Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy u was tez panuje wszawica

Polecane posty

Gość gość

bo w szkole i przedszkolu moich dzieci to ponoc plaga i z tego co slyszalam to nie wszyscy rodzice probuja cos z "tym "zrobić" tzn. pani higienistka dała rodzicom kartki ze ich dziecko ma wszy i jak należy postepowac a dzieciaki nadal chodza do placówki jak gdyby nigdy nic i ciagnie się to już od dobrych 3 tyg .Higienistka sprawdza dzieciom glowy raz w tyg za każdym razem daje kartki.......i tyle.Dyrektorzy placówek twierdza ,ze maja związane rece ,powiadomili opieke i więcej nie mogą zrobić no a nam rodzicom pozostało czekac az dzieciaki przyniosą to paskudztwo do domu

Gość rozwódkaaaa
chyba spod Częstochowy jesteście. Słyszałam, ze źródło wszawicy jest w Kłomnicach.

Gość gość
u nas tez wszy w przedszkolu.mam synka wiec jemu obcielam wlosy ale wszy juz przeszly na mnie;/ja nigdy nie mialam stycznosci z tym paskudstwem.chcialam kupic szampon ale jaki to ma sens jak syn juz drugi miesiac przynosi te wszy bo tez rodzice maja to w d... i nic z tym nie robia.ja wydam kase na szampony a wszy i tak beda;/

Gość gość
To wlasnie jest chore powinno sie nie wpudzczac tych dzieci do przedszkola ale dyrektorka twierdzi ze nie ma prawa tego zrobic i tak powstaje cala plaga wszswicy

Gość gość
u mnie tez podobnie i mnie już trafia ,odwszawiamy się już po raz 3 w ciagy 3 miesiecy

Gość gość
autorko a moze wiesz jakie wskazowki byly na tych kartkach od higienistki?

Gość Rockerka
Kartki maja zawsze to samo. Informacja ze taki problem jest , prośba o sprawdzanie głowy i prośba i szybkie działanie jeśli zauważy się taki problem. Czytałam gdzieś, że po takim odwszawianiu preparatami dobrze jest co drugi dzień płukać dziecku włosy w occie. Nie tylko odstrasza wszy ale też sprawia że ich jajka pękają.

Gość gość
na kartce ponoc była informacja ze dziecko ma wszy i jakimi preparatami można zwalczyć oraz ze należy wyprać również poscil,czapki itp....i przeprowadzić w całej rodzinie.Dzis znow była kontrola glow i te dzieciaki znowu były i dalej maja wszy i z pewnoscia jutro znow beda

Gość gość
CichoWsza jest bardzo fajną ochroną na wypadek wszy, gumeczki mocne, wytrzymałe, nie ścierają się na włosach, przyjemnie cytrusowo pachną.