Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna niebawem juz

co kupic chrzesniakowi nie pierdole i nie glupote

Polecane posty

Gość matka chrzestna niebawem juz

zostane niebawem matka chrzestna mojego bratanka. Chce kupic cos z sensem, nie zadną głupią durnostojkę, ani coś, czego nie wykorzysta (koleżanka poradziła mi np. złoty medalik - na co mu to?). Chłopiec ma starszego brata prawie 2 letniego. Nie chcę więc kupować zabawki jakiejś na wyrost, któą najpierw miałby starszy brat, a mój chrzesniak dostałby przechodzoną. Ponadto u mnie w rodzinie uznawane jest za nietakt dawanie pieniędzy. Chcę kupić coś z sensem. Straszy brat powoduje, że oni mają wszystkie rzeczy typu krzeselko do kaermienia, łożko turystyczne. Nie chcę też kupować paczki pieluch... Macie jakiś fajny pomysł, co jest potrzebne takiemu dzidziusiowi? Sama nie mam dzieci, więc się nie znam. Koszt tak ok. 500-700zł

Gość gość
Chciałam ci zaproponować fajny jeździk, ale to dużo niższa kwota.

Gość gość
Spora kwota Moze kupisz fajne, dobrej jakosci ciuchy? Albo kołyske bądź hustawke.

Gość Jaamajka
a nie możesz zapytać czego potrzebują? Moze zafunduj im jakis weekend w górach? Albo daj im kartę podarunkową do jakiegoś sklepu z rzeczami dla dzieci, sami wybiorą co chcą

Gość gość
ale ile dziecko z tej huśtawki skorzysta? i co z nią dalej? sprzedać? zatrzymać na pamiątkę? kompletnie bez sensu. Może lepiej uzgodnij z rodzicami i załóż chrześniakowi lokatkę, wpłać, co masz wpłacić na % i niech chociaż później przeznaczą te pieniądze na coś naprawdę niezbędnego, czy fajnego dla niego, jak podrośnie to na jakieś wakacje, czy coś w tym rodzaju. Teraz zapewne maluch ma większość potrzeb zaspokojoną, więc kupowanie na siłę, szczególnie dla chłopca nie ma sensu. Lepiej już zamrozić pieniążki czy to w lokacie, czy w inny, podobny sposób. Możesz też w miarę swoich chęci sama mu dopłacać do tego czy to z okazji urodzin, czy dnia dziecka dopóki nie zacznie kumać co i jak. Bo na zabawki takie tylko dla niego, z których on tylko skorzysta jeszcze ma czas.

gość 10:43 Ale ona pisze, że pieniędzy się u nich nie daje czytasz to w ogóle ze zrozumieniem? umiesz tak? a lokata to też pieniądze. Gdyby przykładowo kupiła krzesełko do karmienia to też mogę zapytać ILE Z TEGO SKORZYSTA?

Gość gość
poszukaj fajnego fotografa dzieciecego i dla chrzesniaka kup sesje zdjecia beda napewno pamiatka na lata ;)

Gość gość
A wózek spacerówkę jaki mają? Za 500-700zł kupisz już naprawdę porządną i byłaby na długo.

Gość niebawem matka chrzestna
maja wozek 3w1 akurat starszy zwolnił, to mlodszy ma. kolyska - niestety nie maja miejsca (male mieszkanie) sesja - ojciec dziecka jest fotografem, wiec odpada ta hustawka - ciekawe nawet - sadzicie, ze to przydatne? bo oni np. nie puszczaja ndzieciom bajek - taka maja zasade. ale takie obrazki z projektora to chyba co innego. niezly bajer, ale czekam na dalsze propozycje! dziekuje wszystkim

Gość gość
ciuszki i oryginalne buciki z nike puma.......

Gość gość
samochód na akumulator na allegro akurat po tyle chodzą nówki.......600-700zl starszy brat będzie zazdrościł :)

Gość gość
Samochód na akumulator ? To będzie z nim tak, jak autorka pisała..najpierw starszy brat go będzie używał, a mały dostanie go że tak powiem w spadku..sesja fotograficzna to fajny pomysł :)

przecież dziewczyna pisze, ze jego ojciec to fotograf. Co do projektora moja 1,5 roku i 5 minut na niego nie patrzyła. I ta huśtawka dużo miejsca zajmuje Ciężko będzie ci coś kupić jak nie chcesz zadnej biżuterii a dziecko ma wszystko po bracie .... Moja dostała taki mały srebrny obrazek Matki Boskiej Częstochwoskiej jak dla mnie bomba. Wsi nad jej łóżeczkiem

Gość gość
z doswiadczenia piekny obraz dla dziecka nad łozeczko albo srebrna lub zlota monete, ktora bedzie pamiatka a czasem nabiera wiekszej wartosci

Gość gość
wspolczuje temu dziecku wszystko ma po starszym bracie w przyszlosci tez pewnie nawet bedzie buty dziedziczyl po bracie patologia....... a ten samochod to moze chrzestna powiedziec ze to prezent dla malego a nie strszego i zeby nie dawac mu do jezdzenia...... z rodzicami pogadaj najlepiej

Gość gość
ale spacerówka lekka i fajna niekoniecznie typu parasolka to zupełnie coś innego niż kolos 3w1

Gość gość
a co powiesz na leżaczek-bujaczek firmy BabyBjorn. Sluzy dziecku od pierwszych miesięcy do dwóch lat. Koszt ok 500zl. W Polsce dostepny chyba tylko przez internet. Sama mam taki i jest zaje****y. W takim leżaczku dziesko samo się buja. Polecam do obejzenia filmy na YT.

Gość gość
A moze jakies ksiazki z bajkami i wierszami? Teraz beda mu czytac rodzice a potem sam bedzie ogladal obrazki. :-)

Gość MamaKubusia2013
ja się ucieszyłam z Biblii dla dzieci. Możesz kupić jeździk chicco 4w1 my od niedawna używamy, dostał na Wigilię, miał dokładnie 11 mcy. Co do tego co napisałaś "Nie chcę więc kupować zabawki jakiejś na wyrost, któą najpierw miałby starszy brat, a mój chrzesniak dostałby przechodzoną." to dla mnie to śmieszne, bo jakbym miała starsze dziecko, to zabawkę, którą dostałby młodszy schowałabym do czasu aż by się sam nią bawił, a nie najpierw starszemu dziecku. A mogę C***oradzić jeszcze jedno. Porozmawiaj z bratem, powiedz otwarcie ile chcesz wydać i co by chcieli dla dziecka. Wtedy prezent będzie na 100% trafiony. Mój Kubuś dostał kasę i po prostu za nią kupiłam to co chciałam, nie wzięłam dla siebie ani grosza ;)

Gość gość
zestaw srebrnych sztućców dla malucha z inicjałami :) moja siostra dostała od chrzestnego