Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matuuuULA

ile spi w nocy niemowlak

Polecane posty

Gość matuuuULA

czesc dziewczyny ;) chciałabym sie zapytać jak długo wasze dzieciatka spia w nocy? Ile razy przebudzają? Mój 3 miesieczny synek śpi najcześciej 2-3 h, rzadko 4, raz kiedyś spał 5 h. Wiem ze kazde dziecko jest inne ale pytam z czystej ciekawości.

Gość gość
Córka od 2-go miesiąca przesypiała całą noc, tzn. od mniej więcej 18 wieczorem do 5 rano (nie budziłam jej specjalnie na karmienie, ale miałam cykora i sprawdzałam czy oddycha haha) i w zasadzie tak już jej zostało. Natomiast syn koło 3 miesiąca zaczął przesypiać całe noce tzn. od 20 do ok. 4-5 rano. Natomiast potem od 4 miesiąca znowu zaczął się budzić w nocy 1 lub 2 razy. Teraz ma 6,5 miesiąca i od tygodnia znowu przesypia całe noce.

Gość gość
Moje ma 3 tygodnie i budzi się co 3 godziny a raz ma 4 godzinną przerwę.

Gość matuuuULA
a spia ci w dzien? jesli tak to jak dlugo i ile drzemek zaliczaja? Mojego synka staram sie klasc spac regularnie ok 19-20. Zazwyczaj spal po kapieli wtedy najdluzej 3h, czasami 4. Ostatnio budzi juz po godzinie. Daje mu piers i znow przysypia w nocy to masakra bo budzi sie tez czesto i zawsze przysypiam z nim.

Gość gość
2,5 miesiąca, bywa ze 7 godzin spi :), minimum to 5 jest:) dlatego jestem przeszczęsliwa heheh

Gość gość
no ale jedziemy na butli, a w dzien 3-4 krótkie drzemkI

Gość matuuuULA
a jak wyglada wasz rytm dnia? Moze robie cos nie tak ze mi dziecko budzi sie od razu? Pilnujecie rytualow czy nie?

Gość matuuuULA
a jak wyglada to dziecmi karmionymi piersia?

Córka 4 miesiące. Zasypia przeważnie przed 21 wstaje koło 7 na karmienie. Przesypia całe moce odkąd skończyła miesiąc. Wcześniej budzila się 1-2 razy w nocy na karmienie. Dodam iż Karmie tylko piersią.

Gość gość
Moja ma 9mies i śpi w nocy 10-12godzin bez przerwy. W dzień 1-3godziny.

Gość gość
Ile niemowlaków, tyle odpowiedzi :)

Moje żaby po 2 miesiącach przespały pierwszy raz całą noc, po ok 2 tygodniach im przeszło :P teraz mają 4,5 miesiąca i jedna budzi się zazwyczaj po 5 godzinach, a druga śpi minimum 7 godzin.

Gość gość
na pewno różnica jest między karmieniem mm a karmieniem piersią (wyjątki się zdarzają, żeby nie było komentarzy "ja kp a dziecko przesypia całe noce") ja mam wcześniaka karmionego mm i budziłam go co 3h (przyzwyczaiłam się w szpitalu i tak zostało, a leżeliśmy prawie 2 tygodnie)

Gość gość
Ja mojego 2 miesięcznego niemowlaka kładę o 20 spać o 12 go karmię (piersią) i wtedy wstaje tak o 5, 6

Gość matuuuULA
a moze ja swojego synka sama przywyczailam do takiego snu? przyznam sie ze od urodzenia jak sie budzil płaczem mi w nocy to od razu zmienialam mu pieluszke i karmilam, czesto na lezaco w lozku i zazwyczaj przysypialismy.