Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bianka189

Nie rozumiem jak mozna nie palić papierosow

Polecane posty

Gość ex_debill_znowu_po
30.12.13 [zgłoś do usunięcia] Bianka189 czyli jak widac nie umiecie udowodnic jak mozna nie palic papierosow ................................................................ to zdanie nie ma sensu

Gość gość
Ja palé prawie 30 lat,dostajé szalu jak nie mam akurat papierosa.Czujé sié wtedy jak narkoman na najwiékszym glodzie,próbowalam z tym skonczyc,ale to potwornie trudne,Teraz znowu postanowilam,ze od nowego roku...,który to juz raz,ale na prawdé chcé z tym skonczyc,nie ze wzglédów zdrowotnych tylko dla samej siebie.Dzisiaj zamiast chleba kupilam paczké fajek,a ja tak nie chcé zyc.

a ja nie rozumiem jak można palić :O - śmierdzi się -traci zdrowie i kondycję -pieniądze -jak się ma zwierzaki to palenie przy nich jest skandaliczne (powinno być za to kary! ) -to mainstreamowe :D -vat itp. idą dla tuska :( Ale prawda że uspokaja. Chociaż ja polecam znaleźć ofiarę i się powyżywać :D Taniej i zdrowiej (dla nas, nie dla ofiary)

Gość gość
Chrtoby przyzębia są ukryte. W pewnym momencie ząbki co wypadna i zdziwisz się jak to się mogło stać. Powodzenia.

Gość gość
Ja pale bo lubię. .zeby mam zdrowe i nie sa żółte..wygladam nawet mlodziej na swoj wiek..

Gość gość
Mam kolezanke. Obie mamy 35 lat. Ja wygladam 10 lat mlodziej i nie pale. Znajomy ma 63 lata i raka pluc. Teraz lament bo nie chce umierac. Palilam jak bylam mloda. Odkad mam dzieci nie pale juz 10 lat bo nie wiem jak bym im w oczy spojrzala gdyby cos mi sie stalo przez glupote.

Gość gość
Dawniej tez tak uważałam ze papieros odpręża.Teraz wiem że to bzdura.Paliłam 20 lat, potem zdecydowałam rzucić palenie.Na początku było bardzo trudno żyć BP ale z czasem przywykłam że człowiek odzyskuje węch, sprawność fizyczną, lekki oddech i wiem że warto nie palić.Z czasem zmądrzejesz i dojdziesz do tego samego wniosku co ja,że papieros jest do d**y.Oby nie był zbyt pózno?

Gość Bianka189
po 1 od 3 papierskoiw dziennie sie nie uzaleznie i nie bede chora

Gość zielona zielonka
Ja kiedyś paliłam :) lubiłam to i jak ktoś ma jakiegoś waniliowego papieroska to sobie zapalę razem z nim, ale to max 2 razy w roku. Bardzo lubiłam palić i gdyby nie kilka rzeczy to nadal bym to robiła: 1) Kasa kasa i jeszcze raz kasa. Jestem dość skąpa i nie umiałabym tak przewalać pieniędzy. Wolę kulki musujące do kąpieli albo fajny żel pod prysznic. 2) Śmierdzi jak ruski plecak. Żadne perfumy tego nie tuszują. Zaczęłam to czuć dopiero jak rzuciłam. Palacze tego nie czują. Te dwa powody są dla mnie wystarczające. Tak można nie palić.

Gość Bianka189
odprezenie przy papierosie to cos zupelnie innego, na kilka minut zapomina sie o wszystkim i czuje sie tylko dym w plucach

Mnie się nie da zgnoić :D Jestem niezniszczalna. Jak ktoś się nawinie i mnie zaczepia to czemu nie oddać? Ja się lubie kłócić :P Można też biegać (nie polecam w miastach bo smog), albo "siłować" się z psem itp. Tylko nie powinno się "dusić" w sobie agresji

Gość gość
pale bo lubie,nie smierdze,3-4 papierosy w ciagu dnia,tylko na zewnatrz nie w pomieszczeniu,mietowe ,nie zrezygnuje to moja przyjemnosc i tylko moja,przebywam z osobami niepalacymi i jeszcze nie uslyszalam ze smierdze papierochami

Gość Bianka189
ciesze sie ja rowniez ;) wlasnie jestem po spaleniu papieroska mmmm

Gość Ela912
Bianka ile już palisz? :)

30.12.13 [zgłoś do usunięcia] zielona zielonka Ja kiedyś paliłam usmiech.gif lubiłam to i jak ktoś ma jakiegoś waniliowego papieroska to sobie zapalę razem z nim, ale to max 2 razy w roku. Bardzo lubiłam palić i gdyby nie kilka rzeczy to nadal bym to robiła: 1) Kasa kasa i jeszcze raz kasa. Jestem dość skąpa i nie umiałabym tak przewalać pieniędzy. Wolę kulki musujące do kąpieli albo fajny żel pod prysznic. 2) Śmierdzi jak ruski plecak. Żadne perfumy tego nie tuszują. Zaczęłam to czuć dopiero jak rzuciłam. Palacze tego nie czują. Te dwa powody są dla mnie wystarczające. Tak można nie palić. xxxxxxxxxxx zgadzam się- dla mnie też te dwa powody są wystarczające. Ostatnio usiadła koło mnie babka, młoda- matka do tego.... waliła papierochami tak, że zrzygać się idzie. Ja wolę pachnieć dobrymi perfumami. I robić przy okazji dobre wrażenie na początek, a nie od razu odpychające.

Gość gość
Wsadz se rurę wentylacyjna w usta i wciągaj sobie spaliny do płuc. Taki sam efekt :D Nie pale. Po pierwsze smród Po drugie szkoda kasy Po trzecie czulabym sie jak patologia Po czwarte nie musze ! :)

Na mnie nie działają żadne argumenty, lubię palić. Wstydzę się tego i palę tylko w ukryciu. Zawsze boję się, że ktoś wyczuje ten zapach, bo faktycznie to jest tragedia, jak zapach papierosów przysłania zapach perfum.

Gość gość
Blondyna- bo jesteś uzależniona. Taka prawda

Gość gość
Nikt tak naprawdę nie lubi palić, ani to przyjemne, ani miłe, ani uspokajające. Jedyną przyczyną jest uzależnienie od nikotyny (lekkie fizyczne i często silne psychiczne) - każdy z nas (paliłam 5 lat, od 2 lat przerwa) urodził się niepalący i nie odczuwał żadnej potrzeby palenia zanim nie zapalił :). Tak to już jest. Wiem, jak trudno jest zerwać z tym nałogiem, który jest podstępny: trudno odróżnić czego sam chcesz a czego chce twój nałóg. Ale po paru tygodniach od zapalenia ostatniego papierosa przypominasz sobie, że jednak można, da się :)

do mnie przemawia np. to że za te powiedzmy 400zł miesięcznie mogę mieć coś lepszego niż fajki. A poza tym, żal mi dziec***alaczy. A dlaczego? bo przeważnie są to pieniądze, za które można by wysłać dziecko na kolonie, kupić coś o czym marzy, sprawić przyjemność, czy po prostu zainwestować w dziecko. W moim domu rodzice palili nałogowo... matka wszystkiego nam skąpiła- wyjścia na basen, wyjazdu na wycieczkę, lepszych ubrań... ale na fajki kasę miała :O

Gość mateusz palacz
no i prawidlowo, papierosy sa czlowiekowi potrzebne a basen juz nie :)

Gość Bianka189
nie mam dzieci ;)

Gość Janek Smutny
Eeee bo śmierdzi z ust i ogólnie smierdzi, ponadto papierosy niszczą zdrowie i stan portfela? I bądźmy szczerzy - pala już dzisiaj ostanie drapichrusty,palenie już nie tyle jest szkodliwe co po prostu NIEMODNE. A wśród kobiet palenie powoduje że staja sie aseksualne w moich oczach.

Gość gość
Przedwczesna starosc, wysuszona skora i zmarszczki wokol ust. I takie inne atrakcje. Na razie nie widac, ale potem cie dopada i nagle wygladasz 10 lat starzej od rowiesniczek. ;-)

Gość gość
Jestes przez godzine w domu osoby palacej i zaraz po wyjsciu masz ochote sie wykapac a ciuchy wrzucic do pralki.

Marna prowokacja jak dla mnie. Każdy debil wie, jakie są skutki palenia, w 95 % tylko negatywne.

Ja nie palę. 1. Nie całowałbym się z palaczką. 2. Nie przebywam w towarzystwie palących 3. Nie spotkałem osoby palącej, której nie śmierdzi z ust papierosami, nawet palą miętowe czy kwiatkowe czy nie wiem co. 4. Szanuję innych ludzi a osoby palące zatruwają innych świadomie, hmm taki Oświęcim robią. To są moje opinie i nie trzeba się z nimi zgadzać.

Gość gość
gość 30 grudnia 2012 No właśnie w tym kraju starość jest dobra. TEN KRAJ, Polska to bogaty kraj Zachodu, pozytywne miejsce, symbol tego, co przyjemne i innowacyjne, chlubą wśród Słowian.