Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rowerek Stacjonarny opłaca się jeździć

Polecane posty

Gość gość

Witam . Gdybym jeździła po 1 h dziennie na rowerku stacjonarnym to po ilu tygodniach zobaczyłabym efekty ? Czy wogóle opłaca się jeździć ?

Gość gość
Każdy ruch się "opłaca". Godzina dziennie to już całkiem nieźle. Tyle, że rowerek w domu jest strasznie nudny i ja nie mogłam wytrzymać z tej nudy. Orbitrek lepszy.

Gość gość
Wioślarz stacjonarny lepszy, co drugi dzień po 20 minut, po 1m masz widoczne efekkty.

Gość gość
ja jeżdżę, ale zawsze wyobrażam sobie, że gonią mnie dobermany i amstafy, wtedy daje gazu :D

Gość gość
orbitrek niczym sie nie rozni jak dla mnie tez nuuudaaaa nawet na biezni nuda na zumbe bym poszla ale nie mam z kim bo fajnie jest miec kogos z im mozna wspolnie sie mobilizowac do cwiczen wszelakich

Gość gość
rowerek to fajna sprawa, włączasz dobry film i kręcisz.

Gość gość
a po jakim czasie widac efekty ?

Gość gość
Rower stacjonarny jest mudny dla osob ktorym brakuje silnej woli. Mozesz sluchac muzki, jakiegos ulubionego radiowego programu, wlaczc film- i jedzies zamiast rozsiadac sie na kanapie. Rezultaty sa jesli jestes konsekwentna. Ja wole pedalowac w domu niz w jakims klubie, z ludzmi. Nie trace czasu na dojazd. Ale powtarzam- do tego naprawde potrzba silnej woli. Powodzenia!

Gość gość
schudłam z rowerkiem po ciąży z 80 do 65, potem znudził mi się to przerzuciłam się na orbitrem, z którym schudłam do 55;) ale dieta przy tym musi być!!

Gość gość
aha i ja jezdziłam praktycznie codziennie!

Gość gość
a jaka dietka ?

Gość gość
Dla mnie orbitrek zdecydowanie lepszy, bo czuje na nim, że sie ruszam, to troche tak jak bieganie, a na rowerku to siedzisz na d***e cały czas. Druga sprawa, to, że na orbitreku mniej się pocisz, bo całe ciało jest w ruchu i obieg powietrza lepiej je schładza. PO trzecie, na rowerku ćwiczysz tylko nogi, a na orbitreku większośc mięsni jakie masz. Po 4 na rowerku spalisz średnio powiedzmy 400kcal na godzinę, a na orbitreku 500-550.

Gość parrat
Opłaca się, opłaca. Każdy wysiłek fizyczny jest dobry dla organizmu. Efekty będą stopniowe, jeśli będziesz regularnie ćwiczyć to sama zobaczysz. Jednak popieram zdanie poprzedniczki że orbitrek jest lepszy, też by Ci go bardziej polecała. Tym bardziej, że nawet dobre modele nie są wcale za drogie http://www.marbo-sport.pl/category/sprzet-fitness-orbitreki

Gość gość
od jezdzenia na rowerze ma sie nogi jak slon

Gość lord4sportPoznań
Zarówno rower stacjonarny jaki orbitrek są dobrym rozwiązaniem.\ Za tym drugim przemawia to że ćwicząc na nim angażujemy więcej partii mięśniowych - ok. 70%. Prowadzę salon ze sprzętem fitness w Poznaniu i chętnie pomogę dobrać odpowiednie urządzenie:) Zapraszam do kontaktu: poznan@lord4sport.pl