Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdgwsgfre

Czy mogę zrobić w tej sytułacji powiedzieć wychowawczyni pomocy

Polecane posty

Gość dfdgwsgfre

w piątek losowaliśmy prezenty na wigilie klasową a raczej osobie której kupujemy.Ja wylosowałem kolegę ale mnie takie biedna dziewczyna z klasy.Ona nie ma taty i ma 3 rodzeństwa Są naprawe biedni i ja nie chcę żeby traciła pieniądze na prezent dla mnie.CO mam zrobić jest mi jej żal.Mam 15 lat

Gość gość
kup sobie sama, powiedz że od niej i gitara

Gość gość
przyjmij od niej prezent z uśmiechem i wdzięcznością. bardziej ją urazisz jak karzesz jej nie kupować prezentu. na pewno nie wyda dużo jak na to nie ma. będzie jej przykro jak nie będziesz chciała od niej żądnego prezentu

Gość dfdgwsgfre
ale my mamy minimum 30zł mamy nową młodą nauczycielke i mówiła że sprawdzi to czy jest to minimum

Gość gość
przywracasz mi wiare w mlode pokolenie :)

Gość gość
Powiedz jej, żeby c***aczki nie robiła lub że dasz połowę kasy. Na pewno się nie pogniewa jeżeli powiesz jej to w dobry sposób. Ja też nigdy kasy nie miałam i takie rzeczy były dla mnie utrapieniem bo jak miałam przyjść do domu i powiedzieć mamie daj 30 zł jak wiedziałam, że ona nie ma a jednak paczkę koleżance musiałam dać.

Gość gość
fajna z ciebie kolezanka super:))

Gość gość
Jak dobrze, że są jeszcze tacy ludzie jak Ty, autorko :) Weź ją na bok i z nią szczerze porozmawiaj. To jest chyba jedyne wyjście ;)

Gość gość
Kurde, co to się porobiło, jak ja chodziłam do szkoły to tez losowaliśmy i kupowaliśmy prezenty ale było trzeba kupić za 10, 15 zł.. co prawda ceny poszły w górę od tego czasu ale dajcie spokój. Ale fajnie z Twojej strony, że masz takie podejście, ja w tej sytuacji puściłabym koleżankom plotkę, że najbardziej lubię prezenty nie kupne tylko jakieś od serca, zrobione własnoręcznie. Koleżanki niech tamtej powiedzą i może zrobi coś swojego a nie będzie dużo kupować. Albo powiedzieć, że chcesz słodycze tylko bo uwielbiasz czy coś(najlepiej takie domowe, może upiecze sama ciasteczka itp?). No nie wiem w sumie co można innego zrobić jeszcze

Gość gość
no i z wychowawczynią tez by się przydało o tym pogadać, wiadomo, nie każdy ma kasę..