Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

JAKI BYL WASZ POROD

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

pewnie byly juz takie tematy i w dodatku nie jestem nawet mama ani nawet w ciazy ale chcemy sie starac o dziecko niedlugo. tylko nachodza mnie takie glupie mysli, ze porod pewnie jest straszny, ten bol itd. jaki to jest w ogole bol? jak byscie go opisaly?dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam:)

Gość Anthony the Mello
nie mam rodu w PO

Gość gość
sam porod byl ok, do przezycia ale zobaczenie dziecka po raz pierwszy-najlepsze uczucie na swiecie

Gość jeszcze nie mama
up up

Gość gość
mój poród był dokładnie taki jak sobie wymarzyłam. Z mężem planowalismy poród rodzinny, sala była wolna więc nam sie udało :) mój lekarz prowadzący był przy mnie, położna, która odbierała poród super babka. Skurcze zaczęły sie w poniedziałek z samiutkiego rana, ok. 5. Po 12 byłam już w szpitalu z nadzieją, że zaraz będe rodzić i zobacze mojego synka. Niestety położne rozwiały moje myśli gdyż nie miałam jeszcze rozwarcia ;P a panikowałam jak nie wiem ;) około 21 skurcze były coraz silniejsze tak więc noc miałam z głowy, nie przespałam nawet 5 min bo ból był coraz mocniejszy. Około 3 w nocy trafiłam na porodówkę z rozwarciem na 3 palce. Telefon do męża, rodziców. Prysznic na złagodzenie bóli i na zmiane albo skakanie po piłce albo marudzenie (oj byłam bardzo marudna;)) mąż mi baaardzo pomógł swoją obecnością. Zdrowego i pięknego synka urodziłam z poniedziałku na wtorek pare min po 10 rano. Poród był naturalny wię odrazu położna położyła na piersi moje maleństwo i to był najpiękniejszy dzień w naszym życiu :) :) :)

Gość gość 38
pierwszy cudo,miodzio,myk,myk:-) drugi średni,nawet mi się pisać nie chce.ale za to anioł i śmieszka w jednym mi się urodziła.warto było!

Powiem tak. Owszem boli i to nawet bardzo ale suma sumarum tylko przez chwilę. Ją zaczęłam na dobra sprawę rodzic w sobotę wieczorem a w niedzielę o 12.50 urodziłam. Ale to było tak. W sobotę wieczorem po masażu sutkow dostałam lekkich skurczy. Ból porównywalny do miesiaczkowego. Czyli że całą noc spokojnie przespalam bo szyjka dopiero zaczynala szykować się do porodu . W niedzielę rano dopiero zaczęła się rozwierac miałam wtedy 3 cm. Po godzinie 4cm na co Polozna że w takim tempie to ją do poniedziałku nie urodze bo wszystko powoli postępuje i się nic nie martwić. O 10 kayala mi przyjść na badanie i wtedy migiem wzięła mnie na lewatywe bo miałam 6 cm :-P a pierwsze badanie miałam o 6.30 rano po ktg. Po lewatywie miałam już 8 cm i pierwsze silne bóle porodowe. Chwilę po tym miałam 9 cm i wzięli mnie na ktg na łóżko do porodu. Polozna mnie zbadala i miałam 10 cm rozwarcie ale mówiła że jeszcze chwilą bo to nic nie znaczy. Dosłownie po minucie biegła po lekarza bo miałam bóle parte i zaczęłam rodzic :-P na wypisie że szpitala miałam zapisane iż w sumie poród trwal nie całe 4 godz. Pierwsza faza 3godz 40 min druga 10 min :-P ogólnie bóle już takie porządne miałam przy 8-10 cm reszta do przeżycia. W między czasie cały czas spacerowalam z mężem po szpitalu (był u mnie od 7 rano aż do końca porodu i 2 godz po min). Później chwilę poskakalam na piłce. A gdy mała się urodziła i zobaczyłam ją zapomnialam o bolu i razem z mężem uronilismy łzę :-P za jakiś czas chcemy starać się o drugie dziecko i wie wyobrażam sobie innego porodu jak siłami natury :)dodam iż urodziłam bez znieczulenia i wcale tak źle nie było ;)

Gość rainbow_dash
moj byl okropny... nigdy wiecej

Co poród to inna opinia. Ją się BARDZO CIESZĘ że urodziłam naturalnie. Dzisiaj jestem 4 miesiące po porodzie i zapomniałam o jakichkolwiek dolegliwościami związanych z porodem typu naciecie krocza itd . Miło ten dzień wspominam :)

Gość gość
Ja pewnie będę w mniejszości, ale poród wspominam doskonale i rekonwalescencję po nim również. Miałam planowane cc, bo synek z położenia miednicowego. Jakiś mały ból był, gdy musiałam wstać i się rozruszać, ale taki jakbym zrobiła dzień wcześniej bardzo dużo brzuszków. Generalnie to grypę przechodzę gorzej niż poród. Tak to mogłabym rodzić co miesiąc:)

Gość matuuuULA
wody odeszly mi ok 17.30 w niedziele a urodzilam w poniedzialek o 20.24. Porod masakra. Caly czas musialam lezec na lozku pod ktg, 1h pod prysznicem i 1h na pilce . Dostalam 2x kroplowke z oksytocyna, 4x czopki. Parlam godzine, rozne pozycje i niestety uzyli vacum. Synek tracil tetno, byly zielone wody. Jak go wyjeli to nie plakal i nie polozyli mi go na piersi tylko odratowywali. Wkladali mu jakies rurki, tlen itp. Nie plakal tylko na wlasne uszy z mezem slyszelismy jak krzyczy NIEEE i AŁAA. Nigdy nie zapomne.

Gość gość
wody odeszły ok 19 przed 20 byłam na izbie przyjęć później na porodówkę i o 22 urodziłam syna:) szybko sprawnie nawet nie bolało za bardzo

Gość gość
Mialam planowane cc więc wspominam bardzo dobrze. Rana trochę ciągnela, ale to pikuś. Tak mogę rodzic