Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciążą z mięśniakiem

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 15 tc. niestety razem z maluchem rośnie mięśniak ( na tylnej scianie macicy) Teraz ma ok.5 cm. czy takie ciążę najczęściej kończą się przedwcześnie?

Gość gość
Ja tez mam miesniaka i jestem 34 tc. W 18 mialam skurcze yladowalam w szpitalu, podobno miesniak byl przyczyna stawiania sie macicy. A twardnije Ci brzuch? Mi rano twardnial a potem te skurcze. Jedz duzo magezu magne b6 i aspargin 3 tabl dzienne jesli masz twardy brzuch. Ja jestem na fenoterolu o 18 tc i wlasnie duzo magne b 6 wcinam bo magnez rozluznia wycisza skurcze. W pozniejszym etapie ciazy miesniak nie jest zagrozeniem choc zalezy w jakiej odl jest od lozyska czy wplywa na rozwoj lozysk. Moj miesniak jest w bezp odl.

Gość gość
Ja nie wiedziałam ze mam miesniaka dowiedziałam sie gdy miałam 10 cm rozwarcia , parłam i parłam, a dziecka nie było, decyzja cc, potem sie okzało ze przez miesniaka , poród straszny ale mam cudne dzieciątko.

Gość gość
Ja miałam mięśniaka urodziłam 2 tyg. przed terminem. Mięśniak trochę się zmniejszył ale jest do dziś nie kwalifikuje się do usunięcia.

Gość gość
Boze, az sie boje. Mi lekarka wykryla niby 4cm, do obserwacjiale kiepski miala sprzet, pojde gdzies indziej. Nie mam nawet partnera, wiec nie planuje nic, ale tak sie boje jakby kiedys cos o tego meiniaka :(

Gość anabella82
Dziewczyny spokojnie mięśniaki to nie wyrok, ciąża z mięśniakami jest także możliwa. Wszystko zależy jednak od rodzaju i umiejscowienia mięśniaka.

Gość miedzynamikobietami
Warto jest zrobić rezonans magnetyczny który jest badaniem pozwalającym na obrazowanie struktur macicy i jej guzów ze znacznie większą precyzją aniżeli USG. Więcej na temat mięśniaków macicy znajdziesz na stronie miesniakimacicy pl

Gość gość
Ja miałam i poroniłam. Rósł jak oszalały pod wpływem hormonów. Dzieciątko nie miało z nim szans :(

Widzę że już jest załozony temat o mięśniakach . Podnoszę go ponownie, może jakieś dziewczyny zajrzą tu i podzielą się swoją wiedzą jak to u nich wygląda bądz wyglądało. Wiele jest wypowiedzi w stylu "mam mięśniaki planuję zajść w ciążę " a mnie bardzo interesuje kontakt z dziewczynami które teraz są w ciąży bądz były mając mięśniaki.