Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Susełek123

Mamy UK poradźcie proszę

Polecane posty

Gość Susełek123

W styczniu wyjeżdzam do Anglii z 16-sto miesięcznym dzieckiem. Mąż już tam jest od września. Poradźcie proszę gdzie kupić m.in. materacyk do łóżeczka? Znalazłam w ikei za 40 funtów ale może znacie lepsze miejsca? Gdzie i jakie kosmetyki dla dziec***olecacie? I gdzie najlepiej ubrania kupować? Biorę trochę z Polski ale z butami to już czekam do wyjazdu bo mała jeszcze nie chodzi. I jak to jest z lekarzem dla córki -powinnam jakiegoś szybko znaleźć i się zapisać? Polska książeczka się przyda? Są w Anglii jakieś bilansie, obowiązkowe ważenie i mierzenie? Będę wdziecznba za każdą radę w temacie :-) Aha - będę mieszkać w Peterborough.

Gość gość
witam nie jestem mamą niestety narazie ale mieszkam w anglii. materac mozesz zamowic na ebay.co.uk lub amazon.co.uk bedziesz miala taniej niz w sklepach i jaki chcesz. moje wszystkie znajome kupuja kosmetyki dla dzieci na polskiej aptece internetowej. ale sudocrem masz tu tanszy i oliwke z reszta tez, ubrania ( drogie) ale porzadne masz w next, primark ( nie wiem czy akurat w tym miesicie jest. i napewno jakies znajdziesz. jesli chodzi o lekarza to sie nie wypowiadam bo wszedzie jest inaczej. ja mieszkam na malej wyspie gdzie nie ma prywatnych lekarzy. jestem zapisana w przychodni i mam jednego lekarza od wszystkiego.

Gość Susełek123
Dziękuję za odpowiedź. Dobry pomysł z tym eBay - poszukam zaraz.