Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Muszę nosić dziecko po mieszkaniu żeby je nakarmić

Polecane posty

Gość gość

mój 15 tygodnowy syn ostatnio "oszalał", zachowuje sie tak jakby nie umiał jeść. Czy to moze być związane ze skokiem rozwojowym ? czy wina mleka ? czy co, bo już z sił opadam ! NIe moge siedzieć z nim spokojnie w fotelu ( karmie butelka), bo dostaje szału.MAcha rączkami, wybija sobie smoka z buzi i wydziera sie jak opetany.Nie potrafi pozniej chwycić na nowo smoka, bo placze i placze. Wszystko mu nie pasuje, musze chodzic i lulac przy karmieniu . Na pewno nie chodzi o smoczki, bo probowalam juz wszytskich.

U nas to samo było/jest . Karmienie najpierw jak piszesz, chodząc az i to przestalo pomagac i trzeba było uspic dziecko, zeby nakarmic. Nie wiem jaka jest u was przyczyna ale u nas było to przez niechec do mleka+refluks, niewielki ale jednak. jedno wynikało z drugiego. Od wczoraj zmiana mleka + lek i dziecko nie to samo. W szoku jestem. Pare razy zjadła już nie przez sen, wiec mały sukces. Oby tylko to mleko nie uczuliło, bo tamto tez przez jakies 2-3 tyg bylo w porzadku a potem zaczal sie cyrk. Skok rozwojowy swoją drogą mógł na to wpływac.

Gość gość
Reflux pewnie. U nas bylo to samo.

Gość gość
dzieki KAsiula My wlasnie zmienialismy mleko 2 tygodnie temu, na poczatku maly pił ładnie a teraz robi wszytsko, zeby nie pic.A wiem, ze jest głodny ale wszytsko go irytuje

Gość gość
ja Jemu zageszczam mleko, bo ma sklonnosc do ulewan.Mysliscie, ze to nie pomaga ?

Nie ma za co :) Mała sie zniechecila bo raz ze ten refluks bo jej sie podnosiło no i mleko paskudne (pepti, bo skaza bialkowa). Prawie przestała jesc. Oby teraz z górki było. narazie sie ciesze jak głupia ale wiem, ze to jeszcze o niczym nie swiadczy. Bebiko (jej pierwsze mleko) uczulilo dopiero po ok miesiacu, wysypało ją i stad dostała pepti. Na bebiku mając miesiac potrafilo po 800ml jesc a pepti kiepsko 500-600 i to na wcisk.

Ja tez zageszczam (nutritionem) odkąd skończyla tydzien, jak jeszcze karmilam piersią. Ale nie zawsze zageszczanie pomaga.

Gość gość
nie męcz siebie i dziecka, przejdź na pierś

Gość gość
Nie wiem.. mój tak nie miał.. ale mój od ok 3 miesiąca sam się karmił Leżał w leżaczku, dostawał butelkę, trzymał rączkami, miał też czasem pod spodem kładzioną poduszeczkę, zeby móc wypić końcówkę mleka... I nie było problemu.. Bardzo szybko zaczął sam pić z butelki.. i żadnych cyrków przy tym nie było. Nie widziwiał, nie krzyczał, nie marudził. To musi być ciężko chodzić i jednocześnie karmić dziecko. Spróbuj go położyć w leżaczku (albo na łóżku na swojej poduszce lekko pod skosem) daj dziecku butelkę do rączek, ponieważ pewnie go tego nie uczyłaś z trzymaniem butelki to włóż mu coś pod butelkę,.(kocyk, małą poduszeczkę, piekuszkę). Może tak mu podpasuje..

Gość gość
U nas tak bylo wlasnie przy refluksie. Najpierw zagadywanie,potem noszenie po calym domu a potem juz nic nie pomagalo. Pomogly leki i zmiana mleka na bebilon pepti.

Gość gość
Mój syn miał to samo. Okazało się, że bolą go uszka :(

Gość gość
Tak jak pisałam.. spróbuj zrobić tak, my sam się nakarmił.. a jeśli nadal będzie płakał.. to idź do lekarza, to może być zapalenie ucha.. dziecko ma wtedy problem z ssaniem napoju z butli

Gość gość
tak jak matka kp i ma jakiś kłopot to zaraz 1000 wpisów daj butelkę, nie męcz dziecka ale jak widać w drugą stronę to nie działa :p

Gość gość super ktoś
Znajdźcie sobie inny temat np taki : MATKI KARMIĄCE PIERSIĄ JESTEŚMY NAJLEPSZE. i tam się ubóstwiajcie nad sobą. Autorka pyta konkretnie, nie potrzebuje waszych porad czym i jak ma karmić. Bożeeeeeeeeeee

Gość gość
mój maly skonczyl 4 mce i tez ostanie pare dni tak ma ,ale tylko w dzień w nocy jest ok ja zauwazylam ,ze dzieje się tak gdy np. od ostatniego karmienia nie spal i jest już zmeczony ,glodny i to go chyba tak denerwuje