Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MatyldaPs

Laptop co jest nie tak

Polecane posty

Gość MatyldaPs

Czy ktoś kto zna się na rzeczy, może mi odpowiedzieć na pytanie, dlaczego oglądając filmiki na you tubie robią mi się w niektórych momentach "kafelki", chodzi o to że obraz robi się niewyraźny. Co jest tego powodem? Laptop mam około 4 lat, lub 5, nie pamiętam dokładnie, nie pamiętam też, czy od początku mi się tak robiło na filmikach, ale ostatnio znajomy mi powiedział, że może powinnam przeczyścić laptop. Serio? Powiedział, że może mi się spalić i teraz w sumie boję się go używać. Czy to prawda, czy mogą być inne powody i jakie i ile kosztuje w razie co czyszczenie laptopa.

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
zainstaluj najnowsze sterowniki do karty graficznej

Gość MatyldaPs
Myślisz że to karta graficzna, bo też słyszałam od innego znajomego. Martwię się jednak czy może laptopa nie powinnam wyczyścić, minęło powiedzmy 5 lat,. powinnam to zrobić?

Gość gość
kup powietrze sprezone w spraju i popsikaj we wszystkie otwory w laptopie ,napewno jest zabrudzony troche kurzem.Ale zobacz najpierw na najnowszzych sterach czy bedzie chodzic dobrze

Gość MatyldaPs
oki dzieki. Ja go czyściłam odkurzaczem :/ ale nie wiem czy to coś daje, w sumie moim zdaniem wiatrak chodzi dość głośno nadal.

Gość gość
odkurzaczem nic nie da ,jak głosno chodzi wiatrak podczas normalnej pracy to znaczy ze procesor sie grzeje za bardzo,może byc brudny radiator od kurzu a moze tez pasta pod prockiem straciła swoje własciwosci

Gość MatyldaPs
aha :/ czyli trzeba zanieść do czyszczenia.

Gość gość
Daj do serwisu lub jakiemus kumatemu co rozbierał laptopy nie raz.Niech wyczyszczą z kurzu radiatory i powiedz niech dadza nowa paste pod procesor taka specjalna co przewodzi ciepło

Gość MatyldaPs
ok, a jaki byłby tego koszt?

Gość gość
najnowsze stery grafiki zainstalowałaś ? szukaj dobrego i uczciwego serwisu. oprócz pasty na procku może trzeba wymienić termopad na grafie, jeżeli masz oddzielną. pastę polecam gelid gc-extreme, ew. arctic mx-2 http://www.overclock.pl/articles/show/id/461,26,26,podsumowanie

Gość gość
około 50-100zł