Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cleo5

Dlaczego babcie myślą że wszystko im wolno

Polecane posty

Gość cleo5

Czytam tematy tu na forum, głównie o teściowych. I sytuacja jest zawsze podobna. Synowa z synem mieszka u teściów a babci zaczyna rządzić życiem wnuka. Zabierać go matce z rąk, karmić po swojemu, wychowywać po swojemu z argumentem, że ona już swoje dzieci wychowała i wie lepiej, a synowa z lekarzem na czele może się schować. I wcale się nie dziwie że synowe boją się odezwać, tym bardziej mieszkając u teściów i mieć ciągle poczucie "wdzięczności". Mojej teściowej też się wydaje, że wie lepiej, że zna moje dziecko lepiej, no ale tak nie jest i często jak gada głupoty to wolę przemilczeć, a potem ewentualnie męża do pionu postawić aby reagował odpowiednio gdy mamusia zaczyna przekraczać pewne granice. . Nie rozumiem tylko teściowych, bo to w nich zazwyczaj problem, własnej matce mogę powiedzieć aby wrzuciła na luz bez obawy obrazy majestatu. Czy one nie rozumieją, ze nawet mieszkając z wnukiem w jednym domu / mieszkaniu mają najmniej do powiedzenia w sprawach związanych z dzieckiem? A zachowują się jakby to one były najważniejszą osobą dla dziecka, podważają autorytet rodziców. Teściowe dlaczego takie jesteście?

Gość kasiadxfg
autorko moim zdaniem masz racje ze tesciowe sie wtracaja i ze próbują byc lepsze od rodzonej matki dziecka, co jest przykre bardzo, bo kazda matka ma prawo popelnic swoje bledy i nie powinno byc doradzczy. Ale nie masz racji z kolei, bo piszesz o mieszkaniu z tesciowa, i tutaj zachynają sie schody, bo to wina wasza czyli twoja i twojego faceta, ze nie pomsleliscie o tym gdzie bedziecie mieszkac, . Zaczeliscie zwiazek od przyjemnosci, zamiast poczekac z dzieckim i zarobic na dom, wiec poniewaz sama do tego doprowadzilas ze nia masz gdzie mieszkac to musisz sie meczyc, poza tym ciesz sie ze tesciowa sie zgodzila na wasze zamieszkanie u niej bo nie musiala

Gość cleo5
Z tym, że ja z teściowa nie mieszkam, całe szczęście bo bym zwariowała. Chodzi mi tylko o ilość takich historii, miedzy innymi tutaj na kafe. My mamy swoje mieszkanie, ale co by tu dużo mówić, jest to drogi biznes. A część dzieci rodzi się z tzw. wpadki no i jak nie ma innego wyboru to się mieszka u teściów. . Niemniej jednak wydaje mi się, że mieszkanie z teściami nie upoważnia teściowej do władzy nad wnukiem.