Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka holownicza

Alkoholizm zbiera coraz większe żniwo

Polecane posty

Zwracam uwagę że w Polsce coraz wiecej osób jest uzależnionych od alkoholu.Pija mężczyźni ale w szczególności zwracam uwagę na coraz większy odsetek pijących kobiet.Czesto nie przyznajemy sie ze mamy problem.Dopiero gdy tracimy zdrowie, rodziny,osiągamy dno uświadamiamy sobie ze mamy problem. ALKOHOL ZABIJA POWOLI! pomyśl nad swoim piciem....

Gość gość
zrób wszystko żeby rzucić nałóg widzę co wódka robi z moimi rodzicami, niby eleganccy, wykształceni i na poziomie a tak się upadlają

Gość gość
Trzymam kciuki za Ciebie . Ja trzeźwy 4 lata .

Gość gość lubelski
znam taką rodzinkę:mąż J zapił się na śmierć świństwem kupionym na mecie,wzrok stracił,wątroba wysiadła,zmarł po kilku dniach w szpitalu,żona E po pijaku wlazła pod samochód i trup na miejscu,oboje takie numery odstawiali po pijaku za swego marnego życia,że szok,syn A chory na serce,pije na umór przy każdej sposobności,jest jeszcze córka K,z tego co wiem ona nie pije,ale różne rzeczy słyszałem o niej,jej mąż miał wszywkę,też dobre ziółko,patologia:o

Gość gość
a ile głupot człowiek robi po pijaku!? masakra!

Gość gość
to ze ty masz z tym problem,nie znaczy ze kazdy go ma ja wypije co jakis czas pare piw i nie szukam okazji by sie napic dalej to co mam sie zaczac bac? :D

Gość gość
kudzu root polecam działa po miesiacu czasu wiem bo sam brałem

Ja nie twierdze ze kazdy kto pije jest alkoholikiem tylko chce żebyście zwrócili uwagę i ewentualnie w porę zauważyli problem.Alkoholizm jest straszny,nie życzę nikomu popaść w to gowno.Wiem na własnym przykladzie jakie szkody wyrządza i jak ciezko z nim walczyc.Taka niby butelka potrafi zrujnować życie.Juz zawsze będę alkoholiczka ale mam nadzieje ze niepijąca.

Gość gość
mój stary zaszył się 2 miesiące temu a od tygodnia chla na maksa, nie wiem jak to możliwe

Gość gość
Wycisnoł esperal jak syfka i moze chlac dalej

Gość gość
100% wydłubał . Też tak robiłem .

Znajomy napil sie po 8 miesiacach od zaszycia.dostał zawalu przezyl uratowali go i dalej pije-przyklad z życia jak alkohol potrafi zawładnąć człowiekiem.

Gość gość
Ja tez stwierdzam ze koniec z piciem szkoda zdrowia

Gość gość
Linka holownicza weź idź na alkoholowy i tam opowiadaj o swoich zwidach

Gość gość
też myśle że przepił ten esperal, to zły pomysł był, leczy sie umysł z alkoholizmu równolegle z ciałem, zaszył się ale jego myśli ciągle były przy wódce, to się nie mogło udać dlatego linka ratuj się dziewczyno i zrób proszę wszystko by nie osiągnąć dna, trzymaj sie

Gość gość
kudz root nie przepije

Gość Niezdara 18
Właśnie jadę do szkoły z dwusetka przelana do butelki. Mam 18 lat i jestem alkoholiczka

Niezdara nie szkoda ci zdrowia.jestes taka mloda.w jakim wieku zaczelas pic ze juz jestes alkoholiczka?Mam nadzieje ze opamiętasz sie w porę nim alkohol zrujnuje ci życie.

Gość gość
Niezdara ogarij się, nie wyobrażam sobie mojego dziecka w takiej sytuacji. Co się wydarzyło w Twoim życiu że tak robisz? Linka a Ty jak się trzymasz dziewczyno? Układasz sobie wszystko w główce?

Gość gość
nie wiem czy słyszeliście że alkoholizm ma2 podstawowe przyczyny i mam gdzieś jeśli to komuś nie pasuje jak głąb to niech cierpi pierwsza podstawowa to emocje z braku miłości nie tej zwierzęcej ma się rozumieć bo ta wyniszcza a druga to niezrównoważona dieta poza tym to leczyłem z dobrym skutkiem babę nawet w stanie delirki łatwo nie było ale motywacja małe dziec***omoc męża wiele znaczy.Nie wyjawię metody ale trzeba było działać na pracę konkretnych narządów.

Gość gość
brokeninside87 myślisz o tym i czujesz się w tym niepewnie, dobrze że o tym myślisz i to analizujesz a nie przyjmujesz jako normalność czasem ciężko znaleźć moment w którym przekracza się niebezpieczny czas, gdy się go nie zauważy to wszystko się pogłębia, zachodzi za daleko, odpuszczenie sprawia problem moje stanowisko jest jednoznaczne, i każdemu tego życzę - pić tylko symbolicznie i z jakiś okazji, nie doprowadzać do tego że alko mnie rozluźnia i jest potrzebne na kłopoty, odpoczynek czy dobrą zabawe wiem, wyidealizowałam, ale za dużo napatrzyłam się na upodlenie alkoholików żeby nie mieć takiego podejścia

Gość gość
linka, cieszę się, chociaż nawet Cię nie znam, ale uśmiechnęłam się do monitora aż :) trzymam kciuki mocno

Ja tez sie ciesze ale wiem tez ze musze uwazac aby nie popaść w zludna euforie i z tej radości ze nie pije przypadkiem sie nie napić.poprostu znam siebie.....o swoim uzależnieniu uswiadomilam sobie juz jakieś 5 lat tamu...wiec...Walczylam i pilam i tak w kolko.ciezka droga ale wiem ze warto.

Ja tez sie ciesze ale wiem tez ze musze uwazac aby nie popaść w zludna euforie i z tej radości ze nie pije przypadkiem sie nie napić.poprostu znam siebie.....o swoim uzależnieniu uswiadomilam sobie juz jakieś 5 lat tamu...wiec...Walczylam i pilam i tak w kolko.ciezka droga ale wiem ze warto.

Gość gość
pogłęb swoją wiedzę na temat tych procesów alkoholowych, niby o nich wiesz ale jak przeczytasz to więcej zrozumiesz z siebie