Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzis zjadly wasze dzieci

Polecane posty

Gość gość

I w jakim sa wieku? To byl dobry dzien pod wzgledem "jedzeniowym"? Macie niejadki czy wrecz przeciwnie?

Gość gość
Śniadanie dwie kanapki z białym serem II śniadanie: serek waniliowy jabłko przed obiadem i batona. Obiad mieso pieczone ziemniaki sałatka warzywna podwieczorek jajecznica Kolacja 2 kanapki ser szynka oraz pomidor Dziecko jest pierwszakiem.

Gość gość
4 lata: kasza na mleku, kanapka z serem, kawałek schabowego z ziemniakami i jednym widelczykiem surówki z selera, sporo czekolady, kawałek zielonej papryki

Gość gość
A co Ciebie to obchodzi? Wywiad robisz?

Gość LemonD
płatki owsiane na mleku jajecznica z szynką, pół pomidora i pół kromki ciemnego chleba krupnik - cały talerz makaron z sosem pomidorowym, jeden pulpet, marchew starta jabłko kolacji jeszcze nie jadł bo pojechali z mężem na basen i jeszcze nie wrócili, jak nie zaśnie przez drogę to pewnie kanapkę jeszcze zje. Ma 4,5 roku

Gość gość
Jajecznica Butla mleka Kasza owocowa Zupa brokulowa z mięsem z królika Jabłko Butla mleka Kilka biszkoptów Ma 10mies

Gość gość
4 latka Sniadanie chleb zytni z twarozkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewka i smietana 2 sniadanie monte obiad kapusniak, ziemniaki, ryba pieczona w folii z brokulem Podwieczorek szaszlyk z jablka, brzoskwini i banana, kawalek murzynka Kolacji nie chciala bo ja wyslalam do kolezanki z klatki i pewnie tam cos zjadla ale nie wiem bo sama chodzi do kolezanki i nie rozmawialam z sasiadka czy cos jadla.

Gość gośćtaki
syn 7,5 śniadanie: kajzerka z dżemem (mojej mamy) + kakao obiad: kasza gryczana z gulaszem + ogórek kiszony podwieczorek: lód i 2 cukierki kolacja: poprosił o kiełbaskę na gorąco z musztardą i ketchupem

Gość gość
Butla mleka ,kanapka z ogórkiem,jabłko,rogala,3 pulpety w sosie pomidorowym ,3 pomarańcze,butla mleka,kanapka z szynką i ogórkiem .3 latek. Raczej normalne jedzenie ,sa dni kiedy ****ardzo mało ale ogòlnie niejadkiem nie jest.

Gość gość
K***a popierdzielona mamuśka ,sama 4 latke wysylasz klatke obok ,masz k***a cos z łbem ,mam nadzieje ze zawsze wróci cala i zdrowa nie zgwalcons przez pedofila co moze stac w klatce

Gość gość
No doczytalam ze z tej samej klatki ale to i tak nie znaczenia .

Gość gość
3 latek normalnie butla z mlekiem :D

Gość gość
No butla i to spora bo od kubusia play .

Gość gość
1 sniadanie mała kromeczke chleba graham z maselkiem(z twarozkiem nie chciała),parowke,trochę jogurtu naturalnego sok do popicia 2 sniadanie,butla mlek obiad zupka jarzynowa z mięsem ziemniakami podwieczorek jogurt z musli hippa na noc mleko powinna wypić ale nie chciała (40ml tylko) w między czasie wafelki ryzowe ma 13 miesięcy

Gość gość
Moja to akurat dziś chora i ma lekką gorączkę, więc i apetytu nie miała. śniadanie: dwa kubki mleka i łyżka miodu zupa: sam płyn z zupy pomidorowej ze śmietanką (makaron zostawiła) obiad: 3 kawałeczki kotleta schabowego i mizerię, do picia sok z aronii podwieczorek: kabanos wieprzowy, mini czekolada toblerone i pół małej buteleczki soku mulitwitamina kolacja: jogurt bananowy Zazwyczaj to tak nie wygląda, ale chora była/jest i dostawała to na co miała ochotę :P

Gość gość
zapomniałam dodać, że ma 2,5 roku

Gość mamadwóchdziewczynek
moja mała tak: - rano: jajko na miękko, pół bułki graham z masłem i szczypiorkiem, kakao -w dzień: pół jabłka, lizak czekoladowy, sok porzeczkowy -obiad: ziemniaki, ryba pieczona, buraczki,kompot -podwieczorek:banan -kolacja:mała kanapka z masłem i serem,sok jabłkowy Jak na nią bardzo dobrze ;-) ogólnie jest słaba do jedzenia i dziś też dużo nie jadła, ale przynajmniej kilka razy i różne rzeczy ;-) Ma 3 latka.

Gość gość
4 latka Kakao plus kanapka z serem topionym Ryba z ziemniakami plus groszek I kukurydza Jogurt, mus owocowy Gofry

Gość gość
niespełna 2 latek, dziś bardzo skromnie kromkę chleba i kawałek sera owsiankę z bananem, czarną porzeczką i oliwą z oliwek rosół na gołębiu z marchewką, makaronem, natką pietruszki i piersią gołębią jabłko kromka chleba z masłem i wędliną mleko do spania i w ciągu dnia kilka razy, wypił sok czarnej porzeczki i kilka łyków wody Jutro naleśniki z dżemem jabłkowym swojskim banan pomidorowa z ryżem i królik, natka pietruszki i marchew jabłko na kolacje jajko na wpółtwardo, kromka chleba z masłem, liść sałaty na wtorek mam zamysł na pewno kasza jaglana z czymś a na obiad ryba z piekarnika z białym sosem, kapusta kiszona, jakaś wędlina, kabanosy niesuszone itp Zazwyczaj je więcej warzyw ale ostatnio jest na nie na te gotowane, mdłe a za to chętnie wcina kapustę kiszoną, lubi oliwki ale skończyły się a pomidory nie są już tak dobre. W ogóle coraz więcej warzyw daję mrożonych np brokuły są już paskudne w smaku. Mam zamrożoną całą szufladę fasolki szparagowej, kalarepki, dynię ale ostatnio nie chce jej ruszyć muszę zrobić placuszki z niej. Nie robiłam w tym ani w zeszłym roku kompotów ale pomroziłam czarną porzeczkę i maliny i gotuję świeże kompoty raz na jakiś czas.

Gość gość
Moja pieciolatka. Jajecznica i kromka chleba z maslem. Banan, mandarynka, Tymbark nektar multiwitamina, ziemniaki z jogurtem naturalnym, piers pieczona, surowka wielowarzywna, kilka paluszkow, jeden czekoladowy cukierek, platki w mleku

Gość czy jemy za malo owocow
Mój 4 latek śniadanie kanapka z pastą z makreli ze szczypiorkiem, pomidory koktajlowe i biała herbata. Obiad steki wołowe z żurawiną, kasza jaglana, brokuły. Kolacja jogurt naturalny i banan. ponadto wypił ok. 500 ml wody z sokiem malinowym, 200 ml mleka, 330 ml soku marchewkowego. Porcje jedzenia jak zwykle - jak dla ptaszka.

Gość gość
Nie zalamujcie mnie! Wasze dzieci to w porownaniu z moim 5 latkiem super jedzace istoty! Moj to by tylko na zupach, kaapkach, pierogach z zerem i nalesnikach zyl. Jak musi sjec miesko to dramta, kolecika, pulpecika je prawie godzine. Wedliny nie cierpi. Ma ktos sposob jak przekonac dziecko do jedzenia miesac? Jestem zalamana.

Moj tak miał do 3rż prawie w ogóle miesa nie jadł. Teraz jest trochę lepiej, bo jak zrobię kanapkę z sałatą, szynką i pomidorem, to zje bez wyciągania wędliny. Obiad to duża porcja surówki plus mala kaszy i mięsa. Generalnie próbowałam zachęcać, robiłam cuda na kiju, faszerowaną szynkę, kotleciki z oczami i nic. Po prostu samo mu przeszło. Faszerowana szynka - piekłam szynkę, kroiłam na plastry, smarowałam białym twarogiem, do środka dawałam ananasa lub paprykę marynowaną, całość układałam na liściu sałaty i zawijałam jak naleśniki. Kotlety zwierzaki - kotlet z mięsa mielonego przekrawałam na pół, od góry wbijałam kawałki papryki, robiłam oczka z oliwek, posypywałam żółtym serem i były jeżyki.

Gość gość
DZieki musze jakos te zla passe do mieska przelamac;)

Moja znajoma robiła dla dzieciaków pierogi z białym serem, ziemniakiem i szynką, coś ala ruskie. Skoro lubi z serem to może i takie zje?

Gość gość
Super pomysl, moze rzezywiscie ńie wyczuje mieska w pierogach jak polacze z czyms jeszcze. Ogolnie je dobrze prolem jest wtedy gdy dajemy mu mieso. Mowi ze jest wegetarianinem;) nie mam nic przeciwko ale nie wieku 5 lat o lekarka mowi ze to jest niedobre dla tak malego dziecka, ze moze miec niedobry zelaza wiec blederuje mu miesko w zupach itd a raz lub 2 razy w tyg zachecamy domkotlecika, pulpecika etc

A może domowe fast foody? Mój jak zobaczy pizzę lub hamburgery to aż ślinka mu cieknie... A pizza ze sporą ilością mięsa, bo daję i wieprzowinę i kurczaka. A hamburgery robię z wołowiny.

Ewentualnie jeszcze pewnikiem zawsze było canneloni w białym sosie lub lazania. To zjada i nawet nie pyta co jest w środku :D

Gość gość
Oj, temat niejadka jest mi bliski. Ciagle walcze zeby dziecko jadlo i odpowiednia ilosc i zdrowo. Synek lat 5 i pol zjadl dzis: Kanapka z ciemnym pieczywem z zoltym serem i pomidorem , herbata a potem jogurt Nastepnie rosol z makaronem (srednia porcja) Pol pulpeta w sosie pomidorowym z wielkim proszeniem plus makaronu toche trpche kaszki gryczanej i mizeria Paczka domowej roboty made by babcia;) Jest 1 dzien po duzej infekcji wiec ńie ma zbytnio jeszcze apetytu ale na co dzien wcale nie je duzo lepiej. Wiec tak, mam niejadka raczej w domu i walcze z tym jak moge.

Gość i makaron i kasza
????? żartujesz chyba? same węglowodany temu dziecku podajecsz i dziwota ze jesc nie chce.