Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evelka23

wynajem mieszkania a goście

Polecane posty

Gość evelka23

Załóżmy. Chciałabym wynająć mieszanie (kawalerkę) ale często nocowałby u mnie chłopak, czy to stanowi jakąś różnicę dla właściciela? Czy muszę go o tym informować? Płacę czynsz +opłaty licznikowe.

Gość gość
a masz w umowie napisane ile osob ma mieszkać w mieszkaniu? bo ja nigdy takich zapisow nie miałem, płaciłem za mieszkanie a nie za ilosc osob

Gość evelka23
Jeszcze nie wynajęłam tego mieszkania, dopiero szukam:) Zastanawiam się czy informować właścicieli, że będę miała częstego gościa (nie zamierzam sama siedzieć przecież) a nie będziemy razem mieszkać z chłopakiem na razie. Dla pewności lepiej jak poinformuję. Jednak na logikę jest tak jak piszesz, opłacam mieszkanie całe a nie od osoby.

Gość gość 37
Skoro płacisz za mieszkanie to możesz mieszkać w nim z kim chcesz. Z chłopakiem dziewczyną z koleżanką czy kolegą. Nie ma to nic do rzeczy. W takim mieszkaniu nie możesz jedynie niczego zmieniać czy remontować czy robić zbyt głośnych imprez.

Gość gość
właścicieli nie obchodzi ile osób, przecież za prąd i wodę płacisz tyle ile zużyjesz.

Gość gość
Nie mów im tego :)) bo moga c***odniesc cene za wynajem,bo pomysla sobie; "Skoro jest ich dwo ch to im podniose cene,bo moga placic na pol" a tak to wiesz :)

Gość gość
i pewnie będziecie uprawiać sex bez ślubu, wiesz, że to grzech ?

Gość gość
ciekawe co na to rodzice ?