Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda ze kazdy kolejny porod jest szybszy

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do mam ktore rodzily kilka razy. Niedlugo czeka mnie porod trzeciego dziecka, dwa poprzednie trwaly dlugo, nie wiem czy teraz mam sie spodziewac tego samego. Jak bylo u was?

Gość gość
nie mój każdy kolejny był gorszy od poprzedniego niestety to nie jest prawda i przykre bo przez to w szpitalu też mi położne dogryzały żebym nie była dziecinna bo już jestem doświadczona

Gość gość
mój pierwszy jak i drugi trwał tyle samo ok 8H. Jednak przy drugim miałam bóle krzyżowe, straszne

Gość gość
u mnie pierwszy trwal 12 godzi a drugi 11 i pol , ;)

Gość gość
moj 2 był szybszy, ale bardziej dynamiczny, przec co chyba równie mocno bolesny, choć słowo krótszy nie oznacza ze był krótki bo trwał 22 godziny :P od regularnych skurczy co 7 minut (wody położna przebiła podczas parcia, więc tego jako czas porodu w ogóle nie liczę)

Gość gość
2 poród to dla mnie trauma

Gość gość
nie ma regóły, ja urodziłam 3 dzieci dwa były koszmarne i równo długie a trzecie miałam wywoływane i cała popękałam

Gość gość
u mnie tak bylo.drugi byl szybszy o polowe ale bardziej bolesny.ciekawe jaki bedzie trzeci;)

Gość gość
Jak byłam na patologii ciazxy położna mówiła ze to wcale nie prawda . W nocy rodząca tak krzyczala zapytałam czu ciężki poród był w nocy i mówiła ze kobieta rodziła 7 dziecko wydawało by się ze 7 to samo wyskoczył a kobieta 25 godz rodziła i powiedziała ze pierwsza 6 to było bez porównania bno ten poród był najdłuższy i najciezszy

Gość gość
moja szwagierka: pierwsze dziecko rodziła po trzykrotnym podaniu oksytocyny przez kilkadziesiąt godzin, a drugie urodziło się w 50 minut, cudem dojechała do szpitala ja: pierwsze dziecko urodziłam w 8,5 h bez wspomagaczy, drugie w 2,5 h po oksytocynie