Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wykonczona Mama

Dziecko budzi sie w nocy

Polecane posty

Gość Wykonczona Mama

Jak w temacie, moje dziecko ma 12 miesięcy i od urodzenia bardzo często budzi się w nocy. Gdy ma dobrą nockę budzi się co 3 godziny, ale kiedy ma złą budzi się co godzinę. Jestem wykończona. Poradźcie mi coś. Błagam..

Gość gość
Z całym szacunkiem to jest dziecko i się budzi niestety idiotko jedna :(. Dziwne byłoby gdyby mąż się budził nie mógł spać i z nudow ciebie budził :)

Gość Wykonczona Mama
piszesz o szacunku a sama jak sie zachowujesz? troche wychowania

Gość gość
Wypowiedz z 11.01 to dno i wodorosty. Idiotka to ty jesteś. Autorko bardzo współczuje ale niewiem jak c***omoc, moje dziecko przesypialo cala noc, ani razu sie nie budzila...

Gość Wykonczona Mama
blizniaki mojej szwagierki tez przesypiaja cala noc od 20 do 10. sa w tym samym wieku

Gość gość
z kuzynki synem,było to samo,okazało się,że budził się z głodu,gdy na próbę dostał treściwszą późną kolację to spał do 6-7mej rano.

Gość Wykonczona Mama
moj dostaje mleczko za kazdym razem. najpierw probuje dac mu smoczek ale on marudzi wiec daje mu mleczko, wypija pol butelki i zasypia. za godzine to samo:(

Gość gość
O ktorej kladziesz dziecko spac?

Gość gość
Mleko co godzine? To nie lekka przesada moje dziecko jest juz duze ale o ile dobrze pamietam to raczej nie jest dobrze tak karmic butlą co godz

Gość Wykonczona Mama
jak usypiam go o 20 to budzi sie po godzinie wyspany, a jak usypiam go po 21 to zasypia na noc ale po 2 godz budzi sie na pićko

Gość gość
dokładnie robisz ten sam błąd co kuzynka,ugotuj mu jak ona kaszę manną taką do picia albo ryż na mleku,kluski lane na mleku i np do tego do pochrupania przed snem banana albo bułkę z masełkiem,naszemu wystarczała na przespanie manna na mleku.Po prostu z troski dajesz dziecku to co zalecają ale czasem maluch szybciej potrzebuje treściwego,a tak mlekiem się opije i zaraz głodny.

Gość gość
sprubuj wyeliminowac nocne karmienie wieczorem gestsza kaszke podaj moze pomoze z tym wlasnie jest lepiej karmic piersia bo odstawiasz od cyca i w nocy coraz mniej wstaje a butla to butla no chyba ze chcesz juz i z niej zrezygnowac

Gość Wykonczona Mama
jak wypije herbatke to budzi sie po 30 minutach wiec daje mu mleczko, czasami wypije pol butelki a czasami tylko kilka lykow i zasypia

Gość Wykonczona Mama
dawalam mu kaszke taka nestle a nie prawdziwa manne. teraz sprobuje manne i zobaczymy. dzieki za rade:)

Gość gość
budzi się bo jest głodny,ono już potrzebuje się nasycić,spróbuj ty jeść tak jak dziecko (w odpowiednich proporcjach) to po wypiciu wieczorem mleka o północy będą ci kiszki marsza grały a dzieci szybciej trawią.

Gość gość
Dolej mu wódki do mleka. :classic_cool:

Gość gość
Ale głupoty...pracuje w żłobku i wierz mi, że każde dziecko budzi się w nocy i jeżeli ktoś ci mówi ze jest inaczej to kłamie. Rozmawiam z mamami codziennie i sama jestem matka 2 dzieci i to całkiem normalne, że dziecko wstaje w nocy bez szczególnej potrzeby. Ktoś tutaj napisał, że bliźniaki kładą się o 20 i wstają o 10 ranem.. ale się uśmiałam.

Gość gość
Ile te bliźniaki maja lat 10! każde dziecko wstaje jedno częściej drugie po 3 czy 4 godzinach. Czasami zdarza

Gość gość
Moze zabki mu ida i temu sie budzi,a ssanie usmieza bol, watpie zeby dziecko co godz bylo glodne daj mu przed spaniem syrop np. ibum ja daje go swojej corce i zobacz.