Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślę o samobojstwie przez matematykę

Polecane posty

Gość gość

Wiem jak to brzmi okropnie i niewdzięcznie , ale ja i tak zmagam się z depresją , a teraz jeszcze te problemy powróciły :( Jestem w liceum , rok temu pisałam w wakacje poprawke z matematyki , zdałam , ale kosztowało mnie to mnóstwo stresów. Teraz na półrocze wychodzi mi 1/2 , jutro będą oddane poprawy , jeśli nie poprawiłam sprawdzianu na 2 to będę musiala pisać poprawkę z ponad 20 tematów na półrocze... Nie chodzi tylko o to że boję się , czy sobie poradzę , ale tez o to , co powiedzą rodzicę. Myślą że sobie jakoś radze , chodze nawet do korepetytorki , ale ostatnie dwa sprawdziany zawaliłam , nie nauczyłam się. Nie wybobrazam sobie jaka będzie ich reakcja jeśli będę zagrożona ;( Do tego wszystkiego dziś przyłapała mnie na ściąganiu na kartkówce... Nauczyłam się , i nie korzystałam ze ściąg , po prostu wzielam je na wszelki wypadek do piórnika , chciałam się upewnić czy dobrze napisałam wzor noi.. zabrala mi kartkowke i kolejna 1. Boje się , nie wiem jak wytrzymam do jutra , modlę się zebym dostala 2 z poprawy i żebym miała tą 2 :( Nie zasne dziś , nie mogę się skupić na innych lekcjach

Gość gość
wyłącz komputer, wyłącz smartfona, weź podręcznik do matmy i do nauki, to jest naprawdę proste. Ale jak się rozpraszasz bzdurami to niedziwne, że nic ci do głowy nie wchodzi.

Gość gość
Ale na jutro nie mam się nauczyć matematyki , jutro odda poprawy , a ja boje się że nie dostane 2... albo że dostane ale powie że i tak jestem zagrożona..... A skupić nie mogę się głownie przez atmosfeter w domu i ciągłe kłótnie , wtedy najczęściej włączam laptopa żeby z kims popisac i nie myslec o nich albo muzykę w słuchawki żeby ich zagłuszyć

Gość gość
;(

Gość sdfdf
kochana ja też miałam problemy z nauką i dałam sobie jakoś rade :*

Gość rozwódkaaaa
jeśli zdobycie 2 z matematyki to wyzwanie, to aż strach mysleć co będzie w pracy...

Gość gość
Wiem że jakoś dam sobie rade , ale nie wiem jak rodzice na to zareagują, a do tego to zniszczy mi całe ferie , i każdej nocy znowu będę mylec o matematyce , i się denerwować

Gość gość
gó*wno wiesz o mojej matematyce , może ty chodziłaś do jakiejś słabszej szkoły, odemnie na profilu humanistycznym wymagają poziomu matematyki rozszerzonej , a ja i z podstawowa mam małe problemy. Do tego nauczycielka ewidentnie za mną nie przepada , chcociaz staram się jej w żaden sposób nie podpaść , to oczywiście zawsze jakieś przypały tylko przy niej... o moją pracę się nie martw , bo nie w tym tutaj problem

Gość gość
Poucz się

Gość gość
Nie no dziękuje wam za te cenne rady naprawdę , ale dobrze by było gdybyście najpierw przeczytali to co napisałam. Nie mam się co uczyc tylko czekam na wynik poprawy , a uczy mogę się dziś nawet na 6 i tak nic to nie da , do jutra wystawiają oceny i moja ocena zależy od poprawy !!! A ja nie daje sobie dziś rady ze stresem

Gość gość
Matematyka to jest mały pikuś w porównaniu z problemami dorosłego życia, jak już trochę pożyjesz to te problemy wydają się śmieszne. Rodzice zrozumią, podrą się najwyżej i przestaną, a jak się zabijesz to dopiero będzie dla nich cierpienie. Już nie mówiąc że po tamtej stronie samobójcy mają ciężko, jeśli nie idą bezpośredńio do piekła.

Gość gość
a nawet zrozumieją :D

Gość gość
osoba ktora napisala ze jesli trud dostac 2, to co to bedzie w pracy... zapraszam ponownie do szkoly bo to co napisala to nadwyraz smieszne. Nie usprawiedliwiam autora topiku ale tematy a zadania na tescie moga odbiegac calkowicie od rzeczywistosi.

Gość gość
O problemach w zyciu wiem więcej niż niejeden dorosły , matematyka wydaje się przy tym wszystkim niczym , ale można powiedzieć ze to taki gwozdz do trumny... jak się wali to wszytsko Dobra idę , może jakos wytrzymam do jutra , mam nadzieje ze dostane to 2 , a jak nie to nie wiem co , musze zacisnąć żeby i jakos to przetrwać , w końcu i tak wszytsko skończy się dobrze , mam nadzieje

Gość gość
daj spokój życie to coś więcej niz z****** matematyka, nie każdy misi być orłem, jesteś słaba z matmy a na pewno silna w innych dziedzinach zobaczysz z perspektywy lat ten problem który teraz jest dla ciebie tragedią będzie g***o warty i błachy, naprawde życie to coś więcej niż sukcesy szkolne, jasne że lepiej miec szkołe i dobrze sobie radzic ale jak nie chce wychodzic mimo szczerych chęci co poradzisz, ja kiedyś byłam słąba z przedmiotów zawodowych, koszmar jestem po ekonomiku i one mnie strasznie nudziłay, też miała nie zdac z rachunkowości jednak umówiłam się z koleżanką która mi to cholerstwo tłumaczyła krok po kroku i jakoś wyszło, zaliczyłam, a jeżeli chodzi o reakce rodziców to pomyśl co jak by zareagowali gdybyś sobie coś zrobiła, dla nich tragedia do końca życia a ciebie poprostu by juz nie było, a przecież wszystko przed toba skończysz z****** szkołe założysz rodzine bedziesz miała jakąś prace i będziesz niezależna, wszystko przed toba, nie podchodz tak na serio,wyluzuj, gówa do góry, bądz dzielna, dasz rade uporać się z każdym problemem to twoje życie, wyluzuj

Gość gość
daj spokój życie to coś więcej niz z****** matematyka, nie każdy misi być orłem, jesteś słaba z matmy a na pewno silna w innych dziedzinach zobaczysz z perspektywy lat ten problem który teraz jest dla ciebie tragedią będzie g***o warty i błachy, naprawde życie to coś więcej niż sukcesy szkolne, jasne że lepiej miec szkołe i dobrze sobie radzic ale jak nie chce wychodzic mimo szczerych chęci co poradzisz, ja kiedyś byłam słąba z przedmiotów zawodowych, koszmar jestem po ekonomiku i one mnie strasznie nudziłay, też miała nie zdac z rachunkowości jednak umówiłam się z koleżanką która mi to cholerstwo tłumaczyła krok po kroku i jakoś wyszło, zaliczyłam, a jeżeli chodzi o reakce rodziców to pomyśl co jak by zareagowali gdybyś sobie coś zrobiła, dla nich tragedia do końca życia a ciebie poprostu by juz nie było, a przecież wszystko przed toba skończysz z****** szkołe założysz rodzine bedziesz miała jakąś prace i będziesz niezależna, wszystko przed toba, nie podchodz tak na serio,wyluzuj, gówa do góry, bądz dzielna, dasz rade uporać się z każdym problemem to twoje życie, wyluzuj

Gość stara modelka bez związku
Dzieciaczku ze szkoły !!! Może dobrze, że rodzice się drą o tą całą matematykę? Piszesz inteligentnie i logicznie więc nie powinnaś mieć problemu z nauką matematyki. Rodzice akurat chcą Twojego dobra nawet kosztem Twojego dobrego samopoczucia w ferie. Zawaliłaś to teraz stań odpowiedzialnie za swoje czyny przed faktem dokonanym. To się nazywa dorosłość. A nie wypisuj bzdur o samobójstwie bo matematyka to żaden powód. Całe życie przed Tobą. Jeszcze się będziesz z tego śmiała, że byłaś taka zielona i głupiutka. Musisz wziąć się za tą matematykę. Jak poprawisz oceny w drugim semestrze to rodzice Cię pochwalą a nie ochrzanią jak za dwóje. Swoim dzieciom tak samo byś robiła. Wstaw się w ich sytuację. Chcą byś się dobrze uczyła bo po tym co piszesz tu to Ty głupia nie jesteś.

Gość VORNELIII
ja cię absolutnie rozumiem, mam taką samą sytuację tylko chodzi o język ...niemiecki! nie zdaję tego przedmiotu na tegorocznej maturze, ale i tak nauczycielka prowadzi ten przedmiot tak jakby był najważniejszy... mam jedynkę na semest jedynie z niemieckiego, ta kobieta całej klasie zniszczyła psychikę, bo co lekcje pyta, co 2 lekcje kartkowka, co miesiąc sprawdzian. zeby dostac 2 trzeba umiec dokladnie wszystko... zamiast uczyc sie do matury, to ja musze uczyc sie z niemieckiego zeby poprawic semestr.... zadala mi 3 strony zagadnień... :/

Gość gość
Ja też byłam noga z matmy i chodziłam na korki, najśmieszniejsze jest to, że na korkach prawie wszystko rozumiałam i rozwiązywałam zadania sama, bez pomocy, a w szkole jakoś mi to ulatywało, nie mogłam się skupić. A teraz jak przeglądam matury próbne, czy te normalne to rozwiążę matmę.

Gość gość
moze masz dyskalkulię, czy jak to się zwie, tak, jak inni mają dysortografię, pomódl się o wsparcie, wierzę, że będzie dobrze, staraj się myśleć pozytywnie i dobrze o sobie 🌼

Gość gość
Kiedyś jeden chłopak miał same piątki z matematyki. Raz dostał gorszą ocenę. Popełnił samobójstwo. W liście pożegnalnym napisał, że jest za głupi, żeby żyć. Pomyśl nad tym.

Gość gość
napisz jak najszybciej czy poprawiłaś spr, osobiście życze ci żebyś napisała lepiej niż na 2 bo jeśli tak to z pewnością nie będziesz miała zagrożenia. Trzymam kciuki ;-)