Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JKA

Pomóżcie dziewczyny czy to możliwe zbyt wczesna ciąża

Polecane posty

Gość JKA

Witam. Ostatnią @ miałam 4 listopada,dwa testy pozytywne beta hcg 5.12.13 175.1 kolejna beta 6.12.13 288.8 kolejna beta 9.12.13 845.8 dziś byłam u ginekologa i stwierdził,że nadal nic nie widzi a z Ostatniej @ wychodzi 6 tydzień i już powinno być coś widać i mam być za tydzień bo to może być ciąża pozamaciczna teraz tak się wystraszyłam że szok co robić czy to możliwe że nie jestem w tym 6 tyg i nadal nic nie widać

dla jasności beta 175 kolejna 288 kolejna 845 ;)

Gość gość
Jak dka mnie cos jest nie tak. Po pierwsze przyrost bety jest za mały, po drugie prawdopodobnie byloby widac chociaz pęcherzyk na USG. Kiedy teraz masz isc do lekarza?

Gość goldowa
Witam. Nawiazujac do glownego tematu...Z moim facetem staralam sie odziecko. Cykle mam 28 dniowe i w dniach plodnych dzialalismy. Tydz po domniemanej owulacji odczuwalam mocniejsze klucia w podbrzuszu ale nie takie zeby polozyc sie i zwijac z bolu - pomyslalam ze to moze byc zagniezdzenie. tym bardziej ze tego dnia temperatura zwiekszyla sie z 36,7 na 37. Nastepnego dnia bylo juz ok. Ale... 4 dni przed spodziewana miesiaczka strasznie bolal mnie brzuch. caly dzien!! Dwa razy mocniej niz w dniu okresu takze mysle sobie ze cos jest nie tak tym bardziej ze tego okresu brak. Mowie do chlopaka ze jak do wieczora nie przestanie to jedziemy na pogotowie, pojechalam i mnie zostawili na oddziale. Rano okazalao sie ze to ciaza pozamaciczna. Nie wolno bagatelizowac jakiegokolwiek bolu. Sama wiedzialam ze czasem pobolewa brzuch bo macica sie rozciaga ale nie az tak i na samym poczatku. Szkoda... ale dobrze ze szybko wykryte bo dali mi zastrzyk gdzie ciaza samoistnie obumarla a obylo sie bez operacji i wyciecia jajowodu.Ogolnie to przeczuwalam bo bylam zmeczona, senna, nie chcialo robic mi sie kawy a uwielbiam. Mialam wrazliwe sutki a nigdy nie mialam. Moje beta 4 dni przed spodziewanym okresem wychodzilo 699.

Gość goldowa
Ginekolog stwierdzil ze macica jest tak powiekszona jak na 6 tydz a pecherzyka brak w macicy tylko w jajowodzie.

Gość gość
beta rośnie dobrze ale to dziwne że nawet pęcherzyka w macicy nie widać.

Gość gość
Na usg zazwyczaj widać coś przy becie 1000-1500. U mnie w 6 tc też nic nie było widać.

Gość gość
Autorko a czy stan macicy wskazuje na ciażę czy nie? Z tego co znalazłam to powinno być widać pęcherzyk przy becie 1000 -1500.

Powiedział że mam wszystko powiększone nazwał to jakoś ale zapomniałam jak i powiedział,że mam być za tydzień u niego bo pęcherzyk powinno być juz widac a u mnie nic

Gość gość
pozostaje ci więc czekać -zrobić kolejną betę za 4godz. od ost. Wg prawidłowych przyrostów powinna być prawie 1500 więc wtedy powinno byc już widać na usg pęcherzyk.

A czy przy ciąży pozamacicznej beta też rośnie bo ktoś wyżej napisał,że moja zle rośnie beta

Ja już mam jedno dziecko rocznego syna i chcieliśmy drugie i wiem,że z moim synkiem w ciąży też miałam pobolewanie brzucha ale z małym w ciąży betę miałam ponad 9 tysięcy i w 6 tyg i 4 dni już był zarodek z bijącym serduszkiem po patrzyłam jeszcze specialnię na datę z usg

Gość gość
owszem przy pozamacicznej beta też rośnie wiec to nie jest żaden wyróżnik w tym temacie. U ciebie wg norm wychodzi teraz 5tc liczone od ost. okresu. Co do wzrostu bety to: "Wysokość stężenia hCG w surowicy krwi powinna podwajać się każdego drugiego lub trzeciego dnia (w początkowych tygodniach ciąży). Wartości winny wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin." Między twoimi dwiema ost. betami jest przyrost o wiele większy niż minimum.

To co to może oznaczać jak beta mi tak szybko rośnie? Ja oszaleję nie wiem jak wytrzymam ten tydzień pod niewiadomą czy to ciąża dobrze się rozwijająca czy tez pozamaciczna

Gość gość
Są różne przyczyny -czasem to ciąża bliźniacza. Póki co beta jest w normie względem wieku z om więc nie ma co drążyć. Odczekaj i zrób kolejną betę po 48godz. A dlaczego mimo tak wczesnej ciąży byłaś u lekarza już 2 razy na usg. Coś się dzieje nie tak?

Zamartwiam się mam żałobę były nerwy stres siostra mi zmarła i się bałam o dzieciątko i do teraz się boją ale nie moge oszaleć muszę poczekac tydzień i wtedy się dowiem mam nadzieję ze będzie wszystko ok

tak jak mnie od dnia spodziewanej @ bolały piersi tak teraz nic a nic żadnych objawów nie mam tylko pobolewanie podbrzusza i kucie jajników i dziś tylko mi się słabo zrobiło i już sama nie wiem ginekolog mi dziś powiedział,że wg ostatniej@ jestem w 1 dniu gdzie powinien już być widoczny pęcherzyk i tym teraz się przejmuję

Gość gość
I co z tego że powinien? Nic na to nie poradzisz ale na pocieszenie powiem że dziś mogło go nie być a jutro np. już będzie.

też mam taką nadzieję ale nie chcę latać codziennie po ginekologach bo po co się nakręcać prawda odczekam ten tydzień i pójdę wiem ze z moim synkiem jak byłam w ciąży to poszłam do ginekologa po 13 dniach od dnia kiedy powinnam dostać@ i babka mówi że jest pęcherzyk ale brak zarodka i straszyła mnie też ze jajo będzie puste a dwa dni puzniej poszłam prywatnie i już był zarodek i serduszko bijące a więc muszę być dobrej myśli