Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenaaaa

Prawie smoczek

Polecane posty

Gość marlenaaaa

Hej mamy! Potrzebuje pomocy. Moja corka ma 15 mies, smoczka miala do 8 mies zauwazylismy z mezem ze czesto zasypia bez wiec go zabralismy.Nie bylo zadnego problemu. Problem w tym ze ma ulubiona maskotke i zaczela ja ssac. Nie ma mowy o zasnieciu bez maskotki. Ona ja ubostwi smieje sie do niej mowi do niej no a przed snem zuje namietnie. Nie mam serca zabrac jej ale ciezko jest ja utrzymac w czystosci do tego wsadza sobie prawie cala lapke to chyba tez zdrowe nie jest. Poradzcie, wrocic do smoczka zabrac przyjaciolke sama nie wiem.

Nic jej nie zabieraj! Ma silną potrzebę ssania, to niech ją sobie zaspokaja. Nie wracaj do smoczka, bo w takim wieku będziesz miała prawdziwy problem z odstawieniem.

Gość gość
zostawić, na Boga nie wracaj do smoczka. samo przejdzie.

Gość gość
a poza tym- utrzymywanie maskotki w czystkości - od kiedy Twój maluch zaczął raczkować, a potem chodzić to na pewno w buzi miał gorsze rzeczy (w sensie czystości) niż ta maskotka :)

Gość gość
ma 15 miesięcy więc podejrzewam, że w tym roku będzie siedzieć w piaskownicy i... nie zdziw się jak zje piasek itd. itp. więc nie bądź przesadnie sterylna. Mój synek w wieku 10 mcy sam odrzucił smoczka i zamiast tego uwidział sobie... niekapek z herbatką!!! wypiją ok litra dziennie, (niekapek z sylikonowym ustnikiem) i jakoś nie robię z tego tragedii, misia nie ma za to ma niekapek, niedługo skończy 12 mcy, na dodatek mamy psa w domu, którego... ucho chciał włożyć do buzi :] i też tragedii nie robię.

Gość marlenaaaa
Staram sie nie robic tragedi rodzice brat ryja troche mi psyche ze to nie jest normalne. Mi to tak strasznie nie przeszkadza 2 razy w tyg ja piore wiec chyba nie ma tak zle. Troche mnie pocieszylyscie.

Gość marlenaaaa
Troche mnie trapi czy nie ma to wplywu na jej zgryz

Gość nie zlikwidowali refundacji
mój brat obgryzał rogi od jaśków :D Tak do 2 rż. potem samo mu przeszło.

Gość gość
a przestań, jak ktoś mi zwraca uwagę odpowiadam-że już swoje dzieci wychował/ma swoje dzieci/jak będzie miał to będzie wychowywał jak będzie chciał i po 1 takim mam spokój :]

Gość gość
moja córka od samego początku nie chciała smoczka ale za to namiętnie ssie kciuka :o przed spaniem bierze palec do buzi i zasypa z nim. Paznokiec na kciuku rozdwaja jej się i ma dziwną narośl na kostce tego palca i nie wiem co na to zaradzic :( Macie jakieś pomysły? Dziecię ma 2 lata

Gość marlenaaaa
Macie racje nie potrzebnie stresuje sie czyjas opinia. Mam nadzieje za z czasem przestanie ja ssac.

Gość marlenaaaa
To dopiero ciezko. Lekarz ogladal palec?

gościu od ssania kciuka- idź do apteki i kup specjalny płyn taki w buteleczce jak lakier do paznokci z pędzelkiem. Płyn jest gorzki i śmierdzi i dziecko nie będzie chciało ssać kciuka. Nawet umycie tak szybko tego posmaku nie zmyje. Szybko przejdzie. Ale trzeba interweniować już teraz- im dłużej będzie ssało tym gorzej i trudniej będzie odzwyczaić