Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie kanałowe w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jutro mam wizyte u dentysty i ma mi zacząc leczenie kanałowe. Jestem w 22 tc i boje się bo to mój pierwszy raz. Co prawda w znieczuleniu, ale słyszałam że później ząb może jakiś czas boleć a tu taki okres akurat świąteczny i nie chce cierpieć. Miała któraś leczenie kanałowe w ciąży? Bardzo boli ??

Gość gość
miałam 2 razy leczenie i mnie akurat nic nie bolało bolało tylko w trakcie czyszczenia kanałów, ale będziesz miała znieczulenie więc nie pękaj:)

Gość gość
Hehe dzięki, ja pękam bo boje się że PO będzie mnie boleć długo, a tego raczej bym chciała uniknąć :(

Gość gość
no to C****szę mnie nie bolał ani jeden ząb, ani drugi jedyne co możesz brać to paracetamol

Gość gość
Kanałowe w ciąży? Mi dentysta powiedział ze to za duże ryzyko dla płodu ale niewiem..

Gość gość
napisałam Ci piszę a wygwiazdkowało wyraz:) ja się strasznie bałam rwania zęba, najdłużej trwało dawanie znieczulenia, rwanie dokładnie 60s i potem żadnego bólu:)

Gość gość
W ciąży można leczyć kanałowo, nawet jest to za darmo z NFZ :)

Gość aaaaa900
Można leczyć zęby ale w II trymestrze

Gość gość
Zęby można leczyć nawet w III trymestrze! Tylko wielu lekarzy wciska ciemnotę, że nie można, bo się po prostu boją leczyć ciężarne w tak zaawansowanej ciąży.. Ja będąc w 30 tc będę miała kanałowe i to 23 grudnia :D też obawiałam się o ból po leczeniu, ale lekarz mnie uspokoił, że nic takiego nie powinno wystąpić.. Dawno temu miałam kanałowe i nie przypominam sobie, żey coś mnie po tym bolało, więc jestem spokojna.. A i zamierzam wyleczyć większość zębów przed porodem, żeby po mieć ich jak najmniej do leczenia.. Nie bój się, śmiało lecz zęby w ciąży! :)

Gość gość
Właśnie ja mam jeden ząb do wyleczenia i wiadomo lepiej go wyleczyć teraz, bo później mogą się różne dziwne rzeczy dziać :)