Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wychowane dzieci kuzynki jedna wielka masakra

Polecane posty

Gość gość

dziś była u nas w odwiedzinach kuzynka z mężem z dzieciakami 3 i 7 lat, dzieciaki rozwydrzone grzebią po szafkach wyciągają co chcą rodzice nie zwracają uwagi - raz zwróciłam dalej robi to samo..rodzice też zero reakcji..a mnie nerw rusza...ja rozumiem, że to dzieci ale na miłość boską demolują moje mieszkanie..czy powinnam do skutku zwracać uwagę i upominać ? bo aż mi głupio.. przyjechali zobaczyć naszego synka, 3 latek na żywca łapy do dziecka jeszcze w kurtce i butach leci i głaszcze po główce..więc zwracam uwagę, że delikatnie bo dzidzia mała..rodzice nic.. nie wiem czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona czy może jednak dzieci są niewychowane

Gość gość
nie jesteś przewrażliwiona, to dzieci są niewychowane

Gość gość
czemu obrażasz 3 latka? przeciez on reaguje emocjonalnie. skąd ma wiedziec ze w butach i czapce nie preferujesz?

Gość gość
zwracać uwagę do skutku, aż dziecko zareaguje w co wątpię, czy jednak zwrócić uwagę rodzicom, żeby ustawił swoje dziecko..bo sami reakcji nie wykazują..dzieci czują się jak u siebie a mnie szlak trafia i źle się czuję we własnym domu przecież to chore

Gość gość
o bosze bosze

Gość gość
ja nie mówię,że 3 latek ma wiedzieć, ale rodzice wiedzą a mają to w tylku

Gość gość
nie zapraszać, nie wpuszczać ja tak robię! jak ktoś nie umie się zachować jest moim gościem tylko raz.

Gość gość1235
Teraz dzieciaki "bezstresowo" są wychowywane - ale bez stresu tylko dla nich, otoczenie cierpi że hej! W wakacje, w górach, myślałam że szału dostanę. Dziecko mnie kopie, a matka nic - jeden z przykładów

Gość gość
mnie oplulo i matka nic..najgorzej ze jestem chrzetna jednego z nich wiec nie chce urywac kontaktow..ale k***ica mnie bierze jak do nas przyjezdzaja..

Gość gość
ja bym najpierw powiedziała kopiącemu maluchowi, żeby tak nie robiło, bo mi to przeszkadza. A jak by nie dotarło nagadała matce.

Gość gość
a najlepsze jest to ze matka powie pawelku tak nie wolno, pawelek swoje a matka ma to w tylku

Gość gość
jak jesteś chrzestną to się nie martw, na pewno odnowicie kontakty w okolicach I komunii i ślubu. Dom to twoje terytorium, masz prawo czuć się tam dobrze. Za kilka miesięcy wejdą ci na głowę, co powiesz swojemu dziecku jak mu popsują ulubioną zabawkę. Musisz być asertywna i tego uczyć swojego malucha. Nie zapraszaj ich i już. Po co ci taki stres???

Gość gość
To ty zwróć uwagę Pawełkowi tak zeby zrozumiał

Gość gość
zwracanie uwagi nie dziala ani na dziecko ani na rodzicow..chyba musialabym go wytargac za uszy..ale przeciez bezstresowych nie wolno..ja nie wiem jak tak mozna nie wstydzic sie..przeciez zachowanie odzwierciedla rodzicow

Gość gość
Hej, u mnie raz był z wizytą wujek z dziećmi. Dzieci wtedy miały 7,8 lat. Grzebały nam po szafkach i wyciągały wszystko. Łaziły po całym domu. Potem babcia mi opowiadała, że podobno w domu łażą po meblach i po wszystkim co się da. Widocznie to wina rodziów, bo nie zwracają im uwagi co można a co nie, tylko śmieją się, a później będą narzekać, że im dzieci na głowe wchodzą.

Gość Nati2013
Ja poprosilabym rodzicow,Zeby dzieci najpierw umyly rece.. nie Jestes przewrazliwiona