Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość italiana non vera

Na czym polega praca w księgowości z językiem

Polecane posty

Gość italiana non vera

Jestem absolwentką studiów ekonomicznych i znam też dobrze j. włoski (udokumentowane). Obecnie pracuję, ale często widzę ogłoszenia, że szukają osób do księgowości z językiem i w tym włoskim. Zastanawiam się nad złożeniem CV. Ktoś pracował lub pracuje na takim stanowisku i mógłby co nieco powiedzieć mi na czym ona polega? Będę wdzięczna.

Gość gość
nie trzeba pracować na tym stanowisku,żeby wiedzieć ,że musisz pisać,czytać i mówić po włosku

Gość gość
zalezy od dzialu i od firmy, w wiekszosc**przypadkow bedziesz po prostu pracowac w outsourcingu, czyli np wklepywac wloskie faktury do systemu wg wloskich przepisow. Ta praca ma bardzo malo wspolnego z ksiegowoscia jaka sie prowadzi w polskich firmach i szczerze mowiac to nie trzeba byc po rachunkowosci czy ekonomii, wystarczy byc w miare kumatym.

Nie zgodze się. W Polsce pracuje się wg. polskich ustaw, i na polskich zasadach , rozlicza sie fv. w złotowkach. A klepanie dokumentow do systemu nie zwalnia z wiedzy podatkowej . Osoba prawna czy osoba fizyczna prowadzaca dzialalność gospodarczą rozlicza się i odprowadza podatki w miejscu prowadzenia działalności. Wydaje mi sie ze bedziesz musiała w takiej pracy tłumaczyć fv. czy wystawiać fv. w jezyku włoskim, wspolpracować z macierzystą firmą a ona napewno ma siedzibę we Włoszech, prezesi to Włosi a wiec komunikatywny Włoski jest potrzebny, ale znajomość przepisów Polskich bądz jesli jest to spółka z wiodącym kapitałem Włoskim znajomośc ustawy Unijnej o Rachunkowości.