Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić żeby włosy szybciej rosły

Polecane posty

Gość gość

Macie jakieś pomysły ?

Gość gość
ja to robię tak : kiedy myję włosy nalewam szamponu na rękę i dodaje ze 2 krople olejku rycynowego :) myję normalnie głowę i spłukuję potem odżywka i tyle :)

Gość gość
i ile ci rosna na miesiac? wiecej? szybciej?

Gość gość
Aha :) Super :) A ile cm włosa rośnie Ci na mies. ? Bo mi tak troszkę pon. 1cm, coś tak.

Gość gość
Ja jem te tabletki skrzypowita. Włosy ładne i rosną takie bardziej zdrowsze.

Gość gość
Też słyszałam, ze to jest świetne, ta Skrzypowita. Jestem za granicą i nie wiem, czy by tutaj mieli.. Raczej nie :( A jakieś domowe sposoby ? Drożdże ?

Gość gość
powiem szczerze,że nie mierzyłam ale różnicę widać od razu :) są nie tylko dłuższe ale ładnie się świecą i nie są takie "puchate" :D jest jeszcze jeden sposób którego nie stosowałam-starą szczoteczką do zębow wcierać olejek rycynowy w skórę głowy założyć jakiś czepek i iść spać a rano umyć włosy :)

Gość gość
Mi wlosy rosna bardzo szybko tylko co z tego jak urosną do pewnej dlugosci wtedy lamia sie strasznie i praktycznie mam caly czas taka sama dlugosc. Biore skrzyp polny 2 lata. Od roku wlosy mi tragicznie wypadaja i boli mnie skora glowy zawsze mialam bardzo duzo wlosow ale cienkie, jednak bylo ok teraz mam kucyk jak 4 zapalki...poszlam do dermatologa powiedziała zebym sobie napisala na czole ze jestem glupia bo pale fajki i to od tego...powalona baba pale 7 lat wlosy wypadaja rok...macie pomysly czego moga wlosy tak wypadac i co robic?

Gość gość
co do wypadania ? może problemy z tarczycą ? albo bieżesz hormony?

Gość gość
oo, dzięki Ci, może to nie jest zły pomysł :) Ja też mam takie lśniące włosy i zdrowe, bo często podcinam, ale teraz chcę już zapuścić :) I wiesz co ? Jeszcze oprócz stosowania na co dzień odżywki, to ostatnio zrobiłam sobie taką mieszankę na głowę (na suche włosy): żółtko jajka, miód, cytryna, oliwa z oliwek i wtarłam we włosy. Założyłam foliowy czepek, na to jeszcze ręcznik i na godz. zostawiłam. Póżniej umyłam włosy. I po tym włosy są takie błyszczące i zarazem mięciutkie. A ja jestem blondynką i ta cytryna na pewno sprawi, że włosy przybiorą naturalnie jaśniejszego koloru :)Słyszałam też, że dobrze jest zmieniać szampon - 2 dni taki, a dwa inny.

Gość gość
ja używam wcierki Jantar i przed każdym myciem robię maskę z drożdży, zółtka i olejku rycynowego. Włosy są bardziej błyszczące, milsze w dotyku i gęściejsze, niestety nie wiem dlaczego, ale zgubiłam kolor z farby.

Gość gość
Wiecie co, Dziewczyny ? Bo dieta też jest bardzo ważna. Witaminy. Musimy jeść więcej ryb, szpinaku, owoców. I styl życia. Chodzi o to, że nadmiar alkoholu, papierosy, czy inne używki, mogą przyczyniać się do utraty włosów, do ich zniszczenia. Stres - ten cichy zabójca ;/... I częste używanie suszarki też szkodzi włosom.

Gość gość
--> 17:21 Może masz wrażliwą skórę, może alergię, o której nie wiedziałaś.. A co myślisz o tych domowych sposobach - maseczkach naturalnych z olejkiem rycynowym (raz w tyg.) ? Moze palenie papierosów też miało negatywny wpływ na Twoje włosy..:(

Gość gość
do "krzywy ryj buraczany"--> Jeśli jesteś facetem, to może wypadają Ci włosy przez testosteron.. Zacznij brać witaminy, zmień dietę na taką, w bogatą przede wszystkim w wit. B. Być może też, że jesteś na coś chory i to przez to, nie wiem. A jak pijesz non stop ten sok z buraka, to zawsze tak jest, ze po pewnym czasie organizm odrzuca już tego samego typu witaminy i już Ci nie jest tak ten sok potrzebny, bo organizm już to wszystko ma. Zmień to na inne warzywa, jedz więcej ryb, tranu. O, włąśnie - TRAN !!! TO JEST TO - SPRÓBUJ.

Gość gość
olejek rycynowy :)