Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnetaK1234567890

Dziecko mutyzm wybiurczy

Polecane posty

Gość AnetaK1234567890

Cześć! Mam problem. Moje dziecko w wieku 6 lat ma mutyzm wybiurczy. Trwa to juz 2 lata/. Odzywa sie tylko w domu i u mojej siostry, bo sie czest spotykamy. W innych miejscach np. w przedszkolu nie powie ani słowa ! Co moge robić w takiej sytuacji ? Uczeszczamy juz na wizyty u psychologa ale bez skutków bo nadal sie nie odzywa. Co moge jeszcze zrobic w takiej sytuacji ?

Gość Krochmalna
Psycholog często nie jest w stanie poradzić sobie z mutyzmem, brak mu odpowiedniego przeszkolenia i doświadczenia. Najlepiej udać się z tym do profesjonalistów, chociaż naprawdę ciężko takich znaleźć. Z mojej strony w Warszawie mogę Ci polecić poradnię "Mówię", u mojego dziecka efekty dały już wizyty po pół roku.

Gość ciekawostka zoologiczna
moze nie ma wam NIC do powiedzenia kochajacy rodzice?

Gość gość
A we Wrocławiu jest z kolei Poradnia Zaburzeń Mowy - jeszcze nie wiem czy dobra, bo my z synkiem dopiero się wybieramy.

Gość gość
"ciekawostka zoologiczna moze nie ma wam NIC do powiedzenia kochajacy rodzice?" Jakbyś doczytał temat to byś wiedział, że dziecko odzywa się do rodziny, ma problem z wyrażaniem się w przedszkolu. To są oznaki mutyzmu, ale by mieć 100% pewność najlepiej wybrać się do poradni, przebadają dziecko i powiedzą Ci co dalej. Też polecam poradnię "Mówię" w Warszawie, moja siostra chodziła tam ze swoim synkiem, po półtora roku dziecko nie ma już żadnych problemów z kontaktowaniem się z otoczeniem.

Gość gość
Polecam tę poradnię "Mówię", moja córcia tam chodzi i jest o wiele, wiele lepiej niż było kiedyś.

też mogę polecić tą poradnię, jest taka pierwsza w Polsce i pracują tam naprawdę fachowcy, warto już teraz tam pójść i nie czekać, pracują z dziećmi i rodzicami