Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyDE

Jugentamt Niemcy zabieraja Polskie dzieci TVP 1

Polecane posty

Gość gość
zatem zapieeerdalaj na niemiecka meline i liz im rowy tacy jak ty potrafia to najlepiej :D

Gość gość
Oczywiscie, ze dzieci odbierane sa patologii. Nikt nie wpada do normalnego domu, gdzie rodzice pracuja, dbaja o dzieci i takich dzieci nikt nie porywa. Odbiera sie dzieci z domow gdzie jest alkoholizm i przemoc. Debile!

Gość gość
gość zatem zapieeerdalaj na niemiecka meline i liz im rowy tacy jak ty potrafia to najlepie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx hmmmmmm po tej wypowiedzi sam jestes patolem siedzacym na datkach z EU

Gość gość
Debilami jesteście wy, w zeszłym roku odebrali ponad 40 tysięcy dzieci, dziwne że nie odbierają turasom i innym złodziejom, to nie pasuje do waszej z d**y wziętej teorii o patologii 😠

Gość gość
W Szwecji odebrali córkę Polakom i oddali rodzinie zastępczej tylko dlatego że k***y z przedszkola uznały że jest smutna, to mafia a nie żadne troszczenie o dobro dziecka 😠

Gość gość
Ja na nieszczescie moje mam Niemca w rodzinie, dzieki mojej "super inteligentnej" siostrze. Bezczelny typ. Nie ma rzadnego szacunku dla rodziny, wszystkich traktuje z gory. Wykorzystuje zamoznosc rodziny dla wygody zycia, wywozi co sie da bez zadnych skrupulow. Typowy szwab. Bezmyslne polskie dziewczyny, zanim skusicie sie na pozornie lepsze zycie z Niemcem, pamietajcie o tym, ze to ludzie bez zasad, moralnie kalecy i zapatrzeni we wlasna wyzszosc nad innymi. Wpajaja im to w domach i szkolach od urodzenia ! To nacja okupantow !

Gość poooozaaaaaa
Instytucjonalny bandytyzm podszyty ksenofobia. Rachunki za "rodzine zastepcza" to wprost zaproszenie do korupcji jak to mialo miejsce w Szwecji. Europa dalej siedzi w mentalnosci feudalnej. Suwerenem jest wladza I urzednicy, a nie ludzie. Rzygac mi sie chce na ten caly kontynent Niemiecki ! Zadnej zdrowej tkanki tu nie ma, wszystko chore. Dewiacje sa normalnoscia, nieuczciwosc uwazana za cnote, a uczciwosc za frajerstwo lub wprost glupote. Te wszystkie prawa majace na celu niby pomoc ludziom sa najzwyklejszymi narzedziami ucisku !

Gość Gitek
Ludzie!!! Co wy pieprzycie, i jezdzicie po d***e komus kto wyjechal!!! Nikt nie wyjezdza z powodu milosci do obcego kraju! Tylko z koniecznosci! Tak ze badzcie pelni podziwu desperackich ruchow, a pretesje miejcie do kochanego Rzadu, gdzie kazdy walczy o stolek warty 30tys/mies - a nie o narod, spoleczenstwo! Temat dlugi jak Wisla!

Gość poczytalam
Nie ma rzadnego szacunku --- trudno sie dziwic jak ty niemasz zadnego szacunku do polskiej ortografii

Gość poczytalam
O co tu chodzi ? ja od 30 lat mowie ze swoja corka (urodzona w Niemczech) wylacznie po polsku, z synem (34 lata - urodzony w D) tez, na ulicy, w jego szkole, na wywiadowkach mowilam po niemiecku bo nie zrozumier nikt o co chodzi ? Malo tego przedstawialismy koncert polski w szkole w hamburgu, pol po polsku - pol po niemiecku nikt nie przyszedl mnie zaaresztowac co wy za glupoty gadacie.

Gość Gitek
Witam "GOSCiu" Widac po Twoich wypowiedziacz, ze do szkoly miales pod gore, albo trzy dni wolami przez bagna! Powiem po Twojemu - w d***e byles i g***o widziales! Krecisz sie w okol wlasnego komina, ale zdanie Europejskie masz! Pewnie masz staly dochod i nie martwisz sie co wrzucic do pieca zeby dzieci cieplo mialy! Tak ze wejz kolo o ... sie w czolo zanim cos powiesz/napiszesz!

Gość poczytalam
do kogo to ?

Gość poczytalam
Mieszkam od 35 lat w niemczech. mam tysiace znajomych polakow nikomu nikt nie zabieral dzieci. mowimy i ze soba i dziecmi po polsku o co chodzi ?

Gość gość
Córka jest nauczycielką po jednym z niemieckich uniwersytetów (Grundschule). Profesorowie w czasie studiów akcentowali, żeby nauczyciele w rodzinach imigranckich naciskali, żeby z dzieckiem rozmawiać zawsze w języku, w którym się mówi w domu. Niemieckiego dziecko nauczy się automatycznie w przedszkolu, czy od rówieśników. Za to rozmawiając z dzieckiem kaleczonym niemieckim, skazujemy je na to, że dziecko będzie miało bardzo duże problemy z gramatyką, z logicznym wysłowieniem się. W obu językach należy mówić do dziecka perfekcyjnie gramatycznie, a jak ktoś nie potrafi, niech lepiej mówi po polsku, rosyjsku, czy turecku. Wtedy dzieciom jest drugiego języka uczyć się łatwiej. Takie są badania naukowe, problem w tym, że przedszkolanki po Ausbildung nie zawsze to rozumieją, że to one mają dziecko uczyć języka.

Gość gość
moje dzieci poszly do przedszkola z zerowa znajomoscia niemieckiego, po pol roku sprechaly jak niemcy, bez zadnych spejalnych nauk, po prostu zabawa, chec komunikacji i chlonny umysl dziecka, ja nigdy nie nauczylam sie po 30 latach nawet tak plynnie i bez akcentu mowic jak one przez pol roku.

Gość gość
12.24 To nie w Szwecji było a w Norwegii :D

Gość wifigdańsk
oj temat troche stary, myslalam,ze z dzis ale racja-nie tyko z patologii odbieraja., ja ostatnio czytałam taki artykuł ( chyba z maja 2013) ze odebrali 6tyg.niemowlę Polce ktora karmila go piersią! tyko dlatego ze wlasciciel mieszkania wymowił im wynajem z dnia na dzien i nie mieli gdzie się podziac,ona poszla z dzieckiem do domu samotnej matki a on spał w samochodzie ale mieli zamiar wrocic do Polski,niestety nie zdażyli.

Gość gość
wifi- prawie wszystkie niemki karmia piersia z tego, co sie zorientowalam, wiec odbieraliby raczej matkom "butelkowym" :P

Gość gość
Oni ten zamiar powrotu do Polski mieli kilka tygodni, bo tyle trwało ich "mieszkanie" w samochodzie. Nawet polskie gazety o tym pisały. Artykuł w Wyborczej "Dziecko w szpitalu, rodzice mieszkają w samochodzie" (znajdźcie w goglach) i piszą, będzie mieszkanie, wydadzą dziecko!

Gość gość
wiesz co ,chcesz byc smieciem ? anty polskim? sk****alym szwabskim przytakiwaczem ? to sie wal! wiemy dobrze jak jest w tym kraju i nie trzeba nam takich ciulow jak ty do obsmarowywania Polakow skoro sama sprzedajesz sie za kase jak zero

Gość gość
wifigdańsk ''oj temat troche stary, myslalam,ze z dzis ale racja-nie tyko z patologii odbieraja., ja ostatnio czytałam taki artykuł ( chyba z maja 2013) ze odebrali 6tyg.niemowlę Polce ktora karmila go piersią! tyko dlatego ze wlasciciel mieszkania wymowił im wynajem z dnia na dzien i nie mieli gdzie się podziac,ona poszla z dzieckiem do domu samotnej matki a on spał w samochodzie ale mieli zamiar wrocic do Polski,niestety nie zdażyli. '' o matko jakie oburzenie, ze odebrali polce, ktora karmila piersia:D a jakby butelka karmila to byloby ok? co za pustak:O przyczyna odebrania dziecka bylo to, ze nie mieli gdzie mieszkac a nie to, ze karmila piersia. I jak niby im wlasciciel wymowil mieszkanie z dnia na dzien? no chyba, ze to w Polsce bylo:D Pewnie dostali pisemne powiadomianie miesiac czy dwa wczesniej ze maja opuscic mieszkanie, ale zamiast szukac czegos to woleli siedziec z mysla, ze sa nietykalni, bo maja dziecko i ona karmi piersia:D albo patologia ktora nie miala pieniedzy bo przechlali czy przepalili albo debile bez znajomosci jezyka, bo jakby z dnia na dzien ktos ich wyrzucal to by poszli gdzie trzeba i dopominali sie o swoje prawa. Ale tak to jest, ze w Polsce napisza durny artykul, przedstawia spaczone fakty, a debile typu autorka postu powyzej lykna to i beda przezywac, bo przeciez ona piersia karmila:D

Gość gość
Szkoda ze mnie nie zabrali , przynajmniej nie widziałabym tego pijaństwa i awantur. :(