Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kobiet pracujących w biurach korporacjach administracji itp paznokcie

Polecane posty

Gość gość

czy wypada mi malować paznokcie? np. na głęboki ładny niebieski kolor? albo klasyczna czerwień, szary, beż, fuksja dodam, że zaczynam pierwszą prace, nie wiem, może przesadzam...to normalne chyba, że kobiety teraz stosują takie rzeczy

w biurze uchodzi wszystko co jest klasyczne i nieostenntacyjnie, nikt ci nie zrobi wyrzutow nawet gdy zalozysz czerwone korale - chyba ze dorzucisz czerwone wiszace kolczyki, czerwona opaske, czerwone brannsoletki, czerwone paznokcie + pomadka;-)

Gość gość
oj.... ja myślę , że dzisiejsza moda nie dyskwalifikuje kolorowych paznokci, elegancja poszerzyła się o takie rzeczy, o ile są z klasą nie myślę o jaskrawych brokatowych zółtych tipsach, ale wiecie...teraz jest dużo rzeczy, kolorów z klasą nie chcę wyjść na głupia i raczej o to ich nie zapytam, ale wiecie...jestem do tego przyzwyczajona, lubię to i chcę pielęgnować swoje małe przyzwyczajenia, mam nadzieję, ze nikt sie nie uczepi, ostatecznie sami młodzi ludzie tam są;-)

Gość gość
a koszula i na to sweter- może być? spokojne kolory i do tego wyraziste kolczyki albo wszystko spokojne, ale paznokcie np....fuksja...nie wiem no, takie lubię lakiery jak opisałam, czekoladowe, śliwkowe, kawa z mlekiem, nude, takie, matowe

Gość K828
Mloda damo zaczynasz dopiero prace i zapewniam Cie, ze spotkaja Cie w niej wieksze problemy niz kolor paznokci. Jesli nie jest to bank albo inna furma w ktorej obowiwzuje dress code ( gdyby obowiazywal to bys o tym wiedziala zanim by Cie przyjeli) to sobie maluj jak chcesz

Gość gość
hello? nikt nie pracuje?

Gość wilminka
maluję na ciemne kolory, czerwony, fioletowy (żadnych pasteli, różu, zieleni, niebieskiego) i moim zdaniem ze stonowanym ubiorem i nieostentacyjną biżuterią wygląda to bardzo dobrze i jest dobrze odbierane

Gość gość
no to ja umiem chyba to rozróżnić;-) oby... ej, boję się...a jak mnie wywalą? czego nie robić na bank, jak sie nie zachowywać? myslę, że nie powinnam się spoufalać;-/ jezu...jestem w duchu dziecinna, musze jakoś to ukryć

Gość gość
oj hela hela o każdej p*****le która ci się w pracy przytrafi będziesz zakładać po 10 tematów na dzień?

Gość gość
p i e r d ó ł c e :D

Gość wilminka
mnie nie przeszkadzają kolorowe paznokcie pracowników, bez przesady. nie mogłam jednak znieść japonek :)

Gość gość
to jest jakby nie bylo urzad-obojetnie bank czy tp-ne,wymaga francuskiego manicure,z czerwonymi szponami nikt nie wezmie cie na powaznie.

Gość kalina B
Ja pracuje w urzędzie i staram sie malować paznokcie tak żeby za bardzo nie rzucału sie w oczy, np. beż ,brąz, róż itp. ewentualnie na to jakieś małe ozdoby, takie w miarę delikatne. Jeśli chodzi o ubrania to np. widziałam dziewczyny w leginsach i do tego dłuższy sweter.

Gość gość
w leginsach nie pójdę ozdób nie stosuję na paznokcie ale mam dyskretne lakiery, może powinnam na to postawić zwrócę uwagę i wtedy będę sie stosować naprawdę się boję

Gość wilminka
dlaczego akurat francuski manikiur? w ogóle mi się on nie podoba. a czerwone paznokcie to niekoniecznie od razu szpony :)

Gość gość
beż, brąż, róż- no ja mam takie własnie mam nadzieję, że praca nie oznacza zamachu na moją wolność osobistą

Gość wilminka
autorko, gdzie zaczynasz pracę? pytam z ciekawości

Gość gość
zależy o jakiej czerwieni mówimy pastelowa żarówa nie ale ogólnie czerwień nieco głębsza to klasyka elegancji, a nie k******a to elegancki kolor de facto, na paznokciach tak, ale to zależy od długości i w ogóle

Gość wilminka
nie mam ani jednego lakieru beż, brąz, róż :D jak ja się uchowałam

Gość gość
kochana to nie najazd na wolnosc osobista-to zasady dobrego wychowania. ja bym w banku ne podeszla do kasy,widzac kogos z kolczykiem w uchu lub tatuazem.zaraz przychodzi mi do glowy niekompetencja,tak samo z krzyczacymi szponami.

Gość wilminka
ale dlaczego zaraz piszesz o tatuażu czy kolczykach, jak dziewczyna pyta o lakier do paznokci? a wracając do pierwszego pytania: niebieski nie jest wskazany, zdecydowanie

Gość gość
Wiesz... ja myślę, że na początek najlepsze byłyby jakieś bardzo stonowane kolory ;) Potem popatrzysz co mają na pazurkach inne kobiety, albo podpytasz kogoś i będziesz wiedzieć. Nikt Cię z powodu paznokci z pracy nie wyrzuci ale w pierwszych tygodniach bym się nie wychylała z niebieskimi paznokciami ;)

Gość gość
w firmie międzynarodowej Atos

Gość gość
tak też zrobię co do tego niebieksiego- nie jest rażący jakiś, nie myślcie tak,a le nie będę nosic a co do pozostałych kwestii- nie mam tatyuaży, maluj się zawsze iw sszędzie delikatnie, nie mam kolczyków, tzn. w uszach mam lubię eleganckie kolczyki patrzyłam już na rekruterki i miały neutralne paznkcie pewnie też zazwyczaj takie będę miała ale te nude uwielbiam i myślę, że one są ok...nie pracuję w banku,a mój kontakt z klientem będzie niebezposredni

Gość gość
dajcie jakieś rady na początek, please...