Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ginekolog wypisze mi na moja prosbe clostilbegyt i pregnyl

Polecane posty

Gość gość

nie moge zajsc w ciaze mam porobonw badania ide do jowego ginekologa w naszym miescie i moze wprost jemu powiem ze skoro wyniki dobre niech pan wypisze te leki

Gość gość
Przecież nie jesteś lekarzem, a jeżeli nie możesz zajść w ciąże to należy znaleźć przyczyne a nie podawać leki.

Gość gość
U mnie się okazało, że nie mam owulacji, lekarz kazał czekać. Wkurzyłam się poszłam do innego (bo bardzo zależało mi na zajściu w ciążę), szłam z założeniem że wyjdę z receptą na clo :P Powiedziałam, że nie wiem jak i co, ale ma zrobić tak żebym miała owulacje jak najszybciej :D Od razu dał clo :P później się okazało, że musze brać pregnyl więc brałam. Zaszłam w ciążę w 6 cylku z clo, ale ten akurat był bez pregnylu bo pęcherzyki jakimś cudem same pękły :) Jestem w 15 tygodniu :)

Gość gość
najlepiej udaj się od razu do Kliniki Leczenia Niepłodności. Wiesz dokładnie jaki jest powód waszej niepłodności ? Chcesz stymulować jajniki do uwalniania komórek jajowych. A wiesz,że one nie są produkowane jak plemniki u mężczyzny, tylko ich ilość jest dana kobiecie już od urodzenia, to jakby jej posag. Przy cyklach stymulowanych uwalnianych zazwyczaj jest nie jedna komórka ( jak w warunkach naturalnych ) lecz kilka. A jeżeli powód niepłodności jest inny ,to te kilka cennych komórek jajowych zmarnujesz w każdym cyklu. I coraz mniej ci ich zostanie.

Gość gość
Cd. Ty miałaś badania i są ok. A partner ? Czy nasienie też ok ?

Gość gość773
Ja mam porobione badania, tylko problem w tym, że one są z kwietnia i maja (2013). Czy Waszym zdaniem można na podstawie tego przepisać te leki na stymulację? Mój lekarz stwierdził, że trzeba zrobić nowe badania. Czy te pół roku naprawdę ma znaczenie, skoro ja się nie leczyłam i nic się nie zmieniło? Nie mam owulacji - potwierdzone na monitoringu przez 4 cykle. Lekarz coś wspominał o tabletkach antykoncepcyjnych (???), które mają mi uregulować cykl, a po odstawieniu czekać aż natura zadziała i może owulacja się pojawi. Czy lekarz mnie nie wkręca i nie naciąga Waszym zdaniem? Jak było u Was?

Gość gość
No ja właśnie po tabletkach przestałam mieć owulację:/ Nigdy więcej ich brać nie będę. U mnie stwierdzono policystyczne jejniki i brak owulacji. Jeden lekarz kazał czekać, ja nie chciałam, bo zależało mi na ciąży, poszłam do innego i przepisał od razu clo. W 5 cyklu sie udało:)

Gość gość
pregnyl - sprzedam pittram@o2.pl

Gość gość
Wiecie ze stymulacja jajnikow zwieksza ryzyko wystapienia raka jajnika? Nie leczcie sie same. zostawcie to lekarzom. Leki to nie cukierki.