Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki kombinezon dla lutowego noworodka

Polecane posty

Gość gość

Czy wystarczy taki cienczy czy musi byc typowo zimowy. Lepej taki miskowaty czy z tego sliskiego materialu? Jaki rozmiar najlepiej ?

Gość gość
Najlepiej ten gruby śliski.. W rozmiarze 62 napewno wystarczy do końca zimy

Gość gość
Ja rodziłam w połowie stycznia i miałam taki ciepły, z zewnątrz taki milutki misiu.. nie wiem, jak to nazwać, ale był milusi,. Kupiłam rozmiar 50, jak przyjechał , to się przeraziłam, jakie to malutkie.. zastanawiaąłm się czy jakieś dziecko w ogóle w to wejdzie hehhe... Potem dokupiłam 2 różne chyba 62-68 i 56.. Wszystko używane, za grosze na allegro lub w ciuchlandzie. I co? Moje dziecko w tym kombinezonie chodziło do końca marca.. zmieściłoby się o wiele dłużej, ale już była za ciepło. A Najlepsze, że w październiku dziecko wchodziło w ten kombiezon 62/68- to był trochę cieńszy, więc założyłam małemu kilka razy w chłodne dni, gdy jechałam z nim komunikacją, ale bez wózka. Więc różne są dzieci.. i rozmiaru Ci nie podam.. myślę, że weź 56.. i najlepiej używkę.. Przecież w kwietniu nie będziesz dziecka do zimowego kombinezonu pakowała...

Ją bym radziła kupić rozmiar 56 który i tak raczej będzie za duży :-P że względu na to iż będzie to ubranie na raz radzę wybrać się do pepco. Tam są takie za 50 zł nie drogie i ciepłe.

Gość gość
jeden gruby, ten śliski w rozmiarze 62. Wystarczy do końca zimy. Nie kupuj więcej, bo i tak założysz tylko kilka razy.

Gość manul
jeśli rodzisz w lutym, to pewnie ze 2 tygodnie z maluchem po porodzie jeszcze nie wyjdziesz, a potem jak wyjdziesz to nie na długo bo będzie jeszcze zimno. Zrobi się marzec i wiosna, wiec ten kombinezon to pewnie z 5 razy założycie. Nie ma co przepłacać. Ja rodzę w połowie stycznia i mam kupione 2 takie misiowe rozmiar 56

Gość manul
jeśli rodzisz w lutym, to pewnie ze 2 tygodnie z maluchem po porodzie jeszcze nie wyjdziesz, a potem jak wyjdziesz to nie na długo bo będzie jeszcze zimno. Zrobi się marzec i wiosna, wiec ten kombinezon to pewnie z 5 razy założycie. Nie ma co przepłacać. Ja rodzę w połowie stycznia i mam kupione 2 takie misiowe rozmiar 56

Gość gość
Co Ty jej gadasz, że nie będzie wychodzła z dzieckiem!! A niby dlaczego>? ROdziłam w połowie stycznia, był mróz i mnóstwo!!! śniegu.Mały był z 36/37t, waga 2800 i długo nie chciał przybierać na wadze (2850 miał mając 2,5 tygodnia).. Ale w styczniu już był na spacerach!! Żadnego werandowania.. werandowanie to miał na wyjście ze szpitala (5 dzień po porodzie, bo synek miał żółtaczkę i był naświetlany), wejście do domu.. Po tygodniu był na spacerze..10 dnia kontrola wagi w szpitalu i odwiedziny u dziadków. Spacery były, pogoda była super: duuużo śniegu, mróz i słońce. Kup 56..i tak dziecko się pewnie w nim "utopi" :)

Gość gość
To ja autorka tematu. Wychodzic bedziemy zmuszeni codziennie bo bede musiala z noworodkiem zawozic starsza corke do przedszkola. Tak jak radzicie kupie rozm 56.

Gość manul
napisałam, że jak wyjdzie to nie na długo, bo raczej prze -10 nie będzie spacerować 3 godziny z dzieckiem w wózku, wiec nie widzę potrzeby kupowania śliskiego kobinezonu jak na sanki skoro dziecko i tak bedzie poprzykrywane w wózku czy w foteliku w ogrzewanym aucie.

Gość gość
ja rodziłam w styczniu i nie było opcji wyjścia bo był trzaskający mróz, dziecko tylko werandowałam po kilka minut. Przy temp.-25stopni spacer nie jest przyjemny dla nikogo.

Gość gość
Nie wiem, jaki był mróz, ale był.. rodziłam w styczniu tego roku.. północny-zachód.. Dzień przed porodem miasto STAŁO!!! Zasypało śniegiem wszystko, piaskarki i pługi utknęły w mega korkach.. mąż wracał z pracy zamiast 20 minut to kilka godzin.. Po prostu ruch był żaden.. Nie szło przejechać nigdzie, a śniegu przybywało i przybywało... Po porodzie śnieg się utrzymywał.. nawet trochę przybyło.. mróz był duży, ale świeciło słońce, więc nie było źle.