Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przytyc

JAK PRZYTYĆ pomocy SPIS KALORYCZNYCH POSIŁKÓW

Polecane posty

Gość przytyc

Witam wszystkich. Postanowiłam się zapytać szczupłych osób, które by chciały przytyć albo osób które już przytyły - co robić by przytyć. Wiadomo ze jesc ... ale co jesc i jak sie zmobilizowac do jedzenia czesciej jak sie nie ma zbyt duzo czasu bo np. przeszkadza praca... jakie są według Was kaloryczne posiłki. Prosze podzielcie się tym ze mną bo chce przytyć a nie mam już nawet pomysłu na bardzo kaloryczne posiłki...help

Gość gość
to zależy jaką masz grupę krwi ? na każdego działa co innego niestety.

Gość gość
spożywaj 2g białka na 1kg masy ciała

Gość przytyc
waze 43 kg wzrost 160 cm

Gość przytyc
oo nie wiedzialam ze to tez zalezy od grupy krwi... mam grupe krwi ,,0"

Gość przytyc
Diety oparte na grupie krwi nie mają podstaw naukowych. Jeżeli pragnie Pan zwiększyć masę ciała powinien Pan zastosować dietę o nieco większej kaloryczności niż Pana wydatki energetyczne, nie zapominając o aktywności fizycznej. dietetyk: Karolina Jaworska znalazłam cos takiego...

Nie jesteś raczej bardzo chuda, ale skoro chcesz przytyć to Twoja sprawa. Ile masz lat? bo ja np do 20 roku życia wogóle nie tylam, a obżerałam się fast foodami i słodyczami. Niektórzy piszą,że powinnaś jesc duzo białka- nie do końca, bo na diecie białkowej się chudnie. Musisz je odpowiedni łączyć z węglami.

Gość przytyc
ja mam 23 hmm.. nie no.. jestem chuda .. najgorzej wstydze sie nog.. chcialabym nabrac kobiecych kształtow:( kiedys jak mialam 16-19 lat to wygladalam naprawde zdrowo i wazylam 48 kg ale wydaje mi sie ze to przez to ze dojrzewalam nie?

Szkoda,że nie moge oddać Ci kilku kg, mam 168cm i chciałabym ważyć 48,bo wtedy się najlepiej czuję. Dziwne,że z wiekiem schudłaś, u mnie jest na odwrót :/ Nie wiem co na Ciebie działa,ale napiszę po czym ja tyję: odżywki(gainery), pierogi, makarony z sosami, panierowane kotlety,naleśniki, ciastka- raczej nie trudno na to wpaść, bo każdy wie,że to tuczące potrawy, myślę,że najważniejsze ile się tego pochłania, a ja uwielbiam jeść i bez problemu pochłaniam 15 pierogów lub dużą pizzę :D Może masz nadczynność tarczycy?

Gość przytyc
na to ze schudlam chyba wplynela praca i chyba stres... bylam u lekarza i jakos nie swierdzil nadczynnosci tarczycy.. hm juz trzeci miesiac probuje duzo jesc wiadomo ze zdarzaja sie takie dni gdzie moge jesc nawet 5 razy dziennie i jeszczez pomiedzy tym jem banany bo są kaloryczne orzechy i pije nektary bananowe.. i wtedy nawet na wadze widze 44 ale wystarczy 2 dni gdzie naprawde nie mam czasu jesc tak duzo i jem 3 razy tylko na dzien i juz waga mi spada do tej samej co wczesniej... frustrujace :( mam szybka przemiane materi ale kurcze musi byc jakis sposob zeby przytyc a odzywek boje sie brac - jednak wolałabym przytyc naturalnie :( oddaj mi kg :P

Z doświadczenia wiem,że odżywek nie ma co się obawiać,kiedyś schudłam do 43 kg i m.in dzięki nim wróciłam do normalnej wagi. Jeśli jesteś zdrowa, to widocznie taka Twoja uroda-typowy ektomorfik, ja chętnie bym się zamieniła, ale rozumiem,że o gustach się nie dyskutuje :) Pozostaje Ci dbać o to,aby nie omijać posiłków,jeść dużo,kalorycznie( nie koniecznie tłusto) i regularnie. Jeśli chciałabyś przybrać w mięsniach to również powinnas zacząć ćwiczyć, ale w Twoim przypadku nie za często.

Gość gość
tez bym chciala przytyc kiedys nawet mi sie to udalo ale jadlam wtedy codziennie w nocy po 4 zlozone kanapki z serem i szynka z majonezem i ketchupem z opiekacza. podobno jak sie je duzo wlasnie w godzinach w ktorych powinno sie spac to sie tyje. ja mam 173 cm wzrostu i waze zaledwie 55 kg. i chcialabym dobic minimum do 60kg

Gość gość
najbardziej na tycie wpływaja posiłki które mają w sobie i tłuszcz i cukier równoczesnie - organizm zuzywa łatwa energię z cukrów a tę z tłuszczu magazynuje. Sprawdz tabelę indeksu glikemicznego.

Gość przytyc
vikio21 dzieki wielkie za porady i otuche:P

Gość przytyc
vikio22 - sorki za przekrecenie pseudonimu :)

Gość gość
idz do ginekolkoga i popros o anty niby na tradzik lub regilacje bo masz nieregularnie i bierz tak ok pól roku NA BANK przytyjesz 6 kilosów jak nie lepiej NIE ZNAM takiej coby po tabsach nie pzytyła niby pisza zatrzymywanie wody niby zwiekoszone łaknienie wszytsko w piekne słówka ubrane ale WAGA NIE KŁAMIE dupsko szybciej urosnie niz myslisz

Gość gość
dziwię się, że chcesz przytyć. Radzę się porządnie zastanowić żeby później nie było płaczu. Sądząc po twojej wadze i wzroście to wcale nie jesteś chuda. Raczej średnia budowa ciała. Wiadomo, że przy tej samej wadze i wzroście można wyglądać różnie, jednak można sobie wyobrazić jakąś tam średnią. Może dasz fotę bez twarzy? Może się okaże, że coś sobie wmawiasz i nie potrzebnie zawracasz sobie głowę nieistniejącymi problemami

Gość przytyc
tez o tym myslalam ale nie chcialabym brac codziennie tabletek i niszczyc w ten sposob organizm.. co do cwiczen? to ciezko jest wyrobic sobie miesnie bo najpierw niestety trzeba spalic.. zaczelam cwiczyc z mel b na posladki bo chcialam sobie ujedrnic to schudlam w udach - oczywiscie posladki sie podniosly ale teraz co tu robic zeby przytyc w udach hehe ... jeju tak źle i tak niedobrze... modelowanie sylwetki jest ciezkie zwlaszcza jak jest sie szczuplym..

Proszę bardzo :) Jeśli chodzi o tabsy to ja po nich nie tyłam, zaczęłam brać jako nastolatka, a cały czas byłam chuda, dopiero po dwudziestce zaczęło mi rosnąć dupsko. Jednak zawsze mozna spróbować :P

Gość gość
ja przytyłam 10 kg jak zaczęłam brać tabletki anty i jeść śniadania

Gość gość
a jakie masz wymiary? talia, biodra, udo? Ja ważę 41/42 kg przy 157 cm wzrostu i wyglądam szczupło, parę m-cy temu ważyłam 48 kg i niestety byłam troszkę obtłuszczona - głownie na udach i biodrach :O

Gość gość
ja od pasa w górę wyglądam identycznie, niestety nogi mam grubsze niż ta pani na zdjęciu - figura gruszka, której nie cierpię :O

Gość gość
ta pani z drugiego zdjęcia wygląda zdrowiej - ma troszkę wyrobione mięśnie :)

Gość przytyc
ooo jak super figura gruszki jest lepsza od tej bo przynajmniej są te udka:) ja nie czuje sie super z takim wygladem bo wiele osob twierdzi ze jestem chuda - ciekawa jestem jak mnie faceci spostrzegają .. eh pewnie jak patyczaka

Gość gość
Przyznam, że wolałabym ważyć więcej, przy 48 kg nie miałam wychudzonej góry - brzucha, talii i ramion - teraz jest jak u anorektyczki... ale gdy znów bym wróciła do dawnej wagi to oczywiście przytyję w tych cholernych nogach i wrócę do nieszczęsnych 55 cm w udach i 36 cm w łydach, nogi jak balerony wrrrrrr :O

Gość przytyc
a no wlasnie moj stan podchodzi juz pod wychudzenie chyba.. jestem drobnej kosci i ciezko mi nabrac takiej masy zeby oko sie cieszylo. Niby chlopak nie ma nic przeciwko ale mowi ze jakbym schudla jeszcze troszke to juz by to nie wygladalo za ladnie.. a co jak schudne po ciazy :OOOOOO matko nei chce myslec nawet o tym

Gość przytyc
to jak to jest z tymi posiłkami? mogłby ktos napisac swoją diete na przytycie (co jecie w ciagu dnia jak rozkladacie sobie posilki?) ile kalorii dziennie powinnam spozywac zeby przytyc? niby jem teraz jak sie postaram 2500 kcal ale czasem to jem i jem a wychodzi mi marne 2 tys kalori... ciezko mi uzbierac 3 tys kcal macie jakies pomysly na bardzo kaloryczne posilki? zeby tak w jednym posilku bylo z 500 kcal hehe:P oczywiscie zaznaczam ze chce zdrowo przytyc :P