazuje że chce do łóżeczka, przytula misia, powierci się trochę i zasypia.

Gość gość
nie pamiętam jak to było, ale teraz ma 1,5 roku i ma jedną drzemkę ok. 11, która trwa 1,5 h. Wieczorem zasypia między 19 a 20. dzisiaj była komiczna scena - przebierałam ją w piżamę nieco wcześniej niż zwykle, bo przed19. Myślałam, ze będę ja musiała siła przytwierdzić do łózka, żeby mi nie brykała, a młoda siedzi sobie i mówi: Zuzuznia chce kojca (zasypia w kojcu, a potem przenosimy ja do łóżeczka), chce monia (smoczka) i minia (misia), Zuzunia chce pać. Rozbawiła nas, bo który maluch domaga się, żeby go spać położyć :)

Gość gość
moja córa też ma 1,5 roku i też mówi że chce spać, że chce smoczka i na łóżeczko, śpi raz dziennie już ponad pół roku, na dzieci działają bardzo zmiany pogody, a poza tym inne czynniki jak ząbkowanie, choroby,zdobywanie nowych umiejętności, które zmieniają czasem pory drzemek, ale u nas zawsze potem to powoli wraca d normy

Gość gość
O moj topik sprzed miesiaca:) Moj synek zostal przy jednej drzemce. Tak mu bardziej pasowalo i chodzi spac bezbolesnie :) zazwyczaj:P Jak wypadna 2 drzemki z jakiegos powodu to nie ma spania nawet do 23 i jest tylko dodatkowo pobudzony i kolejny dzien musi odsypiac. Tak wiec nie ma co dziecka zmuszac do spana,samo ma swoj rytm,trzeba go tylko wyczuc i mu pomoc w odpowiednim momencie zasnac. Teraz ma 10 miesiecy i jak jest zmeczony to tez potrafi przytulic sie do mnie albo poduszeczki czy tez misia i pokazac,ze chce spac. Dzis padl przed 19 ale zazwyczaj wytrzymuje do 19-19.30.wstaje kolo 8. Spi od 12-13.30-14.

Gość gość
Oczyeiscie nie ma 10 miesiecy a skonczone 9,dokladnie dzis. Chcialam napisac,ze zaczyna 10 miesiac.