Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to rotawirus czy tylko pospolita sraka

Polecane posty

Gość gość

Mój 8 miesięczny syn wymiotuje i ma rozwolnienie, nic nie przyjmuje, podajemy strzykawką elektrolity i coś na odbudowę flory, wcześniej trochę gorączkował. Nie szczepiliśmy na rota, ja nadal karmię piersią. Pediatra powiedziała przedwczoraj, że to na pewno nie rotawirus. Pytanie: jak małe dzieci mogą zachorować na rota i jaki jest przebieg?

Gość gość
Jeżeli ma przerwy to nie rota:D są różne wirusy i takie maluchy często to łapią.

Gość gość
Ma przerwy. Dziś sytuacja jest jakby opanowana, zjadł coś i wypił i nie zwrócił. Podajemy tylko leki bez recepty (z polecenia lekarza). Po prostu na krótkiej wizycie powiedziała, że jakby to był rota to już by go kierowała do szpitala, a tak to tylko nawadniać.

Gość gość co ma dość
Nie stwierdzisz czy to rotawirus czy nie dopóki nie zrobisz badań

Gość gość co ma dość
rotawirus nie zawsze musi kończyć się w szpitalu

Gość gość
No mi chodziło o to, jak lekarz po chwili mógł to stwierdzić i jak wygląda ta choroba w praktyce. U nas zatrucie po wigilii. Ja i mąż złapaliśmy coś od gości, bo też mieliśmy przeboje.

Gość gość co ma dość
Moje trzymięsieczne dziecko miało rota potwierdzonymi badaniami. Biegunka była przeciętna (3-5 wypróżnień dziennie- nie zupełnie wodnistych)- pojawiło się w niej tylko trochę krwi. Dziecko było leczone w domu. Szybko doszło do zdrowia. Starsze dziecko zaraziło się od młodszego- wymiotował, miał zupełnie wodnistą biegunkę, ledwo uniknęliśmy szpitala. Mąż podobnie przechodził jak starsze dziecko- z tym, ze wymioty miał do opanowania. Długo dochodzili do siebie.' KAżdy może chorować inaczej. Po zwykłych oględzinach lekarz nie może postawić pewnej diagnozy.