Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patriota_xxl

Syn z niemrą Czy to ma sens

Polecane posty

Gość patriota_xxl

Syn przyprowadził do domu niemrę. Przyleciała do niego na weekend. Podobno ma pokój w hotelu ale bez TV i internetu. Dlatego spała u nas tzn. z synem w jego pokoju. Ona słowa po polsku, on po niemiecku. Dogadują się po angielsku. Podobno poznali się w jakimś fejsbuku ale syn przecież nigdzie nie wyjeżdżał za granicę. Czy to ma sens ? Co powiedzą sąsiedzi ?

Gość Helmut Scratch
zdanie sasiadow cie bardziej interesuje niz wlasne dziecko?

Gość patriota_xxl
A mało to "narodowców" na osiedlu ? Jeszcze im jakąś krzywdę zrobią. Powiedziałam mu żeby nigdzie nie wychodzili a mąż ich zawiezie popołudniu na lotnisko.

Gość gość
A co mu będziesz żałował. Niech poćwiczy na szwabskiej kobyle. Chociaż tylko trochę ładniejsze od krowy,podobno są niezłe w te klocki.

Gość gość
:-D :-D chyba nie :-D

Gość patriota_xxl
Nie obrażajcie dziewczyny, widzę, że tu też roi się od "narodowców".

Gość gość84
Czemu nie, jak dla mnie ma to sens. I to tylko od nich zależy, jak to się rozwinie, a nie np od Ciebie czy Twoich głupkowatych sąsiadów.

Gość gość
Musisz sie z tym liczyc ze za chwilke Synus Ci wyjedzie do Dojczlandu

Gość patriota_xxl
Najpierw chyba skonczy studia. Martwi mnie to, jak oni sie dogadają. Wiadomo, na początku fascynacja, ale jak przyjdzie co do czego, to jak ?

Gość gość
Moj brat mieszka z niemra to jak sie go pytalem,to mi powiedzial ze rznie sie wspaniale,

Gość gość
Byłam kiedyś w Fejsubuku. Pięknie tak jest.

ja tam mam złe doświadczenia z Niemcami i nie lubię ich i nigdy bym nie przyprowadził do domu szkopki po za tym to wstyd

Gość patriota_xxl
Odpowiedzi na poziomie przecietnego polactwa

Gość gość
Jak się nazywa mały niemiec? Mikroszkop. :D

Gość gość
Nie dziw się, że dostajesz takie złośliwe wpisy, skoro sama nawet nie traktujesz dziewczyny syna z szacunkiem: kto to jest "Niemra"?! Zastanów się nad sobą, bo szkoda mi Twojego syna. Nieważne, skąd kto pochodzi, tylko ważne jakim jest człowiekiem. Jeśli Twój syn i ta kobieta lepiej się poznają i okaże się, że jest między nimi uczucie, to najważniejsze. Sąsiedzi będą najwyżej mogli pozazdrościć. Znam polsko-niemieckie małżeństwa i mam też w Niemczech przyjaciół - to są solidni, godni zaufania ludzie, na których zawsze można polegać, a zwiazki mieszane są bardzo udane, bo jesteśmy do siebie kulturowo bardzo podobni. Nasze potrawy też się prawie nie różnią. I to żaden problem, że porozumiewają się po angielsku, jeśli oboje ten język znają. A jeśli będą chcieli być razem, to zaczną się uczyć swoich języków. Nie martw się ludźmi, bo to nie ich sprwa, tylko życz synowi, żeby był szczęśliwy.

Gość patriota_xxl
Nie miałam nic złośliwego na myśli pisząc niemra. OK, niech będzie niemka. Byliśmy zaskoczeni bo nic nam nie mówił o oczekiwanej wizycie. A tu przychodzi i pyta się czy może u niego spać bo u niej nie ma ani netu ani TV. Dziewczyna sama w sobie nie jest zła, przynajmniej takie zrobiła pierwsze wrażenie, ułożona i kulturalna, do nas (rodziców) z pełnym szacunkiem, tylko z komunikacją mamy problemy, bo my z mężem uczyliśmy się tylko rosyjskiego i francuskiego.

Gość gość
Czyli to jest zwiazek polsko-niemiecki?

Gość patriota_xxl
Ja wiem czy to można już nazwać związkiem ? Syn twierdzi że to "koleżanka". Wkurzona trochę jestem, bo nie mogłam zapytać się o podstawowe rzeczy typu; dać Ci ręcznik, napijesz się czegoś, co byś zjadła itd, a nie będę syna ciągle prosiła żeby tłumaczyił.

Gość gość
To Wy troche prostaki jestescie?

Gość patriota_xxl
Co masz na myśli ? Że nie meliśmy okazji nauczyś się angielskiego czy niemieckiego ? Żenujące pytanie.

Gość gość
Ale jeszcze macie szanse sie rozwinac :-D

Gość gość
P******e szwabiska w wojnę nas chcieli wykończyć a teraz jeden z drugim się z takim wiąże Dla mnie jeden może na stu niemców jest człowiekiem, reszta to g***o Bestialska zaraza

Gość gość
Lepsza niemra, niż przechodzona wioskowa dziewucha z tlenionymi kudłami, która mogła dawać ciapakowi czy smoluchowi.

Gość gość
Takie bzdury o Niemcach może pisac ktoś, kto ich nie zna. Ja często tam bywam służbowo, znam też tych, którzy tutaj mieszkają, m.in. te mieszane małżeństwa i ich już dorosłe dzieci. I są to ludzie, od których my Polacy, moglibyśmy się wiele nauczyć - chociażby wysokiej kultury, niezykłej uprzejmości i nieopluwania innych jadem, jak to robicie na Kafe. A pojedyńcze osoby na poziomie tych Kafeterian, którzy tutaj pisżą te wstrętne posty, znajdzie się wszędzie.

Gość patriota_xxl
Gościu z 15:44. Ale czy ta bariera językowa nie jest zbyt duża ? Młodzi, wiadomo fascynacja, ale jak dojdzie do konkretów czy to nie będzie powodem konfliktów ? Mnie to przeraża.

Gość gość
Obawiam sie, ze z Waszym poziomem nigdy sie nie nauczycie Niemieckiego i bedziecie skazani na pytania :-D

Gość gość
najgorsza jest mamuska którą wszystko przeraża ,nerwicy można z taką dostać,nadopiekuńcza kokosza,pierwsze co powinien zrobić syn to uciąć pępowinkę i to od Twojej strony bo Tobie zarosła,a za niemrę postrzegam Cię w dziwnym świetle,chociaz wolę inne narodowości

"nieopluwania innych jadem, jak to robicie na Kafe." x u tu sie zgadzam ,na niemieckich forach nie przesladywania desperatek o faceta jak no,taka jedna zreformowana tutaj ,ublizania od najgorsyzch juz na starcie tylko jest kulturalna dyskusja w temacie :) x a Ty autorko chyba troche przesadzilas szczegolnie z tym co powiedza sasiedzi .to jest dla ciebie najwazniejsze?a nie to ze wlasnie syn akurat z nia moze byc szczesliwy..ech ,rece opadaja :O

Gość patriota_xxl
Każda "mamuśka" chce chyba jak najlepiej dla dzieci. A jak ja mam się z nią dogadać ? "Sąsiedzi" - miałam na myśli tych wszystkich "narodowców" dla których "Polska tylko dla Polaków", mało tego na osiedlu, w TV i tu na tym forum również ?

przestan,ech nie przesadzaj niech sobie gadaja ,mysla co chca ,az tak z Toba zle ze Ty sie takim beznadziejnym forum przejmujesz ,tymi ludzmi co nie potrafia poradzic sobie ze swoim zyciem i wyzywaja sie na innych ..:O powiem Ci tak jezeli zalezy Ci na szczesciu syna a jej na nim to postaracie sie obie ze dogadacie sie rekami i nogami ,wiem co mowie :)i nie patrz przez priorytet jak uczyli Cie w szkole ,nienawisci do niemcow ,polacy wcale nie sa lepsi ,pomysl o synu