Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolka manolka1

pomóżcie mam chrzciny błagam

Polecane posty

Gość wiolka manolka1

w święta idę za chrzestną do chłopca, myślałam żeby dać pieniądze ale wczoraj rozmawiałam z mamą chłopca i powiedziała ,żebyśmy nie szaleli z prezentami/pieniędzmi, że dla nich najważniejszy jest chrzest , rodzice chłopca to zamożne osoby, doradzcie co kupić albo ile dać pieniedzy, pomyślałam o złotym łańcuszku z zawieszką, czy pasuje dać taki prezent malutkiemu chłopcu

Gość gość
Jasne i bardzo dobry pomysł. Ja chrzciłam synka i nie ważne były prezenty i mały dostał złoty łańcuszek i dodatkowo w kopercie kartkę i 300z ł uważam, że bardzo doby prezent. Łańcuszek to tradycja więc bardzo dobrze że o tym pomyślałaś.

Gość wiolka manolka1
dzięki, ale pieniądze też mam dawać

Gość gość
a ja myślę, że chłopak nie będzie nosił delikatnego łańcuszka. Widziałam u jubilera takie srebrne łyżeczki czy grzechotki z grawerem. Pamiątka na lata i pokaże swoim dzieciom jeszcze

Gość wiolka manolka1
pomóżcie, które chrzciły dzieci i co te dzieci dostały

Gość gość
Możesz odstąpić od tradycji złotej i dać do grawera ładny medalik wygrawerować np. Pamiątka chrztu świętego z imieniem dziecka. Do tego solidny, ale nie za gruby łańcuszek. Srebro zawsze bardziej pasowało mi do chłopca i mężczyzny niż złoto (poza obrączką ślubną) i nie rzuca się tak mocno w oczy.

Gość wiolka manolka1
niby tak, ale już w takim razie nie chce dawać pieniedzy i czy srenby łańcuszek to troche nie za ubogo, czy dać jeszcze pieniądze

Gość gość
Mój syn dostał złoty łańcuszek uważam, że dobry prezent natomiast ja też jestem chrzęsną i również dałam chrześniakowi złoty łańcuszek. Mój mąż ma 2 chrześniaków i każdemu kupowaliśmy złoty łańcuszek więc uważam, że to praktyczne. Srebra bym nie kupowała...ale jak kto woli

Gość wiolka manolka1
jaka mniej wiecej jest cena złotych łańcuszków i przywieszek, łańcuszek w grubosci średni

Gość gość
to zależy znajdziesz za 200 znajdziesz i za 600 tak do 500zł kupisz ładny chyba że masz więcej kasy to już szalejesz.

Gość wiolka manolka1
a jeśli tez ktoś da łańcuszek żłoty, czy wasze dzieci może dostały 2 łańcuszki czy byłybyscie zadowolone bo tego się obawiam

Gość milkaa4741
ja dla swego chrzesniaka kupilam srebrny medalik. Bo zloty raczej na komunie sie powinno kupowac. Dodatkowo jeszcze dalam jakiej ubranka. Chyba kurteczke i zabawki jakies i pluszaka. I wg mnie wystarczy.

Gość wiolka manolka1
doradzcie ,może coś innego ale co, a pieniedzy ile włożyć do koperty, zastanowię się nad łańcuszkiem

Gość karolcia1212
Mój mały dostał złoty łańcuszek i pluszaka dużego. Zadowolona:)

Gość gość
u mnie w rodzinie dziewczynki dostaja kolczyki a chlopcy lancuszki, ale takie delikatne(nie grube)ale dla chlopaka