Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Wasze problemy z lekarzami i na co posiadacie orzeczenie o niepełnosprawności

Polecane posty

Ja posiadam drugi stopień niepełnosprawności. Chodziłam po różnych lekarzach. Najpierw byłam u lekarza rodzinnego, który skierował mnie do psychologa, logopedy, kardiologa, chirurga, okulisty i laryngologa. a. mówię nie wyraźnie b. jestem powolna c. mam problemy ze wzrokiem i słuchem d. często choruje, jestem wrażliwa na różnego rodzaje przeziębienia e. jestem uczulona na słońce, trawę, nie mogę na pewno pracować jako sprzątaczka f. problemy ze sercem g. problemy z obojczykiem h. problemy z miednicą Dzięki temu dostałam drugą grupę inwalidzką. Teraz mogę przebierać w ofertach.

Gość jeszcze do psychiatry
🖐️ aż dziwne, że od niego nie zaczęłaś...

Gość gość
Ja tez mam drugi Byłem u ortopedy Żadnych problemów

Gość gość
jak się funkcjonuje z takim stopniem niepełnosprawności?jak to jest?jak odbiera was społeczeńśtwo?

Napisałam że byłam u psychologa. Problemy, chodziło mi oto że trzeba było iść do lekarza i prosić się oto by popisali dobrze, płakać nawet by wystawili opinie tak by przyznano tą grupę.

Bez żadnych problemów, idę do pracy i mam co miesiąc pieniądze, jeszcze jak chce kupić laptopa czy coś to dostaję dofinansowanie z pfronu :)

Gość gość
a jakie masz kardio problemy? ja mam skurcze dodatkowe przy ktorych ciezko mi sie funkcjonuje, do tego nerwica i depresja. |Watpie by mi dano grupe

Gość gość
Leżałem trochę w szpitalu po wypoadku na ortopedii to wystarczyło,

Mam problemy z nadciśnieniem, to dodatkowy plus dla komisji. Ja też mam grupę spowodowaną głównie wypadkiem drogowym. A skoro wystarczyło że leżałeś w szpitalu na oddziale ortopedycznym to ile miałeś wtedy lat?

Gość gość
z nadcisnieniem problemy ma prawie co 2 polak wiec nie piertol

To prawda ale mało który polak ma 23 lata. Ale głównymi argumentami była opinia od chirurga i okulisty oraz to że słabo słyszę na jedno ucho.

Gość gość
25, ale leżałęm po cięzkim wypadku, w sumie 4 szpitalach, łącznie ponad 3 m-ce

Ja też miałam ciężki wypadek drogowy. A z grupą zawsze będzie łatwiej znaleźć pracę bo każdy pracodawca się przyjmie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Gość gość
To chyba niwe miałaś na pardę ciężkiego wypadku. Po po cięzkim wypadku i obrażwniach, króre będą miał wpływ na dalsze twoje życie nie musisz biegać po innych lekarzach, tylko dajesz na komisji papiery i od ręki wypisują orzeczenie. PS. Jeśli możesz po podaj ile Ci dali trwałego uszczerbku na zdrowiu po wypadku.

Gość gość
a masz tez rente na te grupe?

Gość gość
Ja mam 35% choć uważam, że mi zaniżyli i sprawa w sądzie niebawem się zacznie. Renty tez nie mam.

Ja sobie wyrobiłam tę grupę głównie z tego powodu że zakład pracy tego wymagał... inaczej w ogóle bym o tym nie pomyślała. Pracuję z osobami które mają 2 lub 3 grupę inwalidzką oraz osobami które studiują a studia w moim przypadku odpadają bo to nie dla mnie a grupa z wielu powodów przysługiwała mi.