Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siada mi psycha juz po jednym razie

Polecane posty

Gość gość

Mam teraz 6 dni wolnego. Chcialabym odstawic 15 miesieczna corke od piersi, przynajmniej w nocy podczas ktorej budzi sie po kilka razy. Nie wiem czy to jest dobry czas, bo dziecko ma zapalenie gardla, ale... Dzisiaj pierwszy raz nie dostala piersi do zasniecia. Tzn wypila z niej mleko, ale nie dostala do tzw mymlania. Byl okropny placz, wrzaski, kopanie, gryzienie. W koncu sie poddala i zasnela. Juz myslalam, ze sie zlamie. Jak to powinno przebiegac? Jak obudzi sie w nocy to co?

Gość gość
Przytulić, pogłaskać.. i przygotować sobie niekapek z miękkim ustnikiem lub butelkę z treningowym smoczkiem w wodą i mieć go na grzejniku. To tak jak ze smoczkiem.. Twoja pierś to dla dziecka smoczek czy tego chcesz czy nie.. Nie odstawiłaś piersi po 6 miesiącu iteraz są problemu.. dziecko może dłużej protestować niż mniejsze.. po prostu konsekwencja.. i przygotuj się na kilka ciężkich nocy.

Gość gość
To witaj w gronie nie wyspanych:-) ja ucze corke samodzielnego zasypiania i nie przychodzenia do mojego lozka w nocy. Juz 3 noc praktycznie nie spie jestem jak cien czlowieka a corka pelna energii wstaje o 7do przedszkola:/

Gość gość
Problem w tym, ze dziecko nie toleruje butelki a wode - i tylko wode, pije z kubka :/ Wiec bym musiala ja sadzac... Nie wiem jak to rozegrac...

Gość gość
ja karmiłam syna do 16 m-ca,tzn w dzień butla z mm już od 10 -m-ca a pierś tylko w nocy jak się przebudził. z wiekiem był coraz wiekszy problem bo budził się coraz częściej a nawet wieczornego mleka z butli nie dopijał żeby zostawic miejsce w brzuchu na pierś. odstawiłam go w ciągu kilku dni bez płaczu itd, w pokoju miałam butle z wodą na podgrzewaczu i jeśli w nocy się przebudził zasypywałam szybko mleko , dawałam i spał dalej. tak robiłam tylko kilka dni bo przestał budzić się na nocne jedzenie a jeśli już się przebudził dostał do picia wodę.u nas taki sposób okazał się skuteczny.

Ja wyszłam na piwo a maż została z mała. Poryczała godzinę i potem wzięła butle. W drugą noc małą płakała 10 minut a potem luz. AA ale przez tydzień to w nocy do małej wstawał tylko mąż

Ja wyszłam na piwo a maż została z mała. Poryczała godzinę i potem wzięła butle. W drugą noc małą płakała 10 minut a potem luz. AA ale przez tydzień to w nocy do małej wstawał tylko mąż

Gość gość
Spokojnie, niech mąż wstaje, podaje wodę w niekapku, aby maluch się nie oblał. Mój za nic w świecie nie pozwala nikomu się uspać, tylko mama, też go jeszcze karmię, dziś byłam zajęta, nakarmiłam, ale nie chciał spać, powiedziałam do męża, aby go skutecznie uspał, pokołysał i udało się. Od 2 dni przesypia całe noce, chyba zapomniał o cycuciu przez to, że tata go układał do snu. Nie powinnaś wstawać do małego, trochę to brutalne, gdy on się obudzi i nie dostanie cycy. Napisz jak tobie się udało lub ie udało z pobudkami. I pamiętaj jak już powiedziałaś A, to powiedz B. Dobrze by było abyś porządnie go nakarmiła wieczorem.

Gość gość
jak dziecko jest chore to zły moment na odstawienie piersi. bedzie sie dodatkowo stresować, źle się czuje, jest rozdrażniona z powodu choroby a ty jej jeszcze dodajesz cierpień.