Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie stawilem sie do Urzedu Pracy na czas

Polecane posty

Gość gość

Czy jedyna mozliwoscia, zeby mnie nie wykreslili jest zwolnienie lekarskie lub rozmowa o prace w jakims zakladzie w tym czasie?

Gość gość
Nie ma innego wyjscia? Nie przymkna oka na to? Gdzies czytalem, ze czasami tak robia.

Gość gość
ale tylko l4, rozmowa kwalifik. nie trwa pol dnia

Gość gość
nie ma, taki jest regulamin, mozesz zmyslac historyjki ale watpie, ze uwierza i sie przychyla

Gość dolefka
ech, teraz to cie uratuje tylko zwolnienie od lekarza, ale zastanów sie czy ktos da ci wsteczne. dawno to bylo? moze spróbuj pogadac z osoba do której miales isc, tam tez pracuja ludzie...ja kiedys tez zapomnialam to babka sama do mnie zadzwonila (zdziwila sie ze nie przyszlam, bo widziala ze ja nie z tych co ida tam tylko po ubezpieczenie) i przepisala mnie na inny dzien. spróbuj

Gość gość
też kombinowałam ale nic to nie dało, bez zwolnienia lekarskiego wywalą cię.

Gość dolefka
aha, przypomnialo mi sie.masz 7 dni na wytłumaczenie sie wiec próbuj, masz szanse

Gość gość
lekarz moze wystawic wstecz do 3 dni bodajze

Gość gość
Ale moze przeszkodzic akurat taka rozmowa kwalifikacyjna podobno i uznaja.

Gość gość
W piatek mialem pojsc. Wiec mozna by bylo.

Gość gość
0chyba, ze w innym miescieta rozmowa ale powiedz, ze czemu chociaz nie powiadomiles telefonicznie i jak niby udowodnisz ze byles na tej rozmowie

Gość gość
Tylko, ze ja nie moge sie najpierw glupio tlumaczyc, a pozneij nagle dac zwolnienienie lekarskie, bo to bedzie glupie. Musze meic pewny sposob dzialania.

Gość gość
Lekarz nie moze juz wystawic tego L4 ale ja tak uratowalam rada kolezanke. Dostala zwolnienie za okres w ktorym przyszla z poswiadczeniem ze przyszla z rozwinieta juz choroba i ze ta grypa trwa juz od jakiegos czasu i ze jest tez zapalenie krtani i nie moze gadac. Przeszlo bo ona jest chorowita i miala problemy z krtania, musiala nasciemniac ze byla sama w domu, slaba i nawet nie mogla zadzwonic bo nie mowila

Gość gość
Moglem meic rozmowe o prace i szkolenie. Bylby na opewnio mniejszy problem niz zalatwienei lewego zwolnienia u lekarza.

Gość gość
Jak to byl piatek to wez zwolnienie od poniedzialku i popros o dopisek ze od pt zle sie czules i nawet w pt nie kumales

Gość gość
na slowo nie uwierza ;)

Gość gość
Na slowo lekarz nei uwierzy, musialby byc jakis znajomy, a przedsiebiorce ktory wystawilby zaswiadczenie znam. latwiej by bylo. Kurde, ale mnie nerw zlapal.

Gość gość
Nie masz nikogo znajomego w up? Bez tego będzie ciężko, wywalą cie. No chyba, że będziesz miał zwolnienke lekarskie.

Gość gość
Nie mma nikogo znajomego. Bede musial chyba kombinowac z ta rozmowa o prace i gdzies dalej. Nie ma jesno sprecyzowanego dowodu, nie musi to byc jedynie l4. "Osoba posiadająca status bezrobotnego lub poszukującego pracy ma obowiązek udokumentowania faktu niemożności stawienia się powiatowym urzędzie pracy, natomiast urząd ten jedynie w oparciu o przedłożone przez stronę wyjaśnienia i dokumenty uznaje bądź nie uznaje przedłożone wyjaśnienia za wystarczające."