Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o poradę

Choroba Parkinsona

Polecane posty

Gość Proszę o poradę

Zauważyłam u mojej znajomej że trzęsą się Jej ręce.Nie wypada mi o tym rozmawiać choć wygląda to niepokojąco.Czy da się wyleczyć to schorzenie? Zmartwiłam się gdy to zobaczyłam.Powinnam o tym porozmawiać z Nią, jesteśmy zaprzyjaznione z sobą.Zaczęłam czytać w necie o tej chorobie powinna pójść do neurologa,ale czy lekarze będą Ją leczyć? Czy ktoś z Was ma więcej wiadomości na ten temat?

Gość gość
a ty tak poważnie? Co to stwierdzenie :"czy lekarze bedą ją leczyć"? A poza tym może ona juz była u lekarza i niekoniecznie chce z tobą o tym rozmawiać. Dlaczego ludzie ładują się w zycie innych tak bez sensu?

Gość gość
Choroba Parkinsna jest nieuleczalna, można ją tylko spowolnić.lekami.O tym decyduje neurolog.Jeżeli jest to osoba młoda to lekarze próbują nawet operacyjnie, choć w Polsce nigdy nie przynosi efektów.Jeśli już to na krótko - niestety, w starszym wieku kładą lache.Nie jest to ładowanie się w życie innych, pewnie z troski z zaprzyjaznioną osobą.Na tym forum znajdzie się jakaś debilka, która musi napisaś kąśliwą wypowiedz.

Gość gość
Z wiekiem choroba będzie postępować.To jest okropne, człowiek jest świadomy i nic nie może zrobić, bo ciało odmawia posłuszeństwa.Przykra sprawa.

Zdiagnozowałaś parkinsona tylko na podstawie drżenia rąk? Doooobra jesteś... ;)

Gość gość
Trzeba pójść do lekarza żeby dał skierowanie na kompleksowe badania.Drżenie rąk nie świadczy że to choroba Parkinsona.Ja tak mam gdy się zdenerwuję.Czy tez jestem chora na Parkinsona? Sami znawcy na tym forum.