Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kiedy dzieciom podawałyście jedzenie bezpośrednio przed snem

Polecane posty

Gość gość

Takie pytanie mi się nasunęło bo wiadomo, że normalnie przed samym snem się nie je tylko 2,3 godziny wcześniej, niemowlakom i małym dzieciom daje się butlę bezpośrednio przed snem. I tak sobie pomyślałam kiedy można zakończyć ten proceder i karmić dziecko np ok 18, 19 skoro zasypia po 21 ? Jak to było u Was Drogie Mamy ?

Gość mmmm25
moja 3,5 latka je kolacje tak z pół godziny przed snem bo jak się pytam wcześniej to nigdy nie jest głodna, dopiero jak ma iść spać to jej się przypomina, ale mimo że je na noc to śpi później spokojnie

Gość gość
moja ma 8,5mies i zasypia przy butli z mlekiem. Chcialam już od tego odejść żeby jadla 'normalna' kolację ale nie dość że miala problem z zasypianiem bo przyzwyczajona do butli to jeszcze budziła sie o 3-4glodna. najwyrazniej jeszcze nie jej czas. no cóż, zabkow póki co nie ma więc będę sie martwić gdy sie pojawia.

Gość gość
dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi i podbijam

Gość gość
Moj ma 8,5 miesieca i je kolacje o 18-19,zasypia miedzy 20-21. Przestal jesc przed samym snem moze jak mial z pol roku czy 7 miesiecy. Nie pamietam bo dosc plynnie to wyszlo. Zreszta przy butelce bardzo rzadko zasypial,wyjatkowo jak byl padniety.

Gość gość
Dodam,ze on juz od jakis 3 tyg.nie pije juz w ogole mleka z butelki i je tylko lyzeczka. Wiec zjada kolacje,idzie sie kapac,potem myjemy zabki i ew.pije przed snem tylko wode. Pierwszy posilek ma potem o 8-9 rano.

moja mała ma 3 miesiące i od 6 tygodnia jest nauczona żeby nie jeść przed snem, U nas wygląda to tak, że je np o 18, potem o 19 jest kąpiel i idzie spać. Potrafi już spać do 4-5 rano. Czasem się obudzi np. o 22 i zje, ale rzadko. Ja celowo nie uczę dziecka, że jedzenie=sen. Potem takie maluchy zasypiają z butelką bo inaczej nie potrafią. O złym wpływie na ząbki nie wspomnę.

Gość DO DNS
ty to moze zajmij sie tresowaniem psów a nie dzieci.... rozumów nie pozjadałas a głupote co swiadczy o tym karmienie butelka! ciekawe jakbys karmiła pieria - tez taka madra bys była ? a moze dziecko bys wybudzała jak zasneło by przy piersi ?

Gość gość
Ja bezpośrednio przed snem przestałam dziecku dawać jeść gdy miał 2 latka

Gość gość
dns nie masz racji. Ja dawałam dziecku przed snem butelkę a mimo to potrafiło usnąć bez niej

28.11.13 [zgłoś do usunięcia] DO DNS ty to moze zajmij sie tresowaniem psów a nie dzieci.... rozumów nie pozjadałas a głupote co swiadczy o tym karmienie butelka! ciekawe jakbys karmiła pieria - tez taka madra bys była ? a moze dziecko bys wybudzała jak zasneło by przy piersi ? xxxxxxxx nie spinaj się tak :O po pierwsze uważasz, że jestem głupia bo nie karmię piersią? A skąd wiesz jakie są ku temu powody? Uwierz mi tępa strzało, że nie zawsze mamy wpływ na takie sprawy. A jakby dziecko zasnęło przy piersi to na pewno bym je wybudzała, bo dziecko nigdy nie powinno spać przy piersi. Pierś = jedzenie a nie spanie i wszędzie o tym trąbią.