Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolka40611

Błagam Was wszystkkie kobiety o pomoc bo naprawde nie wiem co robić

Polecane posty

BO juz któryś raz o tym pisze.. Więc ja miałam problemy z jajnikami ( policestyczne) 2 lata sie leczyłam p oczym okazal osię ze nie mam policystycznych jajników potwierdziło to 3 lekarzy łącznei byłam u 7 .Wczoraj bylam na badaniu lekarz stwierdził że mam zasinioną szyjke macicy a w usg wszystko wyszlo okej . Jestem na tabletkach anty ale ostatnio zdarzało mi się brać nieregularnie . Zapytałam dziś lekrza skąd te zasinienie szyjki macicy bo to objaw ciaży on mi odpowiedział , że to on jest lekarzem a nie ja i że to mam przez to że 6 meisięcy temu wyszło mi na cytologi że mam silny stan zapalny ale potem po miesiącu powtórzyłam i było okej bo brałam tabletki dopochwowe. I nie wiem co robić co myśleć czy to faktycznie jest zasinione z powodu że miałam 6 meisiecy temu silny tan zapalny ? czy może faktycznie zaszłam w ciąze 7 października miałam okres ( jestem na tabletkach )niewiem co robić boje sie ufać lekarzą ze wgl na to że leczyli mnie na coś czego nie mam wydałąm naprawde dużo kasy a mam 19 lat mam praktyki a placiłam dużo kasy za wizyty u ginek + badania +leki ... Dlatego pisze do Was o pomoc z tym że jest ta szyjka zasiniona bo jakos dziwne mi się wydaje że przez to że 6 mis temu miałam stan zapalny . Bo miesiąc temu byłam u innego gin i wszystko było ok

Gość krowakolorowa
Przede wszyskim - spokój Cię uratuje. Kiedy idziesz do tego lekarza ponownie? Kazał Ci przyjść, robił jakieś USG, dodatkowe badania? Zlecił test z krwi betaHCG? Jeśli tak to podejrzewa u Ciebie ciążę. To, że miałaś okres nic nie znaczy - niektóre dziewczyny do 5 miesiąca ciąży mają krwawienia w terminach wypadających na okres. Zrób test ciążowy - albo idź na test z krwi cena ok. 12 zł w prywatnej przychodni, będziesz miała 100% pewności. Biorąc tabsy antykoncepcyjne wprowadzasz organizm w stan "ciąży" poprzez dostarczanie hormonów i zatrzymanie tym samym jajeczkowania. Nie wiem co to za lekarza. Zrób test z krwi.

Gość gość
lekarz wgl nie brał ciazy pod uwage . Kazałam mi zjeśc tabletki do końca opakowania i potem grudzień styczeń luty marzec nie brać i czekać czy przyjdzie okres czy nie .. już naprawde mam dosć