Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

sklep nie chce przyjac zwrotu towaru co byscie zrobili

Polecane posty

Gość gość

Zamówiłam telefonicznie towar w sklepie internetowym, dotarł do mnie 18 października. 27 października, po 9 dniach, napisałam maila że towar zwracam bo nie spełnia oczekiwań - szatkownica do warzyw je miażdży a nie kroi. Dostałam potwierdzenie że odczytali i że czekają na zwrot. 6 listopada wysłałam zwrot (wg ustawy klient ma 10 dni na poinformowanie o zwrocie, i pozniej 14 na odesłanie towaru) na adres na formularzu zwrotu (Dąbrowa) 15 listopada dostałam paczkę z powrotem, z listem w środku, że nie przyjmują zwrotu bo przekroczyłam termin 10 dni na zwrot, co jest nieprawdą, bo wg ustawy w 10 dni mam poinformować o odstąpieniu od umowy, a nie dokonać zwrotu). Napisałam odpowiednie pismo w odpowiedzi na ich list, i razem z paczką wysłałam na adres w Warszawie, bo taki adres miałam w liście od nich, więc założyłam że mam odpisywać i wysyłać do Warszawy, wysłałam 28 listopada tę paczkę. Wczoraj przyszła z powrotem, odmówili odebrania paczki, dzwoniłam na BOK i powiedzieli że w Warszawie paczek nie odbierają i że miałam wysłać na Dąbrowę, ja się z tym nie zgadzam, bo jeśli dostaję paczkę z powrotem z pismem z Warszawy to odsyłam paczkę z korespondencją tam skąd przyszła, dla mnie to logiczne że jak mi piszą z Warszawy pismo to do Warszawy odsyłam, i że mi nie zwrócą pieniędzy za przesyłkę :( Na niepotrzebne przesyłki do nich wydałam już 22 zł, i wydam dodatkowe jedenaście za kolejną przesyłkę (nie liczę tej pierwszej ze zwrotem bo to konsument pokrywa). No cholera od miesiąca nie mogę zwrócić tego chińskiego chłamu, a jeszcze do niego dopłacam bo mylą z adresami przesyłek :( Przeglądnęłam ich stronę całą, wszędzie jest podany adres w Warszawie, na stronie głównej, w kontakcie, w regulaminie, w "o nas", w warunkach zakupu u góry strony adres warszawski, dopiero na samym dole adres w tej j****ej Dąbrowie Górniczej :( Miałam prawo się sugerować korespondencją od nich z Warszawy z Warszawskim adresem czy nie? :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować