Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magically

Badanie jajników w ciąży

Polecane posty

Gość magically

Witam. Czy w ciąży, dokładnie w 14 tygodniu lekarz może zbadać jajniki poprzez badanie palpacyjne? Albo USG dopochwowe wkładając głęboko głowicę tak, że dotyka nią jajników? Czy lekarz w ogóle byłby jeszcze w stanie dosięgnąć je, albo czy w takim wypadku mogłoby to uszkodzić jakoś dziecko? np. poprzez jakiś uraz mechaniczny?

Gość gość
Mnie tak badano

Gość gość
ja pierdziele, dziewczyno podszkol się z anatomii. Nikt ci niczym jajnika nie dotyka podczas usg ani badania palpacyjnego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziwnym trafem przed ciążą tak mnie badano, że lekarz dotykał jajniki i sprawdzał czy są obolałe. Lepiej ty się doucz.

A takie "grzebanie" nie zaszkodzi dziecku? Przecież lekarz mógłby coś przypadkiem zrobić dziecku.

Gość gość
Nic się nie boj nic nie uszkodzi. Dziecko jest dobrze chronione.

Gość gość
Lekarz wprowadza glowice USG tylko do pochwy a nie do macicy.

Gość gość
tłumoku on ci nie dotykał głowicą żadnego jajnika, usg jest w pochwie ANATOMII się naucz.

Gość gość
autorko ty to chyba potrzebujesz nie dośc że psychiatry to jeszcze powrotu do szkoły podstawowej! Co z ciebie za matka będzię, jak jesteś taka durna? Niby jak ma lekarz robić usg w ciąży? Co ci sie wydaje że jak zarodek ma 5mm to go bedzie przez brzuch oglądał? A twojej jajniki to ci chybaprzez dziurę w mózgu dotykał!