Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

której z was została zwisła skóra na brzuchu po ciąży

Polecane posty

Gość gość

ile przytyłyście i czy szybko potem schudłyście? Jestem w ciąży, niestety mimo ruchu i zdrowej diety szybko tyje najbardziej boję się że zostanie mi taka zwisła skóra na brzuchu jak schudnę, oglądałam zdjęcia w necie i jestem przerażona bo tego nie można usunąć w żaden sposób tylko chirurgicznie :o

Gość gość
tez sie tego boje. nie mam tluszczu ale kam tak napiea skore ze chyba nieciekawie to bd wygladalo po ciazy

Gość gość
16kg, wiszaca skóra na brzuchu z rozstępami. Byłam bardzo aktywna fizycznie calą ciążę... do tego stopnia że urodziłam w 36tyg

Gość gość
Mi niestety rowniez to zostalo :( przytylam 13 kg ale dziecko bylo duze ponad 4 kg i wszystko mi w brzuch poszlo,minely juz 4 lata a moj brzuch wyglada strasznie,nie pomagaja zadne cwiczenia ani masaze,jedynie operacyjnie mozna sie tego pozbyc,ale na operacje sie nie zdecyduje za duze ryzyko,zwyczajnie sie boje,trudno musze z tym zyc mezowi to nie przeszkadza,a ja nigdy w zyciu bikini juz na plaze nie zaloze,ale za to mam kochanego i wspanalego synka za niego moglabym miec i dwie takie wiszace skory na brzuchu :P

Gość gość
no właśnie ta skóra jest okropna i jeszcze jak są rozstepy to już w ogóle wygląda jak flak. I żadne ćwiczenia tego nie usuną, ani żadne kremy... po prostu jak się za mocno przytyja a potem szybko schudnie to ta skóra tak wisi, dlatego LEPIEJ CHUDNĄĆ WOLNIEJ!!!

Gość gość
Eee tam. Nie straszcie dziewczyny bo to kwestia genetyki. Osobiście znam takie, które po ciąży wyglądają lepiej niż przed mimo że przytyły po 20, po 30 kg. Nie ma reguły :)

Gość gość
tak oczywiście, ustawimy sobie miarkę ilę bedziemy w poszczególnych miesiącach tyć. Z góry założymy wagę dziecka, łożyska i wód. No idiotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość gość
mi tez zostal flak;(a teraz jestem w 3 ciazy i mam nadzieje ze nie dojdzie mi wiecej rozstepow;/w pierwszej przytylam 18 a w drugiej 14.

Gość gość
Nic dziwnego, że kobiety się tego obawiają, w końcu każdy chce czuć się atrakcyjny nie tylko przed, ale i po porodzie.. Ja mam 21 lat i jestem w 20 tc, nie wyobrażam sobie sytuacji, że takowy brzuch mi zostanie, także się tego bardzo boję, z tego względu, że jestem modelką fitness ( podkategoria kulturystyki kobiet ). Taki zwisający brzuch spowodowałby, że już nigdy w życiu nie mogłabym wystąpić na takich zawodach, co za tym idzie, musiałabym zrezygnować z największej pasji, a do tego, w wieku 22 lat nie byłabym w stanie się pokazać w bikini.. Przykra wizja, ale staram się być dobrej myśli

Gość gość
Ja jestem w 36 tc przytyłam prawie 20 kg i nie mam ani jednego rozstępu? I co na to powiecie? Że się ruszam, jestem aktywna. A guzik... Genetyka i wszystko! Jak się ma predyspozycje to nic tego nie zmieni a jak się nie ma..to się trzeba cieszyć :P

Gość gość
wszystkim moim znajomym rozstępy pojawiły się PO PORODZIE, a nie w czasie ciąży, chociaż ci nie życzę, ale wszystko przed tobą i nie ciesz się na zapas 🖐️

Gość gość
" gość tak oczywiście, ustawimy sobie miarkę ilę bedziemy w poszczególnych miesiącach tyć. Z góry założymy wagę dziecka, łożyska i wód. No idiotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 " x x x nikt tak tutaj nie napisał, a z tego co obserwuję to baby jak tylko dowiadują się o ciąży to L4, kanapa, seriale i ciasteczka a na obiad pizza :o

Gość gość
zaraz sie znajdzie jaks nawiedzona i powie,ze 1 usmiech dziecka wszystko wynagradza a mezowi sie taki brzuch podoba:D

Gość gość
mi lekarz powiedział że za szybko tyje w ciąży i że mam uważać na to co jem, słodkie to sporadycznie, dużo warzyw, owoców i mięsa, dużo ruchu, najlepiej zapisać się na basen min.2x w tygodniu i dużo spacerów oraz pić dużo wody, starać się nie jeść na noc i w nocy - i co na to powiecie?

Gość gość
ten sam lekarz powiedział również że jak mocno przytyję to skóra mi zwiśnie nawet jak schudnę i że trzeba dbać o to już w ciąży

Gość gość
ameryki to ty nie odkryłAŚ :-D

Gość gość
Ja absolutnie nie zamierzam siąść na kanapie i zajadać ciasteczek :) uczęszczam na siłownie, chodze na treningi piłki ręcznej.. Oczywiście wykonuje jedynie te ćwiczenia, które moge wykonywać będąc w tym błogosławionym stanie ;) i będąc w 20 tygodniu ciąży nie mam żadnego rozstępu, a przytyłam póki co 2kg. Smaruje sie codziennie po kąpieli zwykłymi kremami nawilżającymi, trzymam diete wysokobiałkową i staram się myśleć optymistycznie

Gość gość
jakos chodze na siłownie i fitness (miasto 400tyś mieszkańców) a jak żyję żadnej ciężarnej nie widziałam.

Gość gość
To zapewne wynika z faktu, że kobiety w ciąży boją się chodzić na siłownie i fitness.. kojarzy im sie to z dużym przeciążaniem itp, natomiast każdy ustawia sobie ćwiczenia i obciążenia pod siebie i swoja aktualna formę. Jako instruktorka sportów siłowych i kulturystyki zachęcam wszystkie ciężarne do korzystania z siłowni :) oczywiście pod okiem trenera !

Gość gość
ja przytłam 13 kg ale cała ciaze meczyły mnie wymioty. Tez sie bałam rozstepow itp ale mam tylko jeden mały (o skóre dbałam tak jak pred ciaza) a brzuch juz po 2 tyg wygladał jak przed ciaza,,,mysle ze to zalezy od genow itp

Gość gość
mam dwoje dzieci, nigdy nie dbałam o forme i o diete, bo raczej dobrze wygladąłam Po pierwszym porodzie nic sie nie stało z moim brzuchem, ale ogolnie zostało mi 5 kg po ciązy, ktorych nigdy nie zgubilam. Brzuch jednak mialam idealny, jak przed porodem tylko juz nie taki naoeity, miesnie pogineły Po drugim porodzie została mi oponka wiszacej skóry. Przytylam tyle samo czyli 12 kg, z cfzegpo znowu 5 kg mi nigdy nie zgnilelo.I tym razem te kilogramy ulukowaly sie na brzuchu. Bardzo ciezko mi to zlikwidowac

Gość gość
Wszystko g***o prawda. Ja zawsze byłam szczupła i jestem dalej, ale po ciąży został mi zwis totalny i w dodatku z rozstępami :/ wygląda to jak jakiś skórzany worek doczepiony. Na szczeście ide na plastyke brzucha- termin mam na luty. Do czego jednak zmierzam... ja w ciąży ćwiczyłam ile sie dało, smarowałam, dieta. Przytyłam tylko 7kg- po powrocie ze szpitala miałam wręcz 3kg mniej niż przed ciążą. A koleżanka? Jej waga to tak na oko 70-73kg. W ciąży tylko leżała i jadła. Przytyła 20kg a teraz rok po porodzie jej brzuch wygląda tak samo jak przed ciążą- zero rozciągniętej skóry i zero rozstepów. Niczym się smarowała. To wszystko genetyka i loteria drogie panie :( Niestety.... Pozostaje mi trzymanie kciuków za powodzenie operacji plastycznej.

Gość gość
tylko po operacji na zawsze zostanie blizna :( współczuje tobie bo faktycznie bardzo mało przytyłaś i dbałaś o siebie, ech my kobiety mamy przerypane 🖐️

Gość gość
W obu ciazach przytylam 14 i 10 kg. Po pierwszej zostal mi OKRRRRRROPNY flak! Wygladalo to strasznie. Drugie dziecko urodzilam 6 miesiecy temu i mam brzuch lepszy niz przed obiema ciazami. Dlaczego? Dlatego, ze w drugiej ciazy zaczelam bardzo o siebie dbac. Bardzo uwazalam na to, co jem, czytalam etykiety. Jadlam tylko zlozone weglodowany z bialkiem, do tego pelnoziarniste pieczywo. 6 malych posilkow dziennie. Do tego mnostwo wody. Zero cukru, zero bialej maki. Juz w ciazy zauwazylam zmiane, zadnych problemow ze skora, wlosami. Po pologu dolozylam cwiczenia i kontynuowalam zdrowy styl zycia, masaze pod prysznicem. Po flaku nie ma sladu.

Gość Mężatka1980rok
To chyba duzo zależy od genów . Ja w ciąży przytyłam 20 kg . Niczym sie nie smarowałam i praktycznie 0 ruchu. W tej chwili mam 5 kg mniej niz przed ciąża .Zero obwisłej skory i rozstępów na brzuchu Za to piersi mam fatalne :( w czasie ciąży pojawiły sie rozstepy.

Gość gość
moja siostra jest pielęgniarką i mówi że geny genami ale jednak zdecydowana większość kobiet jakie widuje to zwisłe brzuchy bądź cycki mają te które mocno przytyły, fakt zdarzają się wyjątki jak kobita powyżej co przytyła 7 kg i ma zwisły brzuch, ale to naprawdę rzadkość

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość tylko po operacji na zawsze zostanie blizna smutas.gif współczuje tobie bo faktycznie bardzo mało przytyłaś i dbałaś o siebie, ech my kobiety mamy przerypane lapka.gif X ta blizna i tak bedzie lepsza niż ten brzuch :/ dobrze zrobiona nie bedzie widoczna. Potem jeszcze zabiegi laserem i na plażę będę mogła wyjść spokojnie... marze o tym ale jeszcze parę miesięcy...

Gość gość
Wszytskim oprócz led zeppelin, ona ma jeszcze bardziej płaski brzuch niż przed porodem.

Gość gość
gość tylko po operacji na zawsze zostanie blizna smutas.gif współczuje tobie bo faktycznie bardzo mało przytyłaś i dbałaś o siebie, ech my kobiety mamy przerypane lapka.gif X ta blizna i tak bedzie lepsza niż ten brzuch :/ dobrze zrobiona nie bedzie widoczna. Potem jeszcze zabiegi laserem i na plażę będę mogła wyjść spokojnie... marze o tym ale jeszcze parę miesięcy... X Racja racja, tez bym zrobiła jakbym miała taki zwisły brzuch, mam nadzieję że mnie to jednak ominie... ale w razie czego na pewno nie uwierzę że może to się mężowi podobać, never

Gość gość
Ja przytylam 30 kg,rok po porodzie nie ma po nich sladu,zero obwislej skory i rozstepow