Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa11111111111

Nienawidzę swojego teścia

Polecane posty

Gość synowa11111111111

Mieszkam w domu meza od ponad roku na jego zyczenie, my na gorze- dorabiamy sie na cos swojego na razie,ale tez nie mieszkamy tu za darmo bo sie dokladamy, tesciowie na dole. Maz wydaje sie byc zzyty z rodzicami, bardziej z mama. Tesciowa ok, naprawde spoko kobita.. A tesc doprowadza mnie do nerwicy! Niby wszyscy na niego narzekaja ( ma tez corki) bo jest po 60 -tce i ma juz swoje chimery i moze byc tylko gorzej, ale wydaje mi sie, ze mnie,, tepi" najbardziej! kiedy raz na jakis czas siade na tv, a jest to najrzadziej sposrod domownikow, potrafi wyjsc na gore i tak jak dzis powiedziec ze psuje mu telewizor! czym? ogladaniem! a to ze jego corka siedzi nieraz caly dzien to tego juz nie widzi! wtraca sie nawet w wychowanie mojego synka. Jest taki okropny ze dobrze mu nie zycze choc wiem ze sie tak nie powinno ALE naprawde powinien sie on leczyc bo zatruwa zycie innym. Przeciez odkad poznalam go jako tate mojego meza w ogole z nim nie rozmawiam i nie zaczynam rozmowy bo zauwazylam ze to taki typ czlowieka, zeby miec spokoj, zeby on tez milczal, a nieraz mnie prowokuje i krytykuje bez przyczyny. Wiem ze tez mnie nienawidzi choc mnie nawet nie zna! Ale trudno, skoro on ludzi na ulicy potrafi obgadacza to ze dokads ida! Nieraz cos mi powie niemilego a ja nie pozostaje dluzna. Jak sa normalni tesciowie to nie mam nic do nich, ale tak jak moj hamski i wiesniacki tesc, to pozamykalabym takich w wariatkowie albo w wiezieniu, zeby przekonali sie co znaczy niszczyc komus zycie bez powodu. Moze wejdzie taka ustawa. Co najlepsze tesc z zona i dziecmi siedzial z 15 lat na utrzymaniu swoich rodzicow ale o tym to on zapomnial. Kiedy my jestesmy rok i przy najlepszych wiatrach za rok sie wyniesiemy. O swieta hipokryzjo.

Gość synowa11111111111
potrafi nawet wejśc po mnie do WC i wyskakuje do mnie z pretensjami ze za często za przeproszeniem sram i mu zapcham rurę a papier toaletowy to kosztuje :(

Gość synowa11111111111111
spadaj podszywie

Gość gość
mialam to samo ale z tesciowa

Gość guzikelka
tesciowie sa gorsi od tesciowych, jak im odbija na starosc to naprawde trzeba przezyc samemu

sami sobie jestescie winni. skoro jestescie na tyle dorosli zeby zalorzyc rodzine to badzcie aby to robic w swoim miejscu, a nie im na glowie. zajeliscie im cale pierto i on sie w ten sposob wyrzywa. a skoro mieszkasz u niego to czasem musisz zacisnac zeby. i nie oczekuj od neigo, ze bedzie Cie traktowal na rowni ze swoimi corkami

my nie zajelismy calego pietra a jedynie 1 pokoj,i nie mamy zamiaru siedziec tu 15 lat jak to tesc zrobil za mlodu, wiec chyba jakiekolwiek przejawy kultury na ten czas poki tu jestesmy to nie jest tak duzo?

Gość gość
Jak widać to trafił swój na swego. Teść na poziomie na synową z klasą. Ps. na pewno będzie ustawa o tym, że jak synowa mieszka u teścia to teścia trzeba zamknąć w więzieniu, bo zwraca jej uwagę w czasie kiedy ona ogląda tv.

no niszczenie komus zdrowia psychicznego powinno byc karalne, a te incydenty z tv to lagodniejszy przyklad jego chorych ,,jazd"

Gość gość
może ciebie nie lubi bo jesteś niedouczona analfabetka

Gość gość
Ja trafilam na super tescia i tez narazie mieszkam z tesciami, rozumimy sie lepiej jak ja z mezem, juz nawet raz sie z nim kochalam i bylo super, bo loda to juz pare razy mu robilam a ile prezentow juz od niego dostalam

Gość gość
wytrzymaj to jakoś. Staraj się nie przebywać tam gdzie on. Ja jestem teściową i mieszkam z zięciem już 1,5 roku ale mi nie przeszkadza. olej starego dziada jeszcze przyjdzie w łaskę. A telewizor kupcie sobie swój i bez łaski. z tego co napisałaś zrozumiałam , że korzystacie z jego telewizora.

z tym, ze on 1 telewizor ma u siebie w pokoju i patrzy na niego kiedy chce, na gorze telewizor jest do korzystania przez nas

jedynie tesciowa nieraz go stopuje ale jej akurat nie ma i tesc schizuje po prostu:/ ostatnio nawet zagotowalam pelny czajnik wody i nalalam sobie herbate, ja juz prawie wychodze z kuchni a tesc niby do siebie mowi : ,, znowu malo", i powiedzcie mi czy to jest normalne, nie dosc ze skonczony pesymista to jeszcze cala rodzine doluje ale mi to robi najgorsze jazdy. syna ma jednego i jedna synowa i zamiast choc troche wyslilic sie na uprzejmosc to daje w kosc.

Gość gość
dziewczyno ,nie bedę się rozpisywać ale też nie mam łatwego życia z tesciami, skoro sie coś tam dokładacie to moze wynajmijcie coś na ten rok,rozumiem że sie budujecie, ja mam zszargane nerwy , mocną nerwicę przez ciągłe wtrącanie się tesciów, uciekaj ztamtąd, co na to mowi mąż, teśc się nie zmieni , a przyjdzie czas że będziecie sie nienawidzieć, kup sobie ten telewizor, albo sie wyprowadzcie albo traktuj go jak powietrze

maz jest w kropce bo tez nie ma dobrych relacja z tata, wiecznie sie klocao byle co bo tesc jest okropnie uparty, w sumie to kazdy kto go zna musi przez niego w pewnym stopniu cierpiec, bo tez chodzi o jwiek, jest po 60-tce i bedzie coraz bardziej upierdliwy, ale naprawde czy on nie ma na tyle rozumu by pomyslec ze np kiedys bedzie tak ze bedziemy przyjezdzac w odwiedziny, i co wtedy, on mysli ze ja mu to zapomne? maz predzej sam bedzie do nich jezdzil choc ze wzgledu na tesciowa to moze jeszcze jakos bym dala rade. w ogole nie ma on szacunku dla czlowieka, chcialabym zobaczyc jak terroryzuje ktoregos ziecia, no na razie to tego nie widzialam i przykro mi tez z tego powodu ze z zieciami sie dogaduje w miare, choc oni tez nie trawia jego pogladow ale przynajmniej im tak nie dogaduje jak mi, no ma mnie za nic.

jesli pojdziemy na wynajem teraz to pozniej pojdziemy na swoje zreszta to juz i tak nie ma najmniejszego sensu jesli zostalo okolo roku czasu.

Gość gość
Wbrew utartym schematom że to teściowe są nie do wytrzymania ja też miałam walnietego teścia ale to był dziwak nad dziwakami po prostu w swoim środowisku przed ślubem nigdy nie widziałam tak dziwacznych mężczyzn jak dla mnie wtedy "starych" Niestety muszę Cię zmartwić po latach mój mąż robi się do niego b.podobny,pomału zaczynam go nie znosić!

super pocieszenie:/ przegnalabym na 4 wiatry

Gość gość
No jak bym widziała siebie.my z mężem u góry i synkiem teść na dole. Tylko że ze mną to on już od ponad miesiąca nie gada i dobrze. Ale energia mnie to jak się zachowuje gorzej niż mój mały synek. Np. Wołam teścia na obiada a on jak by nie do niego bierze kurtkę i schodzi do piwnicy. Dodam że mieszkamy na gospodarstwie. To jest jakaś masakra. Wczoraj rozwalil sobie głowę w piwnicy o szybę i jak myślicie czyja to mogła być wina? Tak oczywiście moja. Staram się namówić męża na wyprowadzke bo juz dłużej nie wytrzymam tego.

Gość gość
Ja też mam teścia gbura nad gburami. Teściowa trzęsie się przed nim, co on powie to posłusznie wykonuje. Myślał że ze mnie też zrobi taka synową. Jakie było jego zdziwienie kiedy powiedziałam raz, drugi NIE, kiedy powiedziałam swoje zdanie. Jestem znienawidzona przez niego, ale dzięki temu wie, że ze mną nie zadziera się. Dwie pozostałe synowe wykończyl - efekt zerwane kontakty. Oczywiście nie widzi w sobie winy. Ja widuję go 2razu w roku. Mąż już też nie jeździ tam często bo tesć tylko dzwoni jak tylko coś chce, na szczęścia widoki to mąż. Nie można dać sobie wejść na głowę takim ludziom bo będę posuwac się coraz dalej.

Gość gość
To idz mieszkac do swojej mamusi i po problemie. Zwalasz sie ludziom na glowe, plodzisz dzieciaka, na jednym pokoju, i jeszcze narzekasz. Jak ci sie nie podoba to w*********j na swoje