Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odzyskiwac pokoj czy zostawic jadalnie

Polecane posty

Gość gość

Kupilismy duze mieszkanie 72m2 ale 3 pokoje bo jeden zostal przerobiony na jadalnie, zostala zlikwidowana sciana miedzy kuchnia(b.waska) a pokoikiem. I teraz szykujemy sie do remontu i sie zastanawiamym na poczatku zalezalo nam na 4 pokojach,jeden na sypialnie dla nas,pokoik dla synka, salon i pokoj "biurowy" z komputerem, ktory ewentualnie zostalby przerobiony na dzieciecy jakbysmy sie zdecydowali na kolejne. A teraz sie zastanawiamy,moze warto zostawic jadalnie? Jezeli odbudowalibysmy sciane,to kuchnie bysmy powiekszyli a pokoik zmniejszyli. Moze zmiescilby sie w niej stol,zeby nie jesc w salonie. Co wg.was bedzie lepsze? Dodatkowy pokoik czy jadalnia? :)

Gość gość
Jak dla mnie jadalnia, w nowym mieszkaniu mamy właśnie salon z jadalnią i bardzo mi się to podoba, można wygodnie przyjmować gości :) Ale jakbyś wrzuciła plan mieszkania byłoby łatwiej dywagować :)

Gość gość
jesli to nie tajemnica to za ile tys i w jakim mieście ? kredyt czy gotówka ??

Gość gość
Planu nie wrzuce bo pisze z komorki. Ale w skrocie to po lewej kuchnia z jadalnia dalej pokoik dzieciecy,na wprost lazienka i wc,na prawo na koncu korytarza na przeciwko pokoiku sypialnia a po prawej na przeciw kuchni salon,na poczatku korytarza.

Gość gość
Miasto 60tys w woj.podlaskim,190 tys,II pietro,gotowka ze sprzedazy mniejszego w bialym i jeszcze nam gotowka zostala na ewentualny remont.

Gość gość
W bialymstoku chcialam napisac. Skrot myslowy, dla nietutejszego nie zrozumialy :P

Gość gość
czyli mniejsze mieszkanie droższe od większego i jeszcze wam gotówka została

Gość gość
Ale czad...u mnie, na obrzeżach Krakowa właśnie powstaje kolejne osiedle. Z ciekawośc**przyglądałam się ofercie i mieszkanie 72m kosztuje 450 tysięcy! :(

Gość gość
dzięki !!!! zazdroszcze Wam :) pozytywnie oczywscie. Ja jestem z trójmiasta. Ceny mieszkań kosmiczne. Jestesmy w trakcie załatwiania kredytu. mieszkanie 58 m za 320 tys :/

Gość gość
Ale my szukalismy w starym budownictwie. Nie jestem zwolenniczka nowego. Znam duzo zawiedzionych nowym budownictwem a nikogo starym. Nasze mniejsze bylo wyremontowane, wysoki standard,te do remontu :( wyremontowane byly mniej wiecej w tej samej cenie co my uzyskalismy ale nie pasowala nam ani lokalizacja ani pietro. Te pod tym wzgledem jest prawie idealne,mogloby byc 1 pietro. Ale szkola i przedszkole pod nosem doslownie.

Gość gość
ale taniocha my ostatnio sprzedaliśmy kawalerkę 35 m za 185 tys w Krakowie, dołożyliśy i kupiliśmy 55 m, 3 pok za 340 tys.

Gość ok taniocha niech wam bedzie
:p ale czy ktos moze poradzic mi z moim "problemem":P?

Gość gość
Zostawiłabym jadalnię przy kuchni bo o czymś takim marzę. Modne połączenie salonu i jadalni czyli zwykłe wstawianie stołu do salonu czyt. latanie z jedzeniem do salonu to dla mnie jedna wielka porażka. W salonie chcę mieć przytulne kanapy, poduchy, miękki dywan, a nie makaron w dywanie. W kuchni nie przyjmę gości. A jadalnia przy kuchni to moje marzenie. Myślimy nad zmianą mieszkania, żeby mieć i biuro i jadalnię i pokoje dla dzieci - obecnego i kiedyś tam przyszłego.

Gość autorka gosc
Ok,ten ostatni argument bardzo do mnie przemawia gdyz sama nad tym myslalam. Tylko pozostaje nam kwestia gdzie wstawic komputer? Sypialnia?jadalnia?salon:P? No zesz kurde. Na 50 m bylo nam latwiej niz teraz. Glupi problem,ale chcialam w koncu sie wyspac bez szumu chodzacego komputera,bo maz czesto musi pozno wlaczac komputer albo nad ranem przed wyjsciem do pracy. W jadalni nie pasuje a w salonie popsuje wystroj:P

Gość TakaSobieMama2
Nic Ci nie popsuje ;) ... postawisz w salonie zmykana biblioteczke/biurko a nastepny komputer kupisz laptopa :) .. i problem rozwiazany (drukarka i inne bajery moga juz stac byle gdzie... nawet w komorce :P ) Ja tez zostawila by sobie jadalnie... my na szczescie mamy duzy salon i czesc jadalna jest oddzielona od tej wypoczynkowej, ale i tak wolalabym miec osobne pomieszczenie, nawet jesli polaczone to wyraznie oddzielone.

Gość gość
a ja zlikwidowalabym jadalnie skoro macie salon. Ja w salonie mam stol z krzeslami i kanape z TV

Gość TakaSobieMama2
Pytanie tylko jaki ten salon jest ... bo jak 20m2 to nie ma szans, ale jesli przynajmniej 30m2 to mozna pokombinowac i oddzielic czesc jadalna od czesci wypoczynkowej ...?

Gość gość
moj ma 20 m i bez problemu mozna wstawic stol,kanape, fotel i telewizor

Gość gość
a gdzie gosc**przyjmujecie? w jadalni czy w salonie?

Gość TakaSobieMama2
Hehe, wstawic mozna, jasne, ale nie ma bata, dwoch osobnych pseudo-pomieszczen na 20 metrach nie zrobisz....

Gość gość
co prawda mam maly stol 90x90, ale nie wyglada to zle

Gość TakaSobieMama2
Nie twierdze ze wyglada zle, napewno mozna i napewno jest funkcjonalne i napewno taki uklad dobrze swoje zadanie spelnia. Ja osobiscie lubie przestrzen i na miejscu autorki, majac dodatkowe pomieszczenie nie zastanawialabym sie dlugo ;)... tym bardziej w erze laptopow, bezprzewodowych sieci i innych bajerow kiedy urzadzanie takiego pomieszczenie jak "biuro" przestaje miec sens ;) .... chyba ze ktos PRACUJE w domu :)

Gość gość
O kurka. Mój salon ma ok. 25 m2. Mam kanapę, stolik kawowy, dwa fotele i bibliotekę. I chciałabym mieć większy salon bo uwielbiam przestrzeń i nie cierpię wymijania mebli. Najchętniej miałabym salon 40-50 metrowy:) Ech, pomarzyć dobra rzecz.

Gość TakaSobieMama2
Hehe, mnie sie tez marzy taki 50 metrowy :) .. narazie musze sie zadowolic moimi "skromnymi" 33 metrami, na ktorych oddzielilam czesc jadalna i wypoczynkowa ... moze w nastepnym wcieleniu :P